Quantcast
THE STREAM

Δίποδα ζώα στην Κρήτη σκοτώνουν Κρι-Κρι και βγάζουν selfie (PHOTOS)

Η υπόθεση βρίσκεται από σήμερα στα χέρια του εισαγγελέα


Τσαγκ · 29 Σεπτεμβρίου 2016

“Μάγκες” κυνηγοί, σκότωσαν και έσφαξαν Κρι Κρι, τα σπάνια και προστατευόμενα αγριοκάτσικα της Κρήτης, όπως διαβάζουμε στο CandiaNews.

 

kri-kri1

Τόσο μεγάλη ήταν η περηφάνια τους για την σπουδαία τους πράξη, που αποφάσισαν να τραβήξουν και μπόλικες φωτογραφίες με τα “τρόπαια τους” και να τις ανεβάσουν στο Facebook. Από σήμερα η υπόθεση με τους κυνηγούς που ποζάρουν δίπλα σε σκοτωμένα κρι-κρι έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα.

krikri31475138898

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση και η Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου.

«Κάποιες φορές αυτό το νησί που υπεραγαπάω με κάνει και εξοργίζομαι, ειδικά όταν εμείς οι Κρητικοί δεν σεβόμαστε ούτε το σπανιότερο ζώο της κρητικής πανίδας, το κρι-κρι που αποτελεί ένα από τα πολυδιαφημισμένα σύμβολα της Κρήτης. Μετά από επικοινωνία με το Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής, έχω την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για τα σπανιότατα αυτά άγρια ζώα του νησιού μας, που αυτοί οι δύο ανόητοι σκότωσαν, μαχαίρωσαν, έσφαξαν, ξεκοίλιασαν και στη συνέχεια φωτογράφισαν τις πράξεις τους και τις προβάλλουν στο Facebook. Από κοινού ζωόφιλη δράση και ΕΚΠΑΖ προχωράμε άμεσα σε καταγγελία για τη θανάτωση και την επίδειξη των θανατωμένων προστατευόμενων άγριων ζώων διαδικτυακά και παρακαλούμε την ελληνική αστυνομία και την εισαγγελία Ηρακλείου να παρέμβουν άμεσα».

 

Σύμφωνα με την Wiki, Υπάρχουν ακόμα μόνο περί τα 2000 ζώα στο νησί και θεωρούνται ακόμα απειλούμενα.

Update:

Αγαπητοί μας φίλοι, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων), επειδή ενδεχομένως να προκύπτει ότι το κυνήγι έγινε νόμιμα προ δεκαετίας στην νήσο Ντία (πράγμα που δεν δικαιολογεί φυσικά την καφρίλα των φωτογραφιών). Δυστυχώς δεν καταφέραμε να τους βρούμε. Θα κάνουμε κάποιο update στο άρθρο όταν θα έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση.

Best of internet