Quantcast
THE STREAM

H μελλοντική υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ λέει χρειάζονται όπλα στα σχολεία για άμυνα από αρκούδες γκρίζλι (VIDEO)

Η δισεκατομμυριούχος ρεπουμπλικανή δήλωσε ότι τελικά θα υποστηρίξει ό,τι επιθυμεί ο Τραμπ


THE NEWSROOM · 19 Ιανουαρίου 2017

Η αγάπη που έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ για τα όπλα και το δικαίωμα της οπλοκατοχής επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά με τις δηλώσεις της υπουργού παιδείας της επερχόμενης κυβέρνησης Τραμπ. Η δισεκατομμυριούχος Μπέτσι Ντέβος, η οποία έχει επιλεγεί απ’ τον Ντόναλντ Τραμπ για το Υπουργείο Παιδείας, παρουσιάστηκε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στη Γερουσία για την επίσημη ακρόαση της.

Μεταξύ άλλων, η συντηρητική, πάμπλουτη δωρήτρια των Ρεπουμπλικανών από το Μίσιγκαν υπογράμμισε πως οι τοπικές αρχές είναι εκείνες που θα πρέπει να αποφασίσουν αν τα όπλα θα πρέπει να αποκλείονται ή όχι από τα αμερικανικά σχολεία. Συγκεκριμένα, κατά την ακρόαση, απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του Δημοκρατικού γερουσιαστή Κρις Μέρφι, η Ντέβος ανέφερε πως σε μερικές περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει πρόχειρο ένα όπλο στα σχολεία, γιατί υπάρχει ένα σχολείο στο Γουαηόμινγκ που βρίσκεται κοντά σε περιοχή με αρκούδες.

Το #potentialgrizzlies έγινε χασταγκ στο τουήτερ και αρκετοί Αμερικάνοι γονείς παρακολουθούν τις εξελίξεις με τρόμο και αγωνία.

Μάλιστα η μέλλουσα υπουργός ερωτήθηκε εάν θα υποστήριζε πιθανή πρόταση του Τραμπ όπου θα προωθούσε τα όπλα στα σχολεία, όπου η Ντέβος απάντησε “θα υποστηρίξω αυτό που επιθυμεί ο πρόεδρος”.

Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί από το Γουαηόμινγκ απαντούν ότι για να αποφευχθούν οι αρκούδες δεν χρειάζονται όπλα, αλλά ένας απλός φράχτης.

Best of internet