Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ γκαλερί στο Ηράκλειο έχει στη βιτρίνα τον Τσίπρα ζωγραφισμένο σαν Κολοκοτρώνη

Περιμένουμε και έκθεση με θέμα τον Πάνο Καμμένο ως Παλαιών Πατρών Γερμανό


THE NEWSROOM · 18 Οκτωβρίου 2017

Η έλλειψη ενός έργου τέχνης μεγάλου μεγέθους όπου ο Τσίπρας θα ταυτίζεται με κάποιον αντίστοιχου μεγέθους εθνικό ήρωα ήταν κάτι που έλειπε από αυτή τη χώρα. Ευτυχώς για όλους μας, ο αυστραλός καλλιτέχνης Mathew Halpin που έχει έδρα το Ηράκλειο έλυσε το πρόβλημα ζωγραφίζοντας τον πίνακα «Τσίπρας ως Κολοκοτρώνης» – ή  «Tsipras as Kolokotronis» όπως είναι ο original τίτλος, με αποτέλεσμα να καλυφθεί το κενό.

Το εθνικοαπελευθερωτικό – αντιμνημονιακό έργο τέχνης εκτίθεται  στην Αίθουσα Τέχνης AS Gallery, στην οδό Ψαρομιλίγκων στο Ηράκλειο, πρόκειται για ακρυλικό σε καμβά και έχει διαστάσεις 150 Χ 100 για να χορτάσουμε ελληνικό έπος. Για την ακρίβεια βρίσκεται στη βιτρίνα της γκαλερί και θα εκτίθεται σε έκθεση με έργα ξένων καλλιτεχνών που έχουν βάση την Ελλάδα, η οποία θα κρατήσει μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.

Ο πίνακας δημιουργήθηκε το 2015, όταν χωρίς αμφιβολία κάποιοι πίστεψαν ότι ο Πάνος Καμμένος είναι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Να σημειωθεί εδώ πως η επαναστατική απεικόνιση του Τσίπρα με περικεφαλαία ταιριάζει με τα λόγια του νεοελληνιστή Ρόντρικ Μπίτον, διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Kings College του Λονδίνου. Ο Μπίτον είχε υποστηρίξει πως με βάση τα δεδομένα που έχουμε για το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, μπορούμε με ασφάλεια να πιστέψουμε πως αν ζούσε σήμερα θα ήταν αντιμνημονιακός.

Σε κάθε περίπτωση ο πίνακας έχει τραβήξει τα μάτια όλων στο Ηράκλειο, οπότε αν μη τι άλλο σίγουρα έπιασε λίγο από στόχο του.

(πηγή)

 

Best of internet