Quantcast
THE STREAM

Η ιστορία με την “εγκληματική οργάνωση” του ποδοσφαίρου ξεκίνησε – τί ξέρουμε μέχρι τώρα

Πιστεύει κανείς στα σοβαρά πως θα έχουμε φυλακίσεις;


THE NEWSROOM · 4 Δεκεμβρίου 2014

Η έρευνα των εισαγγελέων Κορέα και Σίσκου κράτησε λίγο παραπάνω, άλλα χαλάλι. Σήμερα γνωστοποιήθηκε σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το δικαστικό ρεπορτάζ ότι το τελικό πόρισμα 173 σελίδων καίει 16 παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι κατηγορούνται για “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης” και θα διωχθούν ποινικά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες διώκονται δύο παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων (ΠΑΕ), 4 παράγοντες της ΕΠΟ, δυο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, τρεις διαιτητές και πέντε μέλη άλλης επιτροπής, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι και οι αρχικά 11 ύποπτοι.

Οι κατηγορίες είναι για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για δωροδοκία – δωροληψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Oι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και για κάποιους σε βαθμό πλημμελήματος. (sport24.gr)

 

Ονοματάκια δεν ξέρουμε, καθώς οι κατηγορούμενοι δεν έχουν έιτζ οπότε ο Ανδρέας ο Λοβέρδος δεν έχει κανένα λόγο να τους ξεφτιλίσει, άλλα ήδη το panathinaikos24.gr αναφέρει ότι Μαρινάκης και Κομπότης, είναι μεταξύ των κατηγορούμενων.

Η παραπάνω είδηση ελέγχεται ως κάτι μεταξύ τρολαρίσματος και ευσεβούς πόθου, άλλα το πράγμα παίρνει σιγα-σιγά φωτιά – και φυσικά το να μην λένε ονόματα τα “επίσημα” ΜΜΕ, μικρή σημασία έχει στην εποχή των social media:

 


 

Στα γραφεία του ΣΚΑΙ αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τουλάχιστον 4 εθελοντές αναδασωτές προσπαθούν να συνεφέρουν τον Αλαφούζο, ο οποίος λιποθύμησε πάνω στην προσπάθεια του να κάνει κι αυτός τα ουρλιαχτά χαράς του ποστ στο τουίτερ.

Best of internet