Quantcast
THE STREAM

Βγήκε από τη φυλακή με 48ωρη άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους θα βρίσκεται εκτός φυλακής το επόμενο 48ωρο


THE NEWSROOM · 9 Νοεμβρίου 2017

Μετά από δεκαπέντε χρόνια κράτησης, εγκρίθηκε για πρώτη φορά από το Συμβούλιο των φυλακών και τον Εισαγγελέα το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια. Η έξοδός του, ωστόσο, θα γίνει με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αφού θα χρειαστεί να παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας παραδόθηκε το 2002 και καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια για την εμπλοκή του στη 17 Νοέμβρη. Ο κρατούμενος είχε υποβάλλει πολλές φορές αίτηση για άδεια και μέχρι στιγμής όλες είχαν απορριφθεί. Η παρούσα απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών βασίζεται στις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Η δικηγόρος του κρατουμένου, Ιωάννα Κούρτοβικ, σχόλιασε ότι πρόκειται για μία δίκαιη κρίση.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, ότι ο Δ. Κουφοντίνας θα είχε πάρει νωρίτερα την άδεια που δικαιούται, εάν ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν είχε παραβιάσει τη δική του, ενώ επικρότησε το γεγονός ότι τελικά εκδόθηκε.

Διαφορετική άποψη έχει, όπως θα περιμέναμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών», ενώ η Λιάνα Κανέλλη χαρακτήρισε την απόφαση ως «βαθιά προβοκατόρικη».

Στις 12.00 μ.μ., φίλοι, συγγενείς και αλληλέγγυοι υποδέχτηκαν τον Δημήτρη Κουφοντίνα έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα με αγκαλιές και συνθήματα.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Το καλοκαίρι ως η εποχή του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα.

Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των
αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της «προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας
και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας.

Dura lex , sed lex

Υ.Γ. : Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς νόμους.

Best of internet