Quantcast
ORIGINALS

Τα 10 απολύτως χειρότερα reality από τη χρυσή εποχή της ελληνικής τηλεόρασης

Σφίχτες, αγρότες, ελληνοτουρκικά survivor, φάρμες με πανελίστες και ο Πέτρος Κωστόπουλος


President Creed · 26 Σεπτεμβρίου 2016

Μπορεί αυτή η χώρα (και η τηλεόρασή της) να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, όμως είναι μάλλον η κατάλληλη στιγμή για να αναπολήσουμε τις ένδοξες εποχές ΠΑΣΟΚ, τότε δηλαδή που η Ελληνική Τηλεόραση άνθιζε και τους γαμέτες των συχνοτήτων της γονιμοποιούσε η Αμερικάνικη τηλεόραση με τρασιάρικα reality shows.

Φυσικά εκείνες τις εποχές, η αγορά και η τηλεόραση μπορούσε να υποστηρίξει πάρα πολλά reality show. Απλά δεν μπορούσε να τα υποστηρίξει όλα. Να μερικά ριάλιτι που είχαμε ξεχάσει ή που θα προτιμούσαμε να είχαμε ξεχάσει.

 

Gym Show

GYMSHOW

H πρώτη και τελευταία απόπειρα του STAR για να κάνει το δικό του reality show έρχεται το 2002, σε μια εποχή που όλα τα άλλα τα κανάλια είχαν. Οπότε πήρε ό,τι έμεινε. Τραγούδι, χορός, μπιγκ μπράδερ και λοιπά ήταν πιασμένα, οπότε η επίλεκτη ομάδα προγράμματος του STAR αποφάσισε να κάνει ένα reality για γυμναστική. Το show ξεκίνησε φιλόδοξα και παρουσίαζε τους παίκτες να κάθονται σε καναπέδες και να πίνουν φραπέδες μιλώντας για μαλακίες. Σπανίως υπήρχαν πλάνα από γυμναστήριο, αλλά όταν υπήρχαν ήταν πραγματικά ανεκτίμητα.

gif

Τελικά κόπηκε μετά από λίγα επεισόδια, λόγω παρέμβασης του ΕΣΡ αλλά και επειδή το 2002 δεν είχε αρχίσει να θερίζει τη νεολαία η πανώλη του Crossfit.

hol3

+ Στο Gym Show συμμετείχε και ο ελαφρολαϊκός βάρδος “Χρήστος Χολίδης” με μαλλί-tribute στο millenium.

 

 

The Mission

gif (1)

Ναι, τo Mission (2003). Αυτό και αν ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές αλλά βυθίστηκε όπως το ναυάγιο της Ζακύνθου για να μας δώσει μια πανέμορφη εικόνα καταστροφής. Με παρουσιαστή τον Αντρέα Μικρούτσικο, ο οποίος είχε το know how του ξεκατινιάσματος, το mission ήταν η κλασσική περίπτωση reality σε συνθήκες εγκλεισμού σε συνδυασμό με το στοιχείο του action. Αν πασπαλίσετε όλο το μείγμα με παίκτες βοσκούς από την Κρήτη και ηλίθιες αποστολές τις οποίες έπρεπε να φέρουν εις πέρας, καταλαβαίνει κανείς γιατί πήγε άπατο.

Άβολο ίνφο- ο νικητής του Mission, Στέφανος Κοκολογιάννης, ο οποίος μάλλον είχε anger issues, τo 2011 κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και του επιβλήθηκε φυλάκιση ενός έτους.

 

 

Το Πάρτυ

Το 2003 μάλλον ήταν η χειρότερη χρονιά για τα reality. Το Mega έχει ήδη δώσει στο ελληνικό φιλοθεάμον κοινό το reality “BAR” το οποίο χάρισε -εξακριβωμένα- στιγμές υψηλής ποιότητας περιεχομένου (Λορέντζο Καριέρε, Στέλλα Μπεζεντάκου, Η Μαίρη και το χαρτάκι κτλ), οπότε είπε την επόμενη χρονιά (2003) να δοκιμάσει κάτι παρόμοιο. Και πήγε και τα κατέστρεψε όλα λανσάροντας “ΤΟ ΠΑΡΤΥ”. Το κόνσεπτ παρόμοιο με του BAR, οι τηλεθεάσεις στον πάτο. Παρουσιάστρια η Κατερίνα Λάσπα. Όπως όλα τα πάρτι, έτσι και αυτό κατέληξε σε τραμπουκισμούς και καυγάδες.

Tα παιδιά μάλλον έλυσαν τις διαφορές τους εκτός του Πάρτυ.

 

 

Η Φάρμα των Επωνύμων

I FARMA CELEBRITY

Tην ίδια χρονιά, το MEGA πετάει στις συχνότητες το spinoff του reality ΦΑΡΜΑ με Z-list celebrities.

assets_LARGE_t_1661_53845956

Μάλλον κανένας πραγματικά διάσημος δεν δέχτηκε να συμμετέχει στο reality, οπότε τελικά συμμετείχαν οι Αγγελος Πυριόχος, Αντζυ Σαμίου, Νίκος Σούλης, Πωλίνα, Στέλλα Γεωργιάδου, Στέλλα Καπεζάνου, Στάθης Αγγελόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος και Σπύρος Φωκάς με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ωραίες εποχές.

 

 

Τhe Wall

gif (5)

Το The Wall ήρθε to 2003 στον ΑΝΤ1 για να δώσει ένα touch of adventure στο Big Brother, τότε που ήταν πολύ στη μόδα τα Survivor και η “Φάρμα”. Tagline: Όταν έκλαψε η Ρούλα. ή Το Τείχος της Ντροπής. To The Wall το θυμόμαστε μόνο επειδή είχε μέσα το “Γωγουλίνι”, τον υπερβατικό έρωτα Σίσσης και Τζώρτζη και φυσικά τη Ρούλα που έκλαιγε.

mort_madagascar

 

 

Ο Υποψήφιος

assets_LARGE_t_420_54034477_type11885

Στο 2004 όλα είναι πιθανά, αγαπητοί φίλοι, πόσω μάλλον η επιχειρηματική επιτυχία του οποιουδήποτε τύπου στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, έρχεται στον τόπο μας το reality του Ντόναλντ Τράμπ “The Apprentice”. Στο ρόλο του Τράμπ,ο Πέτρος ο Κωστόπουλος, εκπροσωπώντας την επιτυχημένη και υγιή επιχειρηματικότητα, παρουσιάζει ένα ριάλιτι με τίτλο “Ο Υποψήφιος” στο οποίο διάφοροι εντέρπρενερς δίνουν interview στον Κωστόπουλο. Όλοι ξέχασαν το αυτό το reality. Δεν έχει μείνει κανένα ίχνος του online. Καμία εικόνα, κανένα βίντεο. Οι γιάπηδες που πάλευαν για τη διευθυντική θέση των 200.000 ευρώ, χάθηκαν μια για πάντα.

Οι επιχειρήσεις του Κωστόπουλου φαλίρισαν, οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι, και ο Κωστόπουλος έγινε ο ίδιος ξανά υποψήφιος, μέχρι που πήρε μια εκπομπούλα στην τηλεόραση για να μπορεί να συντηρεί τον Κωστοπουλικό τρόπο ζωής.

 

 

Big Mother

gif (2)

Το 2005 το Big Brother γίνεται Big Mother (Big Brother 4). Eξαιρετική η ιδέα του ANT1 να μπλέξουν και επισήμως τις μανάδες στα reality show, αφού ήδη από πριν κατάφερναν να χώνουν τη μύτη τους και στα προηγούμενα reality. Oι παίκτες μένουν για 90 ημέρες μέσα στο σπίτι, στο οποίο βέβαια μένουν μαζί με τις μανάδες τους. Όταν φεύγει ένας παίκτης, φεύγει και η μάνα του. To μόνο βίντεο που σώζεται online είναι αυτό, βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

 

 

Survivor Ελλαδα-Τουρκία

gif (3)

Η κλασσική περίπτωση επιτυχημένου reality που για να ξαναπαίξει άλλη μια σεζόν του δίνουν ένα twist. Στην περίπτωση του survivor το twist το έδωσαν μερικοί twisted άνθρωποι που αποφάσισαν το 2006 να βάλουν σε ένα έρημο νησί Έλληνες και Τούρκους να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Το νησί ευτυχώς δεν ήταν στο Αιγαίο, αλλά στον Παναμά και το reality προφανώς αποτελούσε την ονείρωξη χρυσαυγιτών. Επίσης φανταζόμαστε τι θα γινόταν στα ΚΨΜ των ειδικών δυνάμεων όταν έπαιζαν τα επεισόδια.

Πλέον τα επεισόδια του Ελληνοτουρκικού Survivor αποτελούν εύφορο έδαφος για πατριωτικά ξεκατινιάσματα στα σχόλια του youtube.

 

 

Εxtreme Makeover

2008 και το extreme makeover έρχεται στην Ελλάδα για να κάνει ακόμα πιο όμορφη την ήδη εκθαμβωτική φυλή μας. Μια ευγενική προσφορά του ΜΕΓΚΑ. Πλαστικές, λευκάνσεις, σφραγίσματα και χτενίσματα. Ένα σκαλάκι πιο παλέψιμο από το αντίστοιχο makeover που έκανε λίγα χρόνια αργότερα ο Τρύφωνας Σαμαράς στο Fab5.

gif (4)

 

 

Love Bites

Βρισκόμαστε στο 2009 και τα reality τύπου big brother έχουν ήδη ξεφτύσει. Από τις στάχτες των παλιών reality ξεπετιούνται εκοπμπές που έχουν βασικό προσανατολισμό το τηλεσυνοικέσιο και το μαγείρεμα. Όπως το Love Bites. Φανταστείτε κάτι σαν το “Κάτι Ψήνεται” αλλά το τραπέζι το κάνει ένας τύπος που ψάχνει να βρει γκόμενα. Και αυτός ο τύπος μπορεί να είναι κάπως έτσι:

 

 

Αγρότης Μόνος Ψάχνει

agrotis_monos_psaxnei.medium

Πάλι στο 2009, πριν αρχίσει η κρίση για τα καλά, οπότε πολλοί αγρότες χρειάστηκε να κατασταλάξουν σε μια γυναίκα με την οποία θα μοιραστούν αρμονικά τα ΕΣΠΑδακια. Οι μανάδες των αγροτών έχουν γεράσει και δε μπορούν να καθαρίζουν το σπίτι, γυναίκες στο χωριό δεν έχουν απομείνει, οπότε έρχεται το “Αγρότης μόνος ψάχνει” για να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Πρόκειται για την ύστερη εκδοχή reality, που πλέον δεν υπάρχει λόγος εγκλεισμού και παρατήρησης 24/7, οπότε παρακολουθούμε απλά τη διαδικασία εύρεσης νύφης και τις γνωριμίες των αγροτών με τα κορίτσα.

 

Best of internet