Quantcast
THE STREAM

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο μανιακός στην Κηφισιά να πυροβολεί ταξιτζήδες στο κεφάλι

Υπήρχε κι άλλο περιστατικό εναντίον ταξιτζή στην περιοχή μέσα σε ένα μήνα


THE NEWSROOM · 1 Μαρτίου 2017

Το ενδεχόμενο μανιακός να πυροβολεί οδηγούς στο κεφάλι εξετάζει η αστυνομία, μετά τη δολοφονία οδηγού ταξί τα μεσάνυχτα στην Κηφισιά με μια σφαίρα στο κεφάλι, αφού, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, ανάλογο περιστατικό, στην ίδια περιοχή, συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα.

Τότε, άγνωστος πυροβόλησε οδηγό ταξί σε ένα σημείο στην Κηφισιά πολύ κοντά στο σημείο της πρόσφατης δολοφονίας, αλλά σε εκείνο το περιστατικό ο οδηγός επέζησε, αφού η σφαίρα τον τραυμάτισε ελαφρά στο λαιμό. Tο cnn.gr αναφέρει σε ρεπορτάζ του απόσπασμα από την κατάθεση του πρώτου θύματος:

Όπως περιέγραψε ξαφνικά ένιωσε ένα κάψιμο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Τότε γύρισε προς τον πελάτη, ο οποίος ήταν ο επίδοξος δολοφόνος του τελικά, και του είπε πως δεν αισθάνεται καλά. Μάλιστα, του ζήτησε επειδή ζαλίζεται να του τραβήξει το χειρόφρενο, ώστε να μην χτυπήσουν με το ταξί.

Από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ληστεία, καθώς στην τσέπη του θύματος βρέθηκαν χρήματα, ενώ το σκηνικό της δολοφονίας έδειχνε στους αστυνομικούς ότι πρέπει να ψάξουν αλλού τον δράστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο θύμα δεν θυμόταν τα χαρακτηριστικά του δράστη, αλλά έδωσε πλήρη περιγραφή για τα ρούχα που φορούσε εκείνο το βράδυ.

Η αστυνομία ερευνά εάν τα δύο περιστατικά σχετίζονται μεταξύ τους, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ενώ αναμένεται να εξακριβωθεί εάν χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο.

To σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 52χρονος οδηγός ταξί στην Κηφισιά. Φωτογραφία: newsit.gr

Ο οδηγός που δολοφονήθηκε τα μεσάνυχτα ήταν 52 ετών, κάτοικος Νέας Ιωνίας και εργαζόταν στο ταξί τους τελευταίους έξι μήνες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι το θύμα εν κινήσει, στη δεξιά βρεγματική χώρα, με αποτέλεσμα η σφαίρα να του προκαλέσει διαμπερές τραύμα. Το ταξί κύλησε για λίγο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο κι έτσι ακινητοποιήθηκε, στην συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη. Εικάζεται ότι ο δράστης επιβιβάστηκε στο ταξί ως πελάτης και κάποια στιγμή έβγαλε το όπλο για να απειλήσει τον οδηγό ταξί ενώ βρισκόταν εν κινήσει. Ο δράστης φαίνεται ότι διέφυγε τρέχοντας από το σημείο και δίχως να χάσει χρόνο για να ψάξει για χρήματα.

Φωτογραφία από το σημείο που αναρτήθηκε στο Facebook από τον πρώην δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν λεωφορείο που περνούσε από το σημείο δεν μπορούσε να περάσει, γιατί το ταξί έκλεινε τον δρόμο και ο οδηγός του κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Τότε αντίκρισε τον 52χρονο νεκρό και ειδοποίησε την Αστυνομία.

 

Best of internet