Quantcast

Australian Open: Ο Τσιτσιπάς έπαθε Μπαρτζώκα και την πλήρωσε το σπίτι του επόπτη

Και στο τένις εξάγουμε πολιτισμό

THE NEWSROOM

18 Ιανουαρίου 2019

Κάθε ματς του Στέφανου Τσιτσιπά στο αυστραλιανό όπεν είναι μια γιορτή του ελληνικού πολιτισμού. Αρχικά, γιατί το ένθερμο κοινό της ομογένειας στήνει ποδοσφαιρική κερκίδα με συνθήματα όπως το “χόρτο μαγικό” αλλά και υπενθύμιση στους βάρβαρους ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Πέρα από τη γραφικότητα της κερκίδας όμως, στην αναμέτρηση με τον 26χρονο Γεωργιανό Νικόλοζ Μπασιλασβίλι για τη φάση των 32 της διοργάνωσης, ο 20χρονος Έλληνας εξήγαγε ο ίδιος ελληνικό πολιτισμό, μπινελικώνοντας μπροστά στην κάμερα τον επόπτη γραμμών.

Μια λάθος απόφαση του επόπτη στο 3ο σετ, προκάλεσε την έκρηξη του Τσιτσιπά, που ντύθηκε Μπαρτζώκας, και επιτέθηκε φραστικά στον επόπτη, με τον ακόλουθο όμορφο μονόλογο:

“Με έχει γαμήσει αυτός ο μαλάκας. Με έχει γαμήσει ρε πούστη. Κοίτα το μαλακισμένο. Αυτός ο μαλάκας εκεί πέρα με έχει γαμήσει. Γαμώ το σπίτι σου”.

Για την ιστορία, ο επόπτης έμεινε όντως μαλάκας:

Αργότερα πάντως, στη συνέντευξη τύπου, ο Έλληνας τενίστας τα μάζεψε και ζήτησε συγγνώμη:

“Η απόφαση διορθώθηκε και δεν το κατάλαβα αυτό, επειδή η απόφαση του επόπτη ήρθε, αφού ο αντίπαλός μου επέστρεψε τη μπάλα. Το βρήκα πολύ άδικο αυτό από τον διαιτητή. Επίσης ήμουν πολύ πιεσμένος και ξέσπασα.

Ήμουν απογοητευμένος για τα επόμενα δυο games, αλλά μετά έμεινα θετικός. Άρχισα να σκέφτομαι πως αν δεν το άφηνα αυτό πίσω μου, θα τα κατέστρεφα όλα. Οπότε συγκεντρώθηκα στο επόμενο game, στο τάι μπρέικ και πήγε πολύ καλά.

Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό. Ήταν η ένταση της στιγμής. Είπα μερικά πολύ άσχημα πράγματα. Μετανιώνω που τα είπα. Αλλά το ήθελα εκείνο το σετ πάρα πολύ. Όταν ένιωσα να ξεγλιστράει απ’ τα χέρια μου, ξέρετε… Ένιωσα πολύ απογοητευμένος. Δε σκεφτόμουν τι έλεγα. Μακάρι να μπορούσα να το αλλάξω και να μην το έλεγα. Δεν ήταν η σωστή συμπεριφορά”.

Ο Τσιτσιπάς πρόκειται να αντιμετωπίσει στους 16 το είδωλο του, Ρότζερ Φέντερερ, και προς το παρόν ποστάρει Όμηρο και Αριστοτέλη στο προφίλ του στο Instagram.

 

Best of internet