Quantcast
THE STREAM

Με το Google Maps στην Ινδία μπορείς πλέον να βρεις που είναι η πλησιέστερη τουαλέτα

Συνεργασία Ινδικού κράτους με Google για να χέζει ο κόσμος σε καθαρές τουαλέτες


LUBEN CREW · 24 Νοεμβρίου 2016

Πολλές φορές θα έχετε βρεθεί στη δύσκολη φάση ανεύρεσης τουαλέτας την ώρα που βρίσκεστε έξω και ξέρετε μάλλον πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς μια τουαλέτα καθαρή και ήσυχη για να κάνει τη δουλειά του. Πολλοί μπορεί να σκεφτούν την περιβόητη σκηνή από το Trainspotting. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε περισσότερο με τη σκηνή απ’ το Slumdog Μillionaire που το πιτσιρίκι βουτάει μέσα στα σκατά.

Φανταστείτε ότι αυτή η κατάσταση ανεύρεσης τουαλέτας είναι 10 φορές δυσκολότερη και πιο περίπλοκη στην Ινδία, αν σκεφτεί κανείς ότι σχεδόν το 70% των σπιτιών δεν έχει πρόσβαση σε τουαλέτα και πολύς κόσμος κάνει τη δουλειά στο δρόμο. Ακόμα κι αν υπάρχει κάποια τουαλέτα κοντά, είναι κομμάτι δύσκολο να είναι καθαρή, οπότε το Υπουργείο Αστικής Ανάπτυξης της Ινδίας αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Google για να περιοριστεί η χύμα αφόδευση στις πόλεις.

india-toilets-afp

Η συνεργασία του Υπουργείου με τη google πρόκειται να δημιουργήσει μια εφαρμογή η οποία μέσω του google Maps θα εντοπίζει την πλησιέστερη καθαρή διαθέσιμη τουαλέτα, όπως αναφέρει το International Business Times India. Η εφαρμογή θα λειτουργεί αρχικά για τη μητροπολιτική περιοχή του Δελχί και θα λειτουργεί όπως η αντίστοιχη αναζήτηση του google maps για τις πλησιέστερες τράπεζες και εστιατόρια. Μόλις οι χρήστες πληκτρολογήσουν στην αναζήτηση “toilets” ή στα Ινδικά “swach” και “shulabh” θα τους εμφανίζεται η πολύτιμη λίστα με τις πλησιέστερες τουαλέτες.

Στη λίστα θα συμπεριλαμβάνονται τουαλέτες που βρίσκονται σε mall, νοσοκομεία και βενζινάδικα. Η σύμπραξη του Υπουργείου και της Google βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα δεδομένα που θα εισάγουν οι χρήστες σχετικά με το εάν οι τουαλέτες είναι καθαρές, ή προκειμένου να πληροφορείται το σύστημα για το αν κάποια τουαλέτα βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

 

Η εφαρμογή πρόκειται να “τρέξει” στο Δελχί άμεσα, πριν το τέλος του Νοεμβρίου, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το εάν θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις.

Best of internet