Quantcast
POLITIX

Εδώ που τα λέμε: Ναι, είσαι μισογύνης!

Είσαι, είναι, είμαστε. Και όσο πιο γρήγορα το παραδεχτείς, τόσο καλύτερα για όλους


 

Ένα τρομακτικό φάντασμα μάλλον πλανάται πάνω από το παγκόσμιο ΙΝΤΕΡΝΕΤΣ τα τελευταία χρόνια αγαπητές φίλες και φίλοι και το γνωρίζετε καλά. Δεν είναι άλλο από το φάντασμα του φεμινισμού.

Αλλιώς πώς μπορεί να εξηγήθει το φαινόμενο του ιστορικού πολέμου που διεξάγεται καθημερινά τα τελευταία χρόνια σε φόρουμ και τσατ, σχόλια κάτω απο μπλογκ και σελίδες, tumblr και reddit, facebook και snapchat, twitter ή quizdom;

Mήπως η εποχή που τα κουμπιούτερς ήταν το κάστρο των λευκών ανδρών σπυριάριδων geeks έχει περάσει ανεπιστρεπτί; Μήπως μια λεγεώνα από οργισμένες Αμαζόνες έρχονται να πάρουν εκδίκηση και μετά σκαλπ; Να επιβάλουν μια διαδικτυακή ΧΟΥΝΤΑ όπου οι μόνες λέξεις που θα ακούγονται θα είναι περίεργα αρκτικόλεξα με cis- και LBGTQI+ και @;

Μήπως υπάρχουν δύο λέξεις που προκαλούν περισσότερο τρόμο απo τον ίδιο τον Κθούλου και τα χταποδιάρικα κτήνη της αβύσσου; Μήπως είναι αυτές οι δύο λέξεις;;;

 

Ποιές;

Σήμερα λόγω αφου και ένεκα, με αφορμή την ημέρα κάνουμε ένα αφιέρωμα στην ελληνική σελίδα που αποδεικνύει αυτόματα και με την ύπαρξη της τον τίτλο της. Γιατί η σελίδα Ναι, είσαι μισογύνης έχει περισσότερα ριπόρτς από όλες τις φωτογραφίες με Άδωνι Γεωργιάδη και Θέμο Αναστασιάδη αγκαλιά.

Γιατί έχει πέσει πάνω απο 2 φορές από μαζικά report. Γιατί τα σχόλια μίσους που δέχονται καθημερινά είναι αναρίθμητα και τα βλέπεις παντού. Και γιατί αυτό που κάνει φαίνεται ότι ενοχλεί. Ενοχλεί πολύ.

Τι στο καλό γράφουν λοιπόν και εξαγριώνονται όλοι;

 

μισογινισ

Η σελίδα Ναι, είσαι Μισογύνης σκανάρει τα social media (κυρίως το facebook και σελίδες όπως τα εμετικά φοιτητικά εμπιστευτικά/απόρρητα ) για να εντοπίσει καραμπινάτα σεξιστικά, μισογυνικά, ομοφοβικά σχόλια. Στη συνέχεια τα αναδημοσιεύει σχολιάζοντας με νηφαλιότητα και συχνά με χιούμορ προσπαθώντας να αναδείξει μια οπτική και επιχειρηματολογία που απο ό,τι φαίνεται λείπει από την χώρα των ευρωπαίων χριστιανών Ταλιμπάν.

Και οι αντιδράσεις είναι κάπως έτσι:

 

12669454_963520040409190_6618977399225465721_n

 

Αποφασίσαμε ένα μεγάλο μακροβούτι στη μούργα των screenshots που η σελίδα ανεβάζει και η αλήθεια είναι ότι αηδιάσαμε βλέποντας τα όλα μαζί. Γιατί τα σχόλια αποκαλύπτουν το μωσαϊκό μιας ζοφερής πραγματικότητας που συχνά μένει αόρατο.

Φανταστείτε τι μπορεί να νιώθει μια γυναίκα που έχει βάλει σκοπό να τα συγκεντρώσει, ή δέχεται αυτά και χειρότερα στην καθημερινότητα της. Στη δουλειά, στη σχολή, στο bar, στο φανάρι, στο δρόμο. Το «Ναι, είσαι μισογύνης» ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα γιατί Ναι, ο μισογυνισμός υπάρχει. Και κανείς (ούτε εμείς στο Luben) δεν εξαιρούμαστε απ’ αυτό.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και κάντε κι εσείς τη βουτιά:

 

Τι είναι χειρότερο από ένα συνδυασμό rape 'joke' και slut shaming? To σχόλιο της κυρίας από κάτω που τερματίζει την κουλτούρα του βιασμού υπονοώντας πως οι βιαστές είναι υπό εξαφάνιση -μάλλον όντας κι αυτοί ένα είδος "μάγκα"- και ότι ο βιασμός είναι για μερικές η μόνη ευκαιρία για σεξ. Τόση κουλτούρα του βιασμού σε τόσες λίγες γραμμές είναι ακριβώς ο λόγος που οι βιαστές ΔΕΝ είναι υπό εξαφάνιση αλλά παράγονται συνεχώς μέσα από αυτό το είδος λόγου που κανονικοποιεί τον βιασμό παρουσιάζοντάς τον ως κάτι ελαφρύ, αθώο, ακίνδυνο, αστείο έως και κάτι που πολλές γυναίκες στην πραγματικότητα θέλουν. ~Hürrfem Sultan

Τι είναι χειρότερο από ένα συνδυασμό rape ‘joke’ και slut shaming? To σχόλιο της κυρίας από κάτω που τερματίζει την κουλτούρα του βιασμού υπονοώντας πως οι βιαστές είναι υπό εξαφάνιση -μάλλον όντας κι αυτοί ένα είδος “μάγκα”- και ότι ο βιασμός είναι για μερικές η μόνη ευκαιρία για σεξ. Τόση κουλτούρα του βιασμού σε τόσες λίγες γραμμές είναι ακριβώς ο λόγος που οι βιαστές ΔΕΝ είναι υπό εξαφάνιση αλλά παράγονται συνεχώς μέσα από αυτό το είδος λόγου που κανονικοποιεί τον βιασμό παρουσιάζοντάς τον ως κάτι ελαφρύ, αθώο, ακίνδυνο, αστείο έως και κάτι που πολλές γυναίκες στην πραγματικότητα θέλουν.
~Hürrfem Sultan

 

Εδώ βλέπουμε τις καταστροφικές συνέπειες του π@ύτσου για τις γυναίκες καθώς προφανώς δεν είναι δυνατό να παίρνουμε και αυτόν και τα γράμματα. Το κλασικό δίπολο Καλό vs Kακό Κορίτσι™ ενισχύεται από την ιδέα οτι η γυναίκα που περνάει καλά και κάνει σεξ αποκλείεται να είναι και έξυπνη ή πετυχημένη σε κάποιον τομέα. Όταν οι γυναίκες χρωστάνε μαθήματα φταίει ότι είναι ρηχές "τσούλες", όταν οι άντρες χρωστάνε μαθήματα φαντάζομαι θα φταίει που η δημιουργικότητα και το πνεύμα τους δεν μπορεί να χωρέσει στα κουτάκια του ασφυκτικού εκπαιδευτικού μας συστήματος, παραείναι καλοί γι αυτό. Or something. Σίγουρα πάντως δε θα φταίει ότι είναι εθισμένοι στο "μ@υνί". ~Hürrfem Sultan

Εδώ βλέπουμε τις καταστροφικές συνέπειες του π@ύτσου για τις γυναίκες καθώς προφανώς δεν είναι δυνατό να παίρνουμε και αυτόν και τα γράμματα. Το κλασικό δίπολο Καλό vs Kακό Κορίτσι™ ενισχύεται από την ιδέα οτι η γυναίκα που περνάει καλά και κάνει σεξ αποκλείεται να είναι και έξυπνη ή πετυχημένη σε κάποιον τομέα.
Όταν οι γυναίκες χρωστάνε μαθήματα φταίει ότι είναι ρηχές “τσούλες”, όταν οι άντρες χρωστάνε μαθήματα φαντάζομαι θα φταίει που η δημιουργικότητα και το πνεύμα τους δεν μπορεί να χωρέσει στα κουτάκια του ασφυκτικού εκπαιδευτικού μας συστήματος, παραείναι καλοί γι αυτό. Or something. Σίγουρα πάντως δε θα φταίει ότι είναι εθισμένοι στο “μ@υνί”.
~Hürrfem Sultan

 

Ελλάδα, 2016. Κατά τ'άλλα δεν χρειαζόμαστε φεμινισμό.

Ελλάδα, 2016.
Κατά τ’άλλα δεν χρειαζόμαστε φεμινισμό.

Mαλάκα, ανοίγεις να διαβάσεις τις εξομολογήσεις των πανεπιστημίων και είναι όλες ΙΔΙΕΣ! ΙΔΙΕΣ! Χωρίς υπερβολή!ΙΔΙΑ γκρίνια για το πώς ντύνονται και βάφονται οι γυναίκες, ΙΔΙΑ μίρλα ότι δεν τους χαμογελάνε, ΙΔΙΑ υπαγόρευση στυλιστικών οδηγιών, ΙΔΙΑ υπόθεση ότι βγαίνουμε στο κλαμπ για να μας ερωτευτούνε οι άντρες. Σεξισταριά, δεν ξέρω τι Μαλακία σας έχει βαρέσει στο κεφάλι (κάποιο πατριαρχικό είδος σίγουρα) αλλά σας καταστρέφει και σας κατατρώει τη ψυχή. Χαλαρώστε λίγο και δεχτείτε οτι οι γυναίκες δεν υπάρχουν για να τις κοιτάτε και να τις ερωτεύεστε και ούτε χρειάζονται τις οδηγίες σας για το πώς να το κάνουν αν θέλουν. ΥΓ Χριστέ μου, τώρα τους ενοχλεί που έχουμε και το ίδιο ΑΔΥΝΑΤΟ σώμα. Πείτε μας ρε παιδιά, πόσα κιλά να πάρουμε? Απλά οχι όλες μαζί γιατι μετά θα λέτε οτι πάλι ίδιες είμαστε, θα το κάνουμε εκ περιτροπής. ~Hürrfem Sultan

Mαλάκα, ανοίγεις να διαβάσεις τις εξομολογήσεις των πανεπιστημίων και είναι όλες ΙΔΙΕΣ! ΙΔΙΕΣ! Χωρίς υπερβολή!ΙΔΙΑ γκρίνια για το πώς ντύνονται και βάφονται οι γυναίκες, ΙΔΙΑ μίρλα ότι δεν τους χαμογελάνε, ΙΔΙΑ υπαγόρευση στυλιστικών οδηγιών, ΙΔΙΑ υπόθεση ότι βγαίνουμε στο κλαμπ για να μας ερωτευτούνε οι άντρες.
Σεξισταριά, δεν ξέρω τι Μαλακία σας έχει βαρέσει στο κεφάλι (κάποιο πατριαρχικό είδος σίγουρα) αλλά σας καταστρέφει και σας κατατρώει τη ψυχή. Χαλαρώστε λίγο και δεχτείτε οτι οι γυναίκες δεν υπάρχουν για να τις κοιτάτε και να τις ερωτεύεστε και ούτε χρειάζονται τις οδηγίες σας για το πώς να το κάνουν αν θέλουν.
ΥΓ Χριστέ μου, τώρα τους ενοχλεί που έχουμε και το ίδιο ΑΔΥΝΑΤΟ σώμα. Πείτε μας ρε παιδιά, πόσα κιλά να πάρουμε? Απλά οχι όλες μαζί γιατι μετά θα λέτε οτι πάλι ίδιες είμαστε, θα το κάνουμε εκ περιτροπής.
~Hürrfem Sultan

 

Είναι γεγονός πως οι άνδρες, σπεύδουν να μας κατηγορήσουν ως π****νες σε κάθε ευκαιρία. Αυτό που συνήθως μας καταλογίζουν -από τον τρόπο που θα ντυθούμε μέχρι την επαγγελματική μας ανέλιξη- είναι πως χρησιμοποιούμε το σεξ σαν όπλο. Όσο σκληρα και αν προσπαθήσει μία γυναίκα να κατακτήσει μία καλύτερη θέση στον χώρο εργασίας της, πάντα θα υπάρχει η αμφισβήτηση και η υπόνοια ότι χρησιμοποίησε την σεξουαλικότητα της σαν αντάλλαγμα. Η αναξιοκρατία βέβαια, υπάρχει στα περισσότερα εργασιακά περιβάλλοντα από την αντίθετη πλευρά, με τους εργοδότες να θεωρούν τους άντρες πιο ικανούς και αξιοπιστους. Ετσι, το αίσθημα που δημιουργείται όταν μια γυναίκα πετυχαίνει επαγγελματικά είναι η δυσπιστία οτι το κατάφερε με τις δικές τις δυνάμεις και η ενόχληση που βρίσκεται εκεί. Εχει ενδιαφέρον πάντως που στο συγκεκριμένο σκίτσο ο άνδρας στέκεται όρθιος μπροστά στον καθρεφτη, με σιγουριά και κάπως πιο υγιή αυτοεικόνα, ενώ η γυναικα είναι σκυφτή, καθισμένη στην τουαλέτα, σαν να προσπαθεί να αποβάλλει από μέσα της κάτι βρώμικο. Αποτυπώμένες ίσως και πέρα από τις προθέσεις του καλλιτέχνη,οι προκαταλήψεις για τα φύλα είναι βαθιά ριζωμένες και δουλεύουν ασυνείδητα. -Miol Deguerra

Είναι γεγονός πως οι άνδρες, σπεύδουν να μας κατηγορήσουν ως π****νες σε κάθε ευκαιρία.
Αυτό που συνήθως μας καταλογίζουν -από τον τρόπο που θα ντυθούμε μέχρι την επαγγελματική μας ανέλιξη- είναι πως χρησιμοποιούμε το σεξ σαν όπλο. Όσο σκληρα και αν προσπαθήσει μία γυναίκα να κατακτήσει μία καλύτερη θέση στον χώρο εργασίας της, πάντα θα υπάρχει η αμφισβήτηση και η υπόνοια ότι χρησιμοποίησε την σεξουαλικότητα της σαν αντάλλαγμα.
Η αναξιοκρατία βέβαια, υπάρχει στα περισσότερα εργασιακά περιβάλλοντα από την αντίθετη πλευρά, με τους εργοδότες να θεωρούν τους άντρες πιο ικανούς και αξιοπιστους. Ετσι, το αίσθημα που δημιουργείται όταν μια γυναίκα πετυχαίνει επαγγελματικά είναι η δυσπιστία οτι το κατάφερε με τις δικές τις δυνάμεις και η ενόχληση που βρίσκεται εκεί.
Εχει ενδιαφέρον πάντως που στο συγκεκριμένο σκίτσο ο άνδρας στέκεται όρθιος μπροστά στον καθρεφτη, με σιγουριά και κάπως πιο υγιή αυτοεικόνα, ενώ η γυναικα είναι σκυφτή, καθισμένη στην τουαλέτα, σαν να προσπαθεί να αποβάλλει από μέσα της κάτι βρώμικο.
Αποτυπώμένες ίσως και πέρα από τις προθέσεις του καλλιτέχνη,οι προκαταλήψεις για τα φύλα είναι βαθιά ριζωμένες και δουλεύουν ασυνείδητα.
-Miol Deguerra

 

 

Δύο πράγματα δε θα γίνουν ποτέ οι μισογύνηδες: άνθρωποι και αστείοι. Τα "ανέκδοτα", αυτά όπως δείχνουν και ξεκάθαρα και τα σχόλια, δεν αποτυπώνουν κάποια πραγματικότητα για τα θέλω και τις επιθυμίες των γυναικών, αντιθέτως, μας δίνουν ένα μήνυμα για το πως ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε για να μην επισύρουμε τον χλευασμό. Τα ανέκδοτα αυτά περνάνε μηνύματα για την κανονιστική θηλυκότα την ίδια στιγμή που προσποιούνται ότι απλά διαπιστώνουν τις επιθυμίες μας αυτές. Και για άλλη μια φορά βλέπουμε ένα μισογύνη να υποκρίνεται τον ηλίθιο κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα στο "δε μου αρέσει ο συγκεκριμένος τύπος γυναικών" και το "περναω την μισή μου ζωή στο διαδίκτυο κοροιδεύοντας τον συγκεκριμένο τύπο γυναικών, βγάζοντας όλα μου τα απωθημένα και τα κόμπλεξ επειδή νομίζω οτι οι γυναίκες υπάρχουν για να ικανοποιούν τα δικά μου γούστα". ~Hürrfem Sultan

Δύο πράγματα δε θα γίνουν ποτέ οι μισογύνηδες: άνθρωποι και αστείοι.
Τα “ανέκδοτα”, αυτά όπως δείχνουν και ξεκάθαρα και τα σχόλια, δεν αποτυπώνουν κάποια πραγματικότητα για τα θέλω και τις επιθυμίες των γυναικών, αντιθέτως, μας δίνουν ένα μήνυμα για το πως ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε για να μην επισύρουμε τον χλευασμό. Τα ανέκδοτα αυτά περνάνε μηνύματα για την κανονιστική θηλυκότα την ίδια στιγμή που προσποιούνται ότι απλά διαπιστώνουν τις επιθυμίες μας αυτές.
Και για άλλη μια φορά βλέπουμε ένα μισογύνη να υποκρίνεται τον ηλίθιο κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα στο “δε μου αρέσει ο συγκεκριμένος τύπος γυναικών” και το “περναω την μισή μου ζωή στο διαδίκτυο κοροιδεύοντας τον συγκεκριμένο τύπο γυναικών, βγάζοντας όλα μου τα απωθημένα και τα κόμπλεξ επειδή νομίζω οτι οι γυναίκες υπάρχουν για να ικανοποιούν τα δικά μου γούστα”.
~Hürrfem Sultan

 

 

Δυστυχώς για μας δεν έχουμε τέτοιο ένζυμο οπότε στο κρύο υποφέρουμε για να φορέσουμε τα ρούχα που γουστάρουμε. Αυτό που έχουμε όμως στον οργανισμό μας είναι μία άλλη ουσία, η γραψαρχίνη και κάτι τελευταίους διασκεδαστές του όχλου τους έχουμε γραμμένους. Αυτά στον όχλο σου, εκεί που μπορείς να νιώσεις σημαντικός. -Miol Deguerra

Δυστυχώς για μας δεν έχουμε τέτοιο ένζυμο οπότε στο κρύο υποφέρουμε για να φορέσουμε τα ρούχα που γουστάρουμε. Αυτό που έχουμε όμως στον οργανισμό μας είναι μία άλλη ουσία, η γραψαρχίνη και κάτι τελευταίους διασκεδαστές του όχλου τους έχουμε γραμμένους. Αυτά στον όχλο σου, εκεί που μπορείς να νιώσεις σημαντικός.
-Miol Deguerra

 

 

 

 

τρία σπίτια σε ποτά

 

 

 

ωπα ρε μπραντ πιτ

 

 

φίλε λάθος μαγαζί

 

 

το παλικάρι

 

 

ταξιτζής

 

 

ρίχνουμε καμία σφαλιαρότσα

Όμορφα πράγματα που χρειάζονται στοργή και περιποίηση είναι τα μπονσάι.

IMG_5104

 

Στο δε σημείο που ισότητα = ένα μπερντάχι ξύλο, ένα μικρό πιγκουινάκι πέθανε μόνο του στη Γη του Πυρός.

προσπαθεί να μονάσει

 

 

Το σενάριο είναι γνωστό από τις χιλιάδες #ByeFelipe περιπτώσεις: -Τύπος την πέφτει σε γυναίκα με μπανάλ κομπλιμέντο. -Γυναίκα δεν απαντάει για τον ίδιο λόγο που ΚΑΝΕΙΣ δεν νιώθει την υποχρέωση να απαντήσει σε άλλη μια κλήση της Cosmote απλά για να πει ότι δεν ενδιαφερεται για το καινούριο της πρόγραμμα. -Τύπος τα παίρνει στο κρανίο αντί να προχωρήσει παρακάτω με τη ζωή του και αποφασίζει να αυτοεξεφτελιστεί μειώνοντας την κοπέλα -την οποία πριν λίγες ώρες έβρισκε θεα. PLOT TWIST: Τύπος που ταυτίστηκε αποφασίζει να αυτοεξεφτελιστεί ακόμα περισσότερο ανεβάζοντας ένα στάτους που υποτίθεται εξηγεί την αντίφαση και την παντελή έλλειψη αξιοπρέπειας. SPOILER ALERT: Δεν πείθει κανέναν πέρα από κάτι πικραμένους κομπλεξικούς που κάνουν ακριβώς το ίδιο και κάτι Καλά Κορίτσια™ που δε θα αγνοούσαν ποτέ έναν άντρα γιατί αυτές έχουν τρόπους και σεβασμό στους γλοιώδεις πέφτουλες αγνώστους. Για να το ξεκαθαρίσουμε: Αν την έπεσες σε μία κοπέλα και σε έφτυσε, το να την υποβιβάζεις σε "φτηνοπουτ@να των 5 ευρώ" δε σε κάνει να φαίνεσαι καθόλου καλύτερα. Σημαίνει ότι και η "φτηνοπούτ@να των 5 ευρώ" με τα δικά σου κριτήρια που τόσο υποτιμάς πολύ θα σου έπεφτε. Επίσης επιβεβαιώνει πως πάρα πολύ καλά έκανε και σε αγνόησε. Αντί λοιπόν να υποβιβάσεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου υποβιβάζοντας την κοπέλα που σε αγνόησε μάθε να αντιμετωπίζεις την απόρριψη γιατί μέσα στη ζωή είναι κι αυτή. Και εν πάση περιπτώσει, σταματήστε να λυσσάτε με τα "sex symbols" επειδή απλά σας ανησυχεί η ιδέα οτι κυκλοφορούν γυναίκες εκεί έξω με αυτοπεποίθηση που έχουν πολύ καλύτερες επιλογές από εσάς. Η γυναικεία αυτοπεποίθηση ενοχλεί πολύ, το έχουμε καταλάβει, αλλά δεν τρώτε γι αυτό άκυρο. Ο υποβιβασμός των γυναικών δε θα σας λύσει το πρόβλημα. Λιγότερο male entitlement και ίσως λίγο anger management μπορεί. ~Hürrfem Sultan

Το σενάριο είναι γνωστό από τις χιλιάδες #ByeFelipe περιπτώσεις:
-Τύπος την πέφτει σε γυναίκα με μπανάλ κομπλιμέντο.
-Γυναίκα δεν απαντάει για τον ίδιο λόγο που ΚΑΝΕΙΣ δεν νιώθει την υποχρέωση να απαντήσει σε άλλη μια κλήση της Cosmote απλά για να πει ότι δεν ενδιαφερεται για το καινούριο της πρόγραμμα.
-Τύπος τα παίρνει στο κρανίο αντί να προχωρήσει παρακάτω με τη ζωή του και αποφασίζει να αυτοεξεφτελιστεί μειώνοντας την κοπέλα -την οποία πριν λίγες ώρες έβρισκε θεα.
PLOT TWIST: Τύπος που ταυτίστηκε αποφασίζει να αυτοεξεφτελιστεί ακόμα περισσότερο ανεβάζοντας ένα στάτους που υποτίθεται εξηγεί την αντίφαση και την παντελή έλλειψη αξιοπρέπειας.
SPOILER ALERT: Δεν πείθει κανέναν πέρα από κάτι πικραμένους κομπλεξικούς που κάνουν ακριβώς το ίδιο και κάτι Καλά Κορίτσια™ που δε θα αγνοούσαν ποτέ έναν άντρα γιατί αυτές έχουν τρόπους και σεβασμό στους γλοιώδεις πέφτουλες αγνώστους.
Για να το ξεκαθαρίσουμε: Αν την έπεσες σε μία κοπέλα και σε έφτυσε, το να την υποβιβάζεις σε “φτηνοπουτ@να των 5 ευρώ” δε σε κάνει να φαίνεσαι καθόλου καλύτερα. Σημαίνει ότι και η “φτηνοπούτ@να των 5 ευρώ” με τα δικά σου κριτήρια που τόσο υποτιμάς πολύ θα σου έπεφτε. Επίσης επιβεβαιώνει πως πάρα πολύ καλά έκανε και σε αγνόησε.
Αντί λοιπόν να υποβιβάσεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου υποβιβάζοντας την κοπέλα που σε αγνόησε μάθε να αντιμετωπίζεις την απόρριψη γιατί μέσα στη ζωή είναι κι αυτή.
Και εν πάση περιπτώσει, σταματήστε να λυσσάτε με τα “sex symbols” επειδή απλά σας ανησυχεί η ιδέα οτι κυκλοφορούν γυναίκες εκεί έξω με αυτοπεποίθηση που έχουν πολύ καλύτερες επιλογές από εσάς. Η γυναικεία αυτοπεποίθηση ενοχλεί πολύ, το έχουμε καταλάβει, αλλά δεν τρώτε γι αυτό άκυρο. Ο υποβιβασμός των γυναικών δε θα σας λύσει το πρόβλημα. Λιγότερο male entitlement και ίσως λίγο anger management μπορεί.
~Hürrfem Sultan

 

 

 

πρόβλημα στα μαθηματικά

 

 

Xαχαχα είναι αστειο γιατί η κοπέλα ήταν όντως "πόρνη"! Χαχαχα το πιάσατε? Γιατί πήγε με δύο ταυτόχρονα! χαχαχα τι ανατροπή! Γιατί από τα τρία άτομα που έκαναν το τρίο μόνο το ένα άξιζε να κακοχαρακτηριστεί? Γιατί αυτό το ένα είναι η γυναίκα? Γιατί για τους άντρες το τρίο είναι μαγκιά ενώ για τις γυναίκες είναι ντροπή και απόδειξη ηθικής έκπτωσης? Γιατί οι άντρες λένε "πόρνες" τις γυναίκες με τις οποίες κάνουν σεξ? Because patriarchy. Και αυτό δεν είναι πολύ αστείο. ~Hürrfem Sultan

Xαχαχα είναι αστειο γιατί η κοπέλα ήταν όντως “πόρνη”! Χαχαχα το πιάσατε? Γιατί πήγε με δύο ταυτόχρονα! χαχαχα τι ανατροπή!
Γιατί από τα τρία άτομα που έκαναν το τρίο μόνο το ένα άξιζε να κακοχαρακτηριστεί? Γιατί αυτό το ένα είναι η γυναίκα? Γιατί για τους άντρες το τρίο είναι μαγκιά ενώ για τις γυναίκες είναι ντροπή και απόδειξη ηθικής έκπτωσης? Γιατί οι άντρες λένε “πόρνες” τις γυναίκες με τις οποίες κάνουν σεξ?
Because patriarchy. Και αυτό δεν είναι πολύ αστείο.
~Hürrfem Sultan

ο σπαλιάρας

 

 

μπάμπης ο δίωρος

 

Παλιοντίβα, άφησες το Μπάμπη να περιμένει έξω από το τσατ σου δυο ώρες.

 

μήτσος ο τζιχαντιστής

Δε δώσατε σημασία στο φτωχό Μήτσο από τη Φυτική Παραγωγή της Λάρσας, θα το πληρώσετε με αίμα. Το σκατό έγινε αληθινό.

 

κεράσει ποτό

δεν είναι η αδερφή σου φίλε

Οι μισογύνηδες δίνουν και φιλικές συμβουλές στους υπόλοιπους άντρες γιατί αν σιχαίνονται κάτι περισσότερο από τις γυναίκες είναι όσους άντρες μας βλέπουν σαν ανθρώπους, μας σέβονται, μας εμπιστεύονται, μας αγαπάνε, περνάνε καλά μαζί μας και πέρα από το σεξ. Θέλουν να μοιράζονται την μιζέρια τους με όλους. ~Hürrfem Sultan

Οι μισογύνηδες δίνουν και φιλικές συμβουλές στους υπόλοιπους άντρες γιατί αν σιχαίνονται κάτι περισσότερο από τις γυναίκες είναι όσους άντρες μας βλέπουν σαν ανθρώπους, μας σέβονται, μας εμπιστεύονται, μας αγαπάνε, περνάνε καλά μαζί μας και πέρα από το σεξ. Θέλουν να μοιράζονται την μιζέρια τους με όλους.
~Hürrfem Sultan

θες και μνημόνια τρομάρα σου

 

Ο Μιχάλης εδώ ψάχνει μια γυναίκα για να του πλένει τα βρακιά και θέλει να ανατρέψει και τα μνημόνια ΤΡΟΜΑΡΑ του.

 

θέλω κι εγώ

Άμα του χάριζαν μια πίπα σε τουαλέτα ή όχι αυτού του επιστήμονα θα ζητούσε τουλάχιστον να φωταγωγηθεί το λιμάνι του Πειραιά.

 

δε μπορώ να μαγειρέψω

 

Από τα παραληρηματα για τις "σνομπ", τις "ντίβες" και τις "ξινές" μέχρι τον βιασμό ένα rape culture δρόμος. Έτσι, για να μην ξεχνάμε ότι ο βιασμός δεν έχει να κάνει με το σεξ και την ερωτική επιθυμία αλλά με την υποταγή και το male entitlement. Είναι η τιμωρία για την αμφισβήτηση της αντρική εξουσίας. ~Χιουρφέμ Σουλτάν

Από τα παραληρηματα για τις “σνομπ”, τις “ντίβες” και τις “ξινές” μέχρι τον βιασμό ένα rape culture δρόμος.
Έτσι, για να μην ξεχνάμε ότι ο βιασμός δεν έχει να κάνει με το σεξ και την ερωτική επιθυμία αλλά με την υποταγή και το male entitlement. Είναι η τιμωρία για την αμφισβήτηση της αντρική εξουσίας.
~Χιουρφέμ Σουλτάν

 

είσαι το γκαρσόνι

Αυτόν τον κακόμοιρο τον μπέρδεψαν με το γκαρσόνι και εύχεται θανατικά. Δεν είναι σωστό, είναι τίμια δουλειά αυτή του γκαρσονιού.

 

ευγένεια

Λάικ από έναν οπαδό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

είμαι χιουμορίστας

Ποια δε θέλει το άντρα εκεί έξω που κάθε μέρα θα διώχνει τα σύννεφα από τον ουρανό της και θα κάνει τον ήλιο να λάμπει μόνο για αυτή; Tίποτα δεν εκτιμάνε.

 

γάτα του σρέντιγκερ

To ποστ-Σρέντιγκερ όπου τα δύο σχόλια αλληλοεξουδετερώνονται.

 

βιασμός

Ένας τύπος που πιστεύει πως αυτές που τον αγνοούν αξίζει βιασμό έχει πολλά προβλήματα, ένα εκ των οποίων το ότι πρέπει να έχει κοπεί 17 φορές στο Ποινικό Δίκαιο.

 

βάρβαροι από την ανατολή

Ο συγκεκριμένος δόκτορας του φεμινισμού από διαζύγχια και διατροφές και καταλήγει στην εισβολή βαρβάρων από την Ανατολή.

 

άμα δε μπορείς αλλιώς

 

αληθινά συναισθήματα

 

 

 

 

Best of internet