Quantcast
THE STREAM

Πρόσφυγες από τη Συρία βοήθησαν τους κατοίκους των χωριών που πλημμύρισαν στα Τρίκαλα

Μαζί με την Ομάδα Εθελοντών του δήμου


THE NEWSROOM · 12 Σεπτεμβρίου 2016

Σήμερα, μέλη της ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων (της πόλης των Τρικάλων) έκαναν διανομή εμφιαλωμένα νερά που παρείχε ο Δήμος σε κατοίκους χωριών που πλημμύρισαν τις τελευταίες μέρες από τις καταρρακτώδεις βροχές. Μαζί τους συμμετείχαν και βοήθησαν στη διανομή και Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή.

210056-117-860x430_0

Η διανομή εμφιαλωμένου νερού ήταν αναγκαία καθώς μερικά από τα χωριά του Δήμου, όπως η Φωτάδα και το Καλονέρι έμειναν χωρίς πόσιμο νερό επειδή κόπηκε το ρεύμα. Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΤ εξασφάλισαν μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού και η Ομάδα Εθελοντών ανέλαβε να βοηθήσει για να φτάσει στους κατοίκους που έχουν πληγεί. Μεγάλη ήταν και η βοήθεια των προσφύγων, όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:

«Από τη φρίκη του πολέμου, εθελοντισμός στα πλημμυρισμένα χωριά του Δήμου Τρικκαίων. Από τις βόμβες και το αίμα, στις κατεστραμμένες περιουσίες. Ο εθελοντισμός, η προσφορά, η έγνοια για τον συνάνθρωπο, κυριάρχησαν το Σάββατο. Ανάμεσα στους εθελοντές, και πρόσφυγες από τη Συρία… την πολύπαθη χώρα με τους πολύπαθους κατοίκους».

Οι πρόσφυγες στα Τρίκαλα είχαν δεχτεί συγκινητική αλληλεγγύη από τους ντόπιους, με αποτέλεσμα να προκύψουν σκηνές όπως αυτές. Όπως φαίνεται, η αλληλεγγύη επιστρέφεται.

ΓΡΑΜΜΑ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ

 

Best of internet