Quantcast

Ο Τσιτσιπάς νίκησε και τον Μπαουτίστα και περιμένει τον Ναδάλ στους 4

Έγινε ο νεαρότερος τενίστας που περνάει σε ημιτελικό Grand Slam μετά τον Τζόκοβιτς

THE NEWSROOM

22 Ιανουαρίου 2019

Αν μέχρι σήμερα οι Έλληνες φίλαθλοι ξενυχτούσαν μόνο για κάποιο ματς NBA ή επειδή έκλειναν δελτίο στο στοίχημα με το Μποταφόγκο – Φιγκεϊρένσε, από σήμερα το τένις και ο Στέφανος Τσιτσιπάς προστέθηκαν στους λόγους για να χάσει κάποιος τον ύπνο του. Ο Έλληνας πρωταθλητής απέκλεισε και τον Μπαουτίστα και πέρασε στα ημιτελικά του Australian Open, μετά από 4 σετ απέναντι στον 30χρονο Ισπανό.

Ο Τσιτσιπάς έχασε μόνο το δεύτερο σετ και κέρδισε με 3-1 τον Μπαουτίστα με τα επιμέρους σκορ στα σετ να είναι 7-5, 4-6, 6-4 και 7-6 (7-2 στο tie break). Το δυνατό του σημείο που του έδωσε τη νίκη ήταν το σερβίς, έχοντας 22 άσους απέναντι σε 6 του αντιπάλου του.

Πλέον περιμένει τον αντίπαλο του που θα προκύψει από το ζευγάρι Ναδάλ – Τιαφό, με τον ημιτελικό να διεξάγεται την Πέμπτη, μάλλον σε πιο βολική τηλεοπτικά ώρα για το βόρειο ημισφαίριο.

Το παραμύθι συνεχίζεται!

Η στιγμή που ο Stefanos Tsitsipas σφραγίζει τη νίκη ενάντια στον Roberto Bautista Agut και προκρίνεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά ενός Grand Slam!#TsitsiFast #Tsitsipas #AusOpen eurosportplayer.com

Gepostet von Eurosport am Montag, 21. Januar 2019

Με τη σημερινή του νίκη, ο Στέφανος έγινε ο δεύτερος νεαρότερος αθλητής που προκρίνεται σε ημιτελικό Grand Slam, μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έφτασε μέχρι τον τελικό του US Open το 2007.

Σε ακόμα έναν αγώνα, ο Τσιτσιπάς είχε την στήριξη των ελληνόψυχων φίλων του αθλήματος, με τη Rod Laver Arena να θυμίζει κάτι από Σύνταγμα:

Ο ίδιος δήλωσε μετά το θρίαμβο:

«Νιώθω σαν να είναι ένα παραμύθι. Απλώς ζω το όνειρό μου, αυτό για το οποίο δούλευα και δουλεύω πολύ σκληρά. Ξέρω ότι έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσουμε εδώ. Είχα πει ότι ήθελα φέτος ημιτελικά ενός Grand Slam και θεώρησαν ότι είμαι τρελός. Είναι πραγματικό. Συνέβη μόλις», ανέφερε αρχικά και σε εκείνο το σημείο φώναξε κάποιος από την εξέδρα «Greek Freak» (παρατσούκλι Αντετοκούνμπο) και ο Στέφανος ανέφερε: «Σίγουρα… Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τον Αντετοκούνμπο εδώ» Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ήρθε δύσκολα η νίκη επί του Ισπανού ανέφερε: «Δεν μπορεί ποτέ να είναι εύκολο ποτέ κόντρα στον Μπαουτίστα».

Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια του ηττημένου της αναμέτρησης:

«Ο Στέφανος παίζει πολύ καλό τένις. Είναι ένας πλήρης τενίστας. Έχει πολύ καλό forehand και backhand, ενώ σερβίρει πολύ καλά. Ξέρει καλά το παιχνίδι και πώς να αγωνίζεται. Έχει πολύ χρόνο μπροστά του για να βελτιωθεί κι άλλο και να αποκτήσει εμπειρίες για να φτάσει σε τελικούς σε τέτοιου επιπέδου τουρνουά. Όμως πιστεύω πως φαβορί τώρα είναι ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς»

Ο Τσιτσιπάς αναρριχήθηκε στην 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ανάλογα με τα αποτελέσματα του στη συνέχεια του τουρνουά, μπορεί να φτάσει μέχρι και το νο8, σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο.

Best of internet