Quantcast
THE STREAM

ΗΠΑ: 90 λεπτά χρειάστηκαν για να εντοπιστεί και να φάει της χρονιάς του ένας νεοναζί

Οι υπηρεσίες εντοπισμού των αντιφασιστών στο Σιάτλ είναι πιο αποτελεσματικές από την Αγγελική Νικολούλη


THE NEWSROOM · 19 Σεπτεμβρίου 2017

Τα social media φαίνεται ότι έχουν φέρει την επανάσταση και στην αντιφασιστική δράση, αφού την Κυριακή πήρε μόλις 90 λεπτά στους αντιφασίστες να βρουν και να «ξαπλώσουν» έναν νεο-ναζί στο Σιάτλ.

Για την ακρίβεια, το μεσημέρι της Κυριακής ο χρήστης @bigotbasher ανήρτησε στο twitter φωτογραφία ενός επιβάτη στο λεωφορείο που φορούσε περιβραχιόνιο με σβάστικα. Στο tweet έγραφε:

Εθεάθη μαλάκας ναζί στη γραμμή D με κατεύθυνση το κέντρο. Αυτός που μου το έστειλε λέει ότι παρενοχλούσαν έναν μάυρο άνδρα στο λεωφορείο.

Το tweet είχε το hashtag #AntiFascistAlert και κοινοιποιήθηκε από 84 χρήστες.

Αργότερα, ο ίδιος χρήστης ανέβασε screenshot με δεύτερο μήνυμα που έλαβε στο Facebook:

Σου στέλνω επειδή αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω κι επειδή ξέρω ότι γνωρίζεις πολλούς αναρχικούς στην περιοχή. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας ναζί στο κέντρο του Seattle που έχει πάνω του μία σβάστικα και ουρλιάζει στους περαστικούς. Ξέρεις κανέναν στην περιοχή που να θέλει να του ρίξει καμία; Παρεπιπτόντως είπε ότι είναι οπλισμένος.

Λιγότερο από 90 λεπτά μετά το αρχικό tweet, ανέβηκε η παρακάτω φωτογραφία:

Μετά το περιστατικό, ο χρήστης του twitter @teethnclaws που πόσταρε επίσης για τον άνδρα με τη σβάστικα, δήλωσε σε συνέντευξή του: «Πιστεύω ότι ταυτοποιήσαμε, εντοπίσαμε και από κοινού εξαλείψαμε με επιτυχία έναν πραγματικό κίνδυνο για το Σιάτλ […] Η χρήση του internet γι’ αυτό το σκοπό είναι απαραίτητη. Οι φασίστες το κάνουν ήδη. Η Δεξιά έχει σκοτώσει ήδη 27 ανθρώπους αυτή τη χρονιά στις ΗΠΑ, εκ των οποίων ο ένας ήταν από τους αγαπημένους μου συντρόφους.  Έχω μαχαιρωθεί δύο φορές από αυτούς τα τελευταία επτά χρόνια».

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο.

 

 

 

 

Best of internet