Quantcast

Το τραγούδι κατά των ναρκωτικών που είχε βγάλει η ομάδα μπάσκετ του Άρη θα σε κάνει να αρχίσεις τα βαριά

Το μπασκετικό αντίστοιχο της ταινίας του Στρατού ενάντια στα ναρκωτικά

THE NEWSROOM

10 Οκτωβρίου 2017

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο ανέσυρε το youtube κανάλι Aris History Channel. Ανάμεσα σε άφθονα πολύτιμα ντοκουμέντα του συλλόγου της Θεσσαλονίκης από κάθε εποχή όπως δηλώσεις, ματς, προπονήσεις κλπ, δημοσιεύτηκε χτες κι αυτό το υπέροχο βιντεοκλίπ, όπου η ομάδα μπάσκετ του Θεού του Πολέμου προσπαθούσε τότε (η συγκεκριμένη παραγωγή είχε γίνει το μακρινό 1993) να μας πείσει να μην κάνουμε ντραγκς.

Το βίντεο λέει 1993 αλλά η όλη αίσθηση είναι τελείως 80s, αν και η αλήθεια είναι πως τα early 90s στην Ελλάδα ήταν σε σχέση με τα 80s κάπως σαν το Σεπτέμβρη με τον Αύγουστο: κάνει την ίδια ζέστη, απλά έχει αλλάξει ο μήνας. Στο εκπληκτικό αυτό βίντεο βλέπουμε διάφορες γνωστές και άγνωστες φυσιογνωμίες της εποχής, μεταξύ άλλων τους Γκάλη και Γιαννάκη.

Η όλη κατάσταση (ειδικά τα παιδάκια με τα κεριά και οι περίεργοι φωτισμοί) θυμίζει στην αρχή κάτι ανάμεσα σε σύναξη σε ευαγγελική εκκλησία στις ΗΠΑ και χαμένο θρίλερ του Τζον Κάρπεντερ. Μετά το γυρνάει στο groove, κάπως σαν κλιπάκι του MC Hammer ή κάτι τέτοιο. Γενικά λείπουν αυτές οι παραγωγές, όπως λείπουν και οι καταστάσεις όπως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να τραγουδάνε τη Lambada στο παλατάκι 6 χρόνια νωρίτερα:

Αυτές ήταν εποχές ομολογουμένως. Aς μην ξεχάσουμε επίσης και τη θρυλική ταινία σε παραγωγή Γενικού Επιτελείου Στρατού ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Best of internet