Quantcast
THE STREAM

Ομάδα ράγκμπι θα αποκτήσει για πρώτη φορά η πρωτεύουσα νομού της Ελλάδας που αρχίζει από Π και δεν τελειώνει ποτέ

Ήδη περίπου 15 νεαροί Πυργιώτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον


THE NEWSROOM · 1 Νοεμβρίου 2017

Αδυσώπητο μπαράζ γεγονότων έρχεται αυτές τις μέρες από το νομό Ηλείας. Μετά το μακαίρωμα για ποστ στο facebook και τη μασκότ του Πανηλειακού με όνομα που θυμίζει μεταδοτική ασθένεια, ήρθε η ώρα για την πρώτη ομάδα ράγκμπι στον Πύργο.

Οι πρωτεργάτες αυτού του ιστορικού εγχειρήματος είναι οι δυο επαγγελματίες του αθλήματος Γιώργος Παύλου και Νίκος Κανελλόπουλος. Οι δυο αθλητές μπορεί να έπαιζαν στο Αμπού Ντάμπι (τώρα μαθαίνουμε ότι τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ομάδα ράγκμπι), έχουν όμως  καταγωγή από την μαγευτική Ηλεία και πιστεύουν ότι με ξεκινώντας με τους 15 νεοφώτιστους πυργιώτες που έχουν δηλώσει ότι ψήνονται μπορεί να πάρουν συμμετοχή και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Σήμερα μάλιστα αν είσαι από την Ηλεία και ενδιαφέρεστε θα είναι η πρώτη προπόνηση (θα γίνονται δυο φορές τη βδομάδα στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στον Πύργο). Όπως έγραψαν οι δύο σκαπανείς του ράγκμπι στην Ηλεία στο facebook πρόσφατα:

«Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη προπονήσεων και επιδείξεων στο Ολυμπιακό άθλημα του Ράγκμπι στην πόλη του Πύργου. Καλούμε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτου ηλικίας και αθλητικού παρελθόντος να συμμετάσχει και να γνωρίσει από κοντά ένα από τα πιο δυναμικά και δημοφιλή σπορ του κόσμου.

Σκοπός μας είναι η παρουσίαση και ανάδειξη του αθλήματος καθώς και η δημιουργία της βάσης αθλητών ώστε σε λίγους μήνες να γίνει πραγματικότητα ο πρώτος σύλλογος από την Ηλεία που θα συμμετέχει επίσημα σε Ελληνική διοργάνωση»

Όπως αναφέρεται μάλιστα, παρότι το ράγκμπι ανεβαίνει στην Ελλάδα, το ελληνικό πρωτάθλημα Rugby League που ξεκίνησε πρόπερσι είναι ακόμη ερασιτεχνικό καθώς οι παίχτες δεν πληρώνονται. Άλλος ένας λόγος να ευχηθούμε η πρώτη φορά που παγκόσμιο κύπελλο θα πάει στον Πύργο να είναι από το ράγκμπι.

(πηγή)

 

Best of internet