Quantcast
THE STREAM

Κατέρρευσε από την κακοκαιρία η βραχώδης αψίδα “Γαλάζιο Παράθυρο” στη Μάλτα (PHOTO)

Απαρηγόρητος ο Υπουργός Τουρισμού της χώρας δηλώνει ότι χάθηκε ένα σημαντικό asset


President Creed · 8 Μαρτίου 2017

Άσχημα είναι τα νέα για τη χώρα της Μάλτας, αφού ένα από τα τουριστικά αξιοθέατα του νησιού Γκόζο καταστράφηκε από μια σφοδρή θαλασσοταραχή. Η βραχώδης αψίδα της Μάλτας, γνωστή ως Azure Window (Γαλάζιο Παράθυρο), η οποία είχε αναδειχτεί σε τουριστικό αξιοθέατο και ήταν διάσημος προορισμός για δύτες, κατέρρευσε χτές το βράδυ.

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Mάλιστα το Γαλάζιο Παράθυρο έχει χρησιμοποιηθεί και στα γυρίσματα του Game of Thrones, όταν η Καλίσι παντρευόταν με τον Καλ Ντρόγκο (θεοσχωρέστον’).

 

Οι γεωλόγοι είχαν από καιρό προειδοποιήσει ότι ο σχηματισμός των βράχων, στη βορειοδυτική ακτή του μικρού νησιού Γκόζο, διαβρώνεται με ταχείς ρυθμούς και οι αρχές είχαν απαγορεύσει την πρόσβαση των τουριστών πάνω σε αυτόν.

Ο κάτοικος του Γκόζο, Ρότζερ Τσέσελ που πήγε το πρωί στην περιοχή για να τραβήξει φωτογραφίες, δήλωσε στην εφημερίδα Times of Malta: «Υπήρχε μεγάλη θαλασσοταραχή κάτω από το Azure Window. Ξαφνικά, η αψίδα κατέρρευσε στη θάλασσα με θόρυβο».

O πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, αναφέρει σε tweet του: “Μόλις πληροφορήθηκα ότι το όμορφο Γαλάζιο Παράθυρο στο #Gozo κατέρρευσε”

Σε μια συνέντευξη τύπου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Χοσέ Χερέρα ανέφερε ότι έρευνες είχαν δείξει ότι καμία ανθρώπινη επέμβαση δε θα μπορούσε να αποτρέψει την κατάρρευση. Ο Υπουργός Τουρισμού περιέγραψε το Γαλάζιο Παράθυρο ως ένα σημαντικό προωθητικό”asset” το οποίο χάθηκε, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο τουρισμός του νησιού Γκόζο θα βρει την άκρη του.

 

Πράγματι, η κατάσταση δεν είναι ιδανική, αφού η διάσημη αυτή φυσική αψίδα κατέρρευσε, αλλά ευτυχώς το νησί Γκόζο έχει μπακαπ μια άλλη αψίδα, η οποία είναι μεν λιγότερο εντυπωσιακή, αλλά από το τίποτα, καλό είναι και αυτό.

 

Best of internet