Quantcast
THE STREAM

Σε γυμνή διαμαρτυρία προχώρησαν ακτιβίστριες για το ζήτημα των εκτρώσεων στο Περού (VIDEO)

Η νέα νομοθετική ρύθμιση επιβάλλει 50 μέρες κοινωνικής εργασίας σε όποια γυναίκα υποβάλλεται σε άμβλωση


THE NEWSROOM · 21 Μαΐου 2016

Γυμνές ακτιβίστριες ήρθαν σε σύγκρουση με αστυνομικές δυνάμεις στο Περού, με αφορμή προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση για τις εκτρώσεις.

Καταγραφή

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση αυτή, οι γυναίκες που υποβάλλονται σε άμβλωση θα τιμωρούνται με 50 ημέρες υποχρεωτικής κοινωνικής εργασίας. Οι διαμαρτυρόμενες γυναίκες συγκεντρώθηκαν με φυλλάδια έξω από το Κογκρέσο στην πρωτεύουσα Λίμα, για να αντιμετωπίσουν στη συνέχεια τα δακρυγόνα των αστυνομικών αρχών.

Καταγραφή

Οι ακτιβίστριες εμφανίστηκαν αναγράφοντας πάνω από τα στήθη τους το όνομα της υποψήφιας για το προεδρικό χρίσμα στο Περού και νομικής εισηγήτριας του νόμου, Keiko Fujimori. Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που στο Περού εμφανίζονται αντιδράσεις σε ζητήματα που αφορούν την έκτρωση. Ήδη από το 2008 το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε κάνει έκκληση για τον αποκλεισμό γυναικών από τη νόμιμη θεραπευτική έκτρωση στη χώρα, ενώ το 2015 η κυβέρνηση είχε αρνηθεί προτεινόμενο νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τις εκτρώσεις σε θύματα βιασμού.

Best of internet