Quantcast
THE STREAM

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ελλάδα η βία, τα τελευταία χρονια προέρχεται μόνο από την ακροαριστερά

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Politico


THE NEWSROOM · 27 Ιουνίου 2017

«Η Ελλάδα φοβάται την αναβίωση της ακροαριστερής βίας» έτσι τιτλοφορείται άρθρο της ευρωπαϊκής έκδοσης του αμερικάνικου περιοδικού Politico, το οποίο γράφτηκε με αφορμή την πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια που έγινε κατά του Λουκά Παπαδήμου, άλλα και την αποστολή δέματος με εκρηκτικά στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Για το ζήτημα της τρομοκρατίας το περιοδικό ζήτησε την γνώμη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε:

Είναι πολύ ανησυχητική, νιώθω ανήσυχος και για την προσωπική μου ασφάλεια άλλα και για την γενική ασφάλεια του πληθυσμού. Είναι ένα ζήτημα που με απασχολεί γιατί έχασα ένα μέλος της οικογενείας μου από την «17 Νοέμβρη» το 1989

και συνέχισε λέγοντας:

Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που έχει εσωτερική τρομοκρατία από την ακροαριστερά. Η βια προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρονια

Όταν ρωτήθηκε για την επίδραση της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ότι «είναι τόσο ακραίοι και χυδαίοι που ο κόσμος τους έχει στείλει στο περιθώριο»

Πανηγυρική υποδοχή επιφύλαξε στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη η Χρυσή Αυγή με ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της, στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η δήλωση αυτή ουσιαστικά αλλάζει τα δεδομένα για την δίκη της οργάνωσης.

Τέλος κατηγόρησε ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν έχει την θέληση ή την επιθυμία να αντιμετωπίσει το ζήτημα της τρομοκρατίας».

 

 

 

 

Best of internet