Quantcast
THE STREAM

Ένας μεγάλος αστεροειδής θα περάσει σήμερα δίπλα από τη Γη αλλά η NASA υπόσχεται ότι δε θα πέσει πάνω μας

Βέβαια τον εντόπισαν μόλις πριν από 3 χρόνια, οπότε αν θέλουμε τους πιστεύουμε


President Creed · 19 Απριλίου 2017

Eυχάριστα είναι τα νέα για όσου λατρεύουν τους μετεωρίτες και έχουν τηλεσκόπια, αφού ένας τεράστιος μετεωρίτης θα περάσει κοντά από τον ευλογημένο μας πλανήτη σήμερα 19 Απριλίου. Όπως μας ενημερώνει η NASA, ένας μεγάλος αστεροειδής θα περάσει σήμερα ξυστά από τον πλανήτη Γη, αλλά δεν προβλέπεται να πέσει πάνω στη Γη, ευτυχώς, γιατί θα ήταν η δεύτερη πιο ανησυχητική ανακοίνωση της NASA μετά από εκείνη τη φορά που μας είχε αλλάξει το ζωδιακό κύκλο.

Συγκεκριμένα, πριν από 3 χρόνια εντοπίστηκε ο αστεροειδής 2014 JO25, ο οποίος λάμπει τρεις φορές περισσότερο από το φεγγάρι και έχει διάμετρο περίπου 600 μέτρα και πρόκειται να περάσει δίπλα από τη Γη, δηλαδή σε απόσταση 1,8 εκατομμυρίου χιλιομέτρων (4,5 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Γης-Σελήνης). Ο «2014 JO25» θα προσεγγίσει τον πλανήτη μας από την πλευρά του Ήλιου και κατόπιν θα συνεχίσει την πορεία του προς τον Δία και θα επιστρέψει προς το κέντρο του ηλιακού συστήματος.

Ο επόμενος αστεροειδής που αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη είναι ο «199-AN10», διαμέτρου περίπου 800 μέτρων, που το 2027 αναμένεται να φτάσει σε απόσταση μόλις 380.000 χιλιομέτρων

Είναι η πιο κοντινή βόλτα του συγκεκριμένου αστεροειδή στη γη των τελευταίων 400 χρόνων και δεν αναμένεται να υπάρξει άλλη για τα επόμενα 500 χρόνια. Bέβαια δυσκολευόμαστε να το πιστεύουμε αυτό, αφού και τον συγκεκριμένο αστεροειδή τον εντόπισαν μόλις πριν από τρία χρόνια και μάλιστα εάν η πορεία του τύχαινε να είναι λίγο πιο δίπλα, δηλαδή πάνω στη γη, τότε δε θα προλαβαίναμε να κάνουμε τίποτα για να σταματήσουμε τη σύγκρουση και μετά τους δεινόσαυρους μπορεί να εξαφανίζονταν και άλλα άγρια ζώα, όπως οι άνθρωποι.

Πάντως εδώ και 3 δισεκατομμύρια χρόνια δεν έχει πέσει κανένας κομήτης που να  εξαφανίσει κάθε σημάδι ζωής στη γη. 65 εκατομμύρια χρόνια πριν, πάντως, κάτι έπεσε στον κόλπο του Μεξικό και προκάλεσε μια παγκόσμια βαρυχειμωνιά που εξαφάνισε τα 3/4 των μορφών ζωής επί γης και μαζί με αυτά και τους δεινόσαυρους.

 

 

Παρά τις επιβεβαιώσεις της NASA ότι ο αστεροειδής δε θα πέσει στα κεφάλια μας, εμείς ανησυχούμε γιατί, αφενός, δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι παίζει εκεί έξω ένας κομήτης που έρχεται κατά πάνω μας και δεύτερον και βασικότερο, μήπως εκπληρώνονται οι προφητείες του Μπλέ Αστεριού και του Μαύρου Φεγγαριού, αγαπητοί φίλοι;

 

Best of internet