Quantcast

Σαν σήμερα: Το όπλο του Σαββίδη κάνει χατ τρικ για την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ χάνει το πρωτάθλημα

10 χρόνια μετά το 0-3 του ΟΣΦΠ στην Καλαμαριά, η Ένωση πήρε πρωτάθλημα νικώντας με το ίδιο σκορ στην Τούμπα

Στα Δίχτυα

11 Μαρτίου 2019

Το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που διεξήχθη στην Τούμπα στις 11 Μαρτίου 2018 ήταν ένα πολύ κρίσιμο ματς το οποίο θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή και κατάφερε να κρατηθεί σε ήρεμα πλαίσια για 89 λεπτά. Ένα γκολ του Βαρέλα που αρχικά μέτρησε, στη συνέχεια δεν μέτρησε και εκ των υστέρων μάθαμε ότι μέτρησε στα αποδυτήρια έμελλε να σημαδέψει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα με όσα ακολούθησαν την ακύρωση του γκολ από τον διαιτητή Κομίνη.

Το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαρτίου, οι φίλοι της ΑΕΚ είδαν το αφιέρωμα στο Σπύρο Γιατρά στην εκπομπή “Στην υγειά μας ρε παιδιά” και αφού απόλαυσαν τις ερμηνείες των Αντύπα, Άγγελου Διονυσίου, Θέμη Αδαμαντίδη και Πέτρου Ίμβριου, έπεσαν για ύπνο με τη σιγουριά του +5, διαφοράς που απέκτησαν στη βαθμολογία μετά την τιμωρία του ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ δύο αγωνιστικές νωρίτερα.

Εκείνο το σαββατόβραδο όμως δεν ήταν εξίσου χαλαρό για όλους, αφού η ακούραστη αθλητική δικαιοσύνη ξαγρυπνούσε για να δικάσει την έφεση του ΠΑΟΚ για το ρολό ταμειακής μηχανής στον Γκαρσία. Και η απόφαση βγήκε στη 1 τα ξημερώματα. Ο ΠΑΟΚ έπαιρνε πίσω τους 3 βαθμούς και το ματς με την ΑΕΚ αποφασίστηκε να γίνει τελικά με κόσμο. Έτσι, φίλαθλοι και παίχτες της προσφυγομάνας ΑΕΚ ξύπνησαν στο +2 και πλέον το ενδεχόμενο της ήττας δεν αντιμετωπιζόταν με την ίδια χαλαρότητα, αφού θα μείωνε δραματικά τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου.

Οι υπάλληλοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδείχθηκαν πιο εργατικοί και από την άγρυπνη αθλητική δικαιοσύνη και έτσι πρόλαβαν να τυπώσουν 30.000 εισιτήρια τα οποία διατέθηκαν στον κόσμο του ΠΑΟΚ (παρότι μερικές ώρες πριν ήξεραν ότι το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών). Ο αγώνας άρχισε, και διεξήχθη κανονικά μέχρι αυτή τη στιγμή:

Ο Βαρέλα σκοράρει με κεφαλιά, ο Μαουρίτσιο βρίσκεται σε θέση οφσάιντ και κάνει κίνηση να αποφύγει τη μπάλα. Αρχικά το γκολ μετράει και οι παίχτες της ΑΕΚ σε ρόλο έμψυχου VAR περικυκλώνουν τον Κομίνη ο οποίος επιβραδύνει το βήμα του προς τη σέντρα και τελικά ακυρώνει το γκολ ως οφσάιντ.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ βλέπουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να χάνουν το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα τους με ακυρωθέν γκολ στο 90′ και ο Ιβάν Σαββίδης αποφασίζει να κάνει αυτό που πολύ θα ήθελαν να κάνουν οι 30.000 ξενερωμένοι στην κερκίδα: να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο. Μαζί με αυτόν, μπουκάρει και ο Μίχελς που απευθυνόμενος στον Κομίνη του λέει “You are finished“.

Ο αγώνας διακόπτεται, οι δύο ομάδες και οι διαιτητές κατευθύνονται στα αποδυτήρια (οι παίχτες της ΑΕΚ αρχικά περίμεναν στο κέντρο του γηπέδου ξέροντας ότι με το σκορ 0-0 δεν υπάρχει λόγος να αποχωρήσουν), και κάπου εκεί αρχίζει να κυκλοφορεί στο Internet μια φωτογραφία του Σαββίδη με όπλο. Η εικόνα αναπαράγεται από ξένα sites και προφανώς ενημερώνεται και η αποστολή της ΑΕΚ που έχει αποσυρθεί στα αποδυτήρια της Τούμπας.

Ο Κομίνης τελικά αποφασίζει να μετρήσει το γκολ στα αποδυτήρια, η ΑΕΚ αρνείται να βγει να συνεχίσει τον αγώνα με αυτά τα δεδομένα και ο αγώνας διακόπτεται με σκορ 1-0 και υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ. Στις επόμενες εβδομάδες διαδραματίζεται ένα επικοινωνιακό ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με την ΑΕΚ να υπερασπίζεται την απόφαση της να μην βγει απο τα αποδυτήρια στηριζόμενη στο κλίμα τρομοκρατίας που δημιούργησε η ένοπλη εισβολή Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ να μην στέκεται στην πράξη του Σαββίδη αλλά στην άρνηση της ΑΕΚ να συνεχίσει τον αγώνα και στο ότι στην πραγματικότητα οι παίχτες της δεν τρομοκρατήθηκαν. Μάλιστα διαρρέουν βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της Τούμπας στο οποίο φαίνονται οι παίχτες της ΑΕΚ χαλαροί να συζητούν περιμένοντας την απόφαση του διαιτητή για την τύχη του ματς.

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον κάθε ομάδα στην θέση της ΑΕΚ θα το έπαιζε λίγο παραπάνω τρομοκρατημένη σε έναν αγώνα που διέκοψε ο αντίπαλος πρόεδρος, όπως και κάθε ομάδα θα το έπαιζε λίγο παραπάνω τραυματισμένη από ένα κουτάκι μπύρας:

Η αθλητική δικαιοσύνη δεν ξαναέβγαλε απόφαση τα ξημερώματα, η πρωτόδικη απόφαση κατακύρωσε το ματς υπέρ της ΑΕΚ με σκορ 0-3 και προέβλεπε επίσης αφαίρεση 3 βαθμών για τον ΠΑΟΚ την περίοδο 2017-18, αφαίρεση 2 βαθμών την περίοδο 2018-19, τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων και πρόστιμο 63.000 ευρώ, ενώ στον Ιβάν Σαββίδη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια. Η έφεση του ΠΑΟΚ απορρίφθηκε 43 μέρες μετά τον αγώνα και η ΑΕΚ σήκωσε πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.

Ευχάριστα τα νέα για τους κιτρινόμαυρους.

Gepostet von Abaluben am Montag, 5. März 2018

True story

Gepostet von Abaluben am Donnerstag, 29. März 2018

Ένα χρόνο μετά, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο +20 από την ΑΕΚ 6 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και ο Γιώργος Μίνος απολαμβάνει την κορυφή πίνοντας τσίπουρα την Καθαρά Δευτέρα στον Τύρναβο, με τους φαλλούς.

 

 

 

Best of internet