Quantcast
THE STREAM

Πρόεδρος ΕΚ Λάρισας: «Πιέζουν εργαζόμενους να πάνε δουλειά με τρακτέρ»

Κάθε μέρα μια καινούρια δυστοπία


THE NEWSROOM · 8 Σεπτεμβρίου 2023

Εικόνα εξωφύλλου: Από τη γειτονική Καρδίτσα

Δεν είναι μόνο τα διόδια που δουλεύουν ό,τι φρικτό κι αν συμβεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννη Σκόκα, υπάρχουν επιχειρήσεις που πιέζουν τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά ενώ κομμάτια της ίδιας της πόλης έχουν πλημμυρίσει. Όπως είπε, τους λένε να πάνε με τρακτέρ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε τα εξής:

«Τα νερά του Πηνειού έχουν υπερχειλίσει με αποτέλεσμα πολλές συνοικίες της Λάρισας να έχουν πλημμυρίσει. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε γειτονικά χωριά και έχει σταλεί εντολή εκκένωσης. Απαιτούμε να επέμβουν τώρα οι αρμόδιοι φορείς κυβέρνηση- Δήμος – Περιφέρεια να εκκενωθούν και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές.

Δεν πρέπει να κινδυνεύσει κανένας εργαζόμενος και να μη χαθεί κανένα μεροκάματο για όσο διαρκέσει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! Όλοι να οδηγηθούν σε ασφαλές μέρος.»

Συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες εργαζόμενων ότι τους πιέζουν να πάνε στη δουλειά με κάθε μέσο. Ακόμη κι αν αυτό είναι το τρακτέρ:

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να κλείσουν γιατί κλείνουν όλες οι δίοδοι λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος.

Πιεζόντουσαν να πάνε στη δουλειά τους ακόμα και με τρακτέρ, αγνοώντας τον κίνδυνο που υπάρχει.»

 

Υπενθυμίζουμε ότι ολόκληρες συνοικίες της πόλης βλέπουν τους δρόμους να έχουν γίνει ποτάμια:


Τη στιγμή που η κατάσταση είναι κάπως έτσι, το Εργατικό Κέντρο καταγγέλει επίσης ότι οι αρχές έστειλαν τα ΜΑΤ να υποδεχτούν την κινητοποίηση που είχε προγραμματίσει η διοίκηση του ΕΚ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με αφορμή και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους:



Best of internet