Quantcast
THE STREAM

Πρόωρες εκλογές στην Αγγλία στις 8 Ιουνίου

Καλοκαιριάτικα οι Βρετανοί θα προσέλθουν στις κάλπες όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι


THE NEWSROOM · 18 Απριλίου 2017

 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοινώνει ότι επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου.

« Μόλις προέδρευσα μιας υπουργικής συνάντησης στην οποία αποφασίσαμε να διεξαχθουν γενικές εκλογές στις 8 Ιουνίου», δήλωσε η πρωθυπουργός της Αγγλίας.

«Εάν δεν κάνουμε εκλογές τώρα ο διχασμός θα συνεχιστεί και δεν θα στεφθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχω μια μικρή πρόκληση. Έχετε ασκήσει κριτική, έχετε απειλήσει, αυτή είναι η στιγμή σας για να δείξετε ότι το εννοείτε, για να δείξετε ότι δεν αντιμετωπίζετε την πολιτική σαν παιχνίδι», κατέληξε στην δήλωσή της η κυρία Μέι.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας πάντως από την ημέρα που η Τερέζα Μέι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών!

Όπως όμως φαίνεται, το timing ήταν κατάλληλο για την Μέι καθώς οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν καταρρέουν δημοσκοπικά.

AdTech Ad

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει το σωστό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, όμως τονίζει ότι χρειάζεται ενότητα στο Κοινοβούλιο ενώ τώρα υπάρχει διαίρεση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αναστολής της πορείας του Brexit!

Η απόφαση της πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία των δύο τρίτων από το Κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο για την προκήρυξη εκλογών θα κατατεθεί αύριο Τετάρτη. Δείτε LIVE εικόνα από το BBC

 

Πηγή

Best of internet