Quantcast
THE STREAM

15 χρόνια φυλακή για 51χρονη καθαρίστρια που άλλαξε το απολυτήριο της Ε’ δημοτικού σε ΣΤ’ δημοτικού

Εκεί μέσα δε θα μπορέσει να ξαναπειράξει κανέναν για πολύ καιρό


THE NEWSROOM · 23 Σεπτεμβρίου 2016

Όλη του την αυστηρότητα φαίνεται να εξάντλησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε μια 51χρονη καθαρίστρια, η οποία πριν από 20 χρόνια είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο δημοτικού σχολείου.

Το απολυτήριο της 51χρονης έγραφε πάνω πως έχει τελειώσει την πέμπτη δημοτικού κι αυτή το άλλαξε και το έκανε έκτη δημοτικού, ώστε να φαίνεται ότι έχει αποφοιτήσει απ’το Δημοτικό. Με αυτή την αλλαγή μπόρεσε να συμμετέχει σε διαγωνισμό πρόσληψης, ο οποίος απαιτούσε απολυτήριο δημοτικού και διορίστηκε το 1996 ως καθαρίστρια σε κρατικό παιδικό σταθμό της Θεσσαλίας, όπου εργαζόταν για 20 περίπου χρόνια.

APOLYTHRIO

 

Την 51χρονη την έπιασαν πριν από ένα χρόνο και πήγε κατηγορούμενη για κακουργηματική πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη εις βάρος του Δημοσίου αξίας άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, δηλαδή το άθροισμα όλων των μικτών αποδοχών που της καταβλήθηκαν στην εικοσαετία που εργαζόταν ως καθαρίστρια.

Προς υπεράσπισή της αναφέρθηκε ότι έκανε αυτή την πράξη για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη. Όπως διαβάζουμε εδώ, η 51χρονη καταδικάστηκε για τις πράξεις: της πλαστογραφίας με χρήση, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 120 και άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, σε βάρους του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω 30, 120 και 150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Η καταδικασθείσα άσκησε έφεση η οποία είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Παρ’ ότι αναφέρθηκε κατά την υπεράσπιση της 51χρονης ότι πρόκειται για μια γυναίκα από πάμφτωχη οικογένεια που έπρεπε κάπως να ζήσει τα παιδιά της, εκ των οποίων το ένα τοξικοεξαρτημένο/ παρ’ ότι το απολυτήριο δημοτικού ήταν μεν τυπικό προσόν, αλλά ήταν εντελώς άσχετο με την εργασία της / παρ’ ότι φυσικά όλα αυτά τα 20 χρόνια δούλεψε, οπότε η ζημία του Δημοσίου δεν μπορεί να ανέρχεται στο συνολικό ύψος των αποδοχών της αφού παρείχε την εργασία και καθάριζε τον παιδικό σταθμό…

Μπράβο στην αθάνατη ελληνική δικαιοσύνη που έκρινε ότι αυτή η πλαστογράφηση απολυτηρίου ΣΤ’ Δημοτικού πρέπει να τιμωρηθεί με 15 χρόνια φυλάκισης.

 

 

Κι αν δε μπορεί να διαβάσει, σίγουρα μπορεί να κάνει λαμπίκο τον παιδικό σταθμό και να ταΐσει τα παιδιά της.

tumblr_lqynw319Fu1qgllag

 

Best of internet