Quantcast

Αυτό το infographic του HBO μάλλον επιβεβαιώνει ό,τι πιστεύαμε για το ποιανού παιδί είναι ο Jon Snow

R+L κάνει όντως = J

LUBEN CREW

29 Ιουνίου 2016

H συγκεκριμένη θεωρία δεν είναι καινούρια: συζητιόταν από τους φίλους της σειράς A Song Of Ice And Fire πριν καν βγει η σειρά που ονομάστηκε Game Of Thrones. Τώρα πια που η τηλεοπτική σειρά έχει βγει πιο μπροστά στην πλοκή από τα βιβλία, ήρθε η ώρα του φινάλε της 6ης σεζόν να επιβεβαιώσει σχεδόν 100% την εικασία  R+L=J, δηλαδή πως ο Rhaegar Targaryen και η Lyanna Stark είναι οι γονείς του Jon Snow. Αυτό προκύπτει από το ταξίδι στο χρόvο του Bran στο Tower of Joy, όπου βλέπει τη Lyanna πάνω σε ένα κρεβάτι γεμάτο αίματα και το Ned να παίρνει ένα μωρό στην αγκαλιά του ενώ η Lyanna τον βάζει να της υποσχεθεί κάτι που κανείς δεν άκουσε.

Το L κομμάτι είναι ψιλοστανταράκι, αλλά παρόλαυτα κάποιοι κάνουν την εικασία πως ίσως το R να μην είναι για τον Rhaegar, αλλά για κάποιον άλλο, με τον πιο πιθανό υποψήφιο να είναι ο Robert Baratheon. Έρχεται όμως αυτό εδώ, το infοgraphic από το site της ίδιας της HBO Making Game of Thrones για να θέσει τα ζητήματα ως έχουν.

Το ποστ λέει: “Η μοναδική κόρη του άρχοντα του Winterfell, Rickard Stark, ήταν αρραβωνιασμένη για να παντρευτεί τον Robert Baratheon”. “Σύμφωνα με τον Littlefinger, πολλοί απόρησαν σε ένα τουρνουά στο Harrenhal όταν ο πρίγκηπας Rhaegar Targaryen προσπέρασε την ίδια του τη γυναίκα, πριγκίπισσα Elia Martel και έδωσε το στέμμα με τα ρόδα του χειμώνα στη Lyanna. Λίγο καιρό μετά, έφτασαν τα νέα πως ο Rhaegar είχε απαγάγει τη Lyanna. Όταν ο αδερφός της ο Ned έφτασε στο Dorne και στον Tower of Joy, βρήκε την αδερφή του, λουσμένη στα αίματα και στον ιδρώτα σε ένα κρεβάτι.”

static1.squarespace

Το infographic δείχνει πως χαρακτήρες – κλειδιά συνδέονταν μεταξύ τους την εποχή του περιστατικού του Tower of Joy, με τις γραμμές “γονέα” να συνδέουν το Rhaegar και τη Lyanna με τον Jon. Μπορεί στην τελική η ΗΒΟ να μας λέει φούμαρα καθώς έτσι κι αλλιώς για μήνες οι φανς πίστευαν αβοήθητοι πως ο Jon είχε πεθάνει πριν τον αναστήσουν.

Tελικά μάλλον μόνο ο ίδιος ο Τσον δεν έχει μάθει ακόμα την αλήθεια.

 

Best of internet