Quantcast
THE STREAM

Από χέσιμο ξεκίνησε τελικά φονική πυρκαγιά στην Ισπανία

Για αυτό καλύτερα να χέζουν μόνο οι αρκούδες στο δάσος


THE NEWSROOM · 5 Αυγούστου 2016

fotia_1

 

Ένας δασοφύλακας έχασε την ζωή του στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων ενώ προσπαθούσε να σβήσει μια πυρκαγιά που προκάλεσε ένας Γερμανός ο οποίος ήθελε να κάνει την ανάγκη του κι έβαλε φωτιά σε χαρτί τουαλέτας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, «δήλωσε στους αστυνομικούς ότι προκάλεσε κατά λάθος την πυρκαγιά, ενώ αφόδευε και έβαλε φωτιά στο χαρτί τουαλέτας που χρησιμοποίησε» σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου των αρχών.

Ο 27χρονος κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος από αμέλεια κι αργότερα σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Περίπου 700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους από τις περιοχές που βρίσκονταν κοντά στην πυρκαγιά, η οποία συνεχίζει να καίει σήμερα σε μια έκταση 10.000 στρεμμάτων, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών του αρχιπελάγους των Καναρίων.

200 πυροσβέστες, 6 ελικόπτερα και ένα υδροπλάνο συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης με στόχο να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της φωτιάς, πρόσθεσε αυτή η εκπρόσωπος τύπου.

Οι δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες, η ζέστη σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους ενδέχεται να περιπλέξουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

 

Best of internet