Quantcast
ORIGINALS

Η ψήφος της Ευρυδίκης Βαλαβάνη στο Survivor χτες ήταν αρκετός λόγος για να γεμίσει μισογυνισμό το Ίντερνετ

Κρεσέντο μίσους με μηδενική αφορμή


Τσαγκ · 21 Μαρτίου 2017

Τα φαινόμενα σεξισμού και μισογυνισμού όπως σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής εκεί έξω έτσι και στο ελληνικό ίντερνετ είναι αμέτρητα. Στα social media η αδρεναλίνη και η μαγκιά εκδηλώνονται με περισσή ευκολία λόγω της ασφάλειας που προσφέρεται στον νταή, μέσω της ανωνυμίας του, να φανερώσει τον μισογύνη που κρύβει μέσα του. Ο λόγος που κάνει την εκδήλωση αυτή μίσους  τόσο θελκτική για πολλούς είναι τα likes τα retweets και αποθεωτικά σχόλια από τους “συναγωνιστές” στον νυν υπέρ πάντων σεξισμού αγώνα και στο ότι σπάνια υπάρχει αντίλογος.

Χτες στα social media σημειώθηκε μια έκρηξη μισογυνισμού επικών διαστάσεων, αφορμή για την εκδήλωση της ήταν μια ψηφοφορία που εγινε στα πλαίσια του παιχνιδιού του Survivor.

Η αφορμή για αυτή την έκρηξη ήρθε, όταν η παίκτρια του reality Ευρυδίκη Βαλαβάνη πρότεινε για αποχώρηση από το παιχνίδι τον συμπαίχτη της Γιώργο Αγγελόπουλο. Ο Αγγελόπουλος είναι  ιδιαίτερα συμπαθής στο κοινό του παιχνιδιού, οπότε ήταν η χρυσή ευκαιρία για τους σεξιστές (άντρες και γυναίκες) να κράξουν την παίχτρια με σεξιστικές ατάκες και body shaming  με πρόσχημα την “άδικη” ψήφο της παίκτριας, για να πάρουν respect από τους ομοϊδεάτες τους στα social media.

 

 

 

Όταν όλος αυτός σεξιστικός ο οχετός εκτοξεύεται με την πρόφαση μιας “άδικης” ψήφου σε ένα τηλεοπτικό reality, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί πρέπει να καταδεικνύουμε αυτά τα φαινόμενα ούτως ώστε να γίνεται όσο περισσότερο μπορεί κατανοητό, το ότι ο σεξισμός δεν είναι ούτε μαγκιά, ούτε ένα αθώο καλαμπουράκι, ο σεξισμός είναι μια μορφή βίας

 

 

Best of internet