Quantcast

Τέσσερις σεζόν θέλει ο George R.R. Martin για το House of the Dragon, ελπίζουμε να πάει καλύτερα αυτήν την φορά

Τουλάχιστον *αυτό* το βιβλίο είναι τελειωμένο

THE NERDSTREAM

13 Οκτωβρίου 2022

Έχει πάρει φωτιά για τα καλά το House of the Dragon, φίλες και φίλοι. Κεφάλια κόβονται, μάτια χάνονται, ξαδέρφια πηδιούνται, όλα τα όμορφα πράγματα στα οποία μας έχει συνηθίσει ο φιλήσυχος οίκος των Targaryen. Με τον πρώτο κύκλο να οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος του στο HBO, αρχίσανε προφανώς κι οι συζητήσεις για το μέλλον του prequel του Game of Thrones.

O George R.R. Martin, ο οποίος έχει γράψει το Fire & Blood, το βιβλίο της ιστορίας των Targaryen στο οποίο βασίζεται η σειρά, είναι ανάμεσα στους δημιουργούς του House of the Dragon. Αυτές τις μέρες λοιπόν έκατσε να γράψει στο blog του (αντί να γράψει το Winds of Winter, ε θα πείτε τι πιο σύνηθες να συμβεί) μερικά πράγματα για την σειρά, κι ανάμεσα σ’ αυτά μας είπε πώς βλέπει το μέλλον της.

Σύμφωνα με τον GRRM, το House of the Dragon θέλει χρειάζεται συνολικά 4 κύκλους για να ολοκληρωθεί και να πει ικανοποιητικά την ιστορία του, και, αν μας ρωτάτε, αυτό μας ακούγεται μια καλή ιδέα. Ως γνωστόν, στο GoT η κατάσταση ξέφυγε όταν η ιστορία ξεπέρασε το στάδιο των βιβλίων κι έγινε το υπερ-φουσκωμένο και προχειρογραμμένο πράγμα που είδαμε στις τελευταίες σεζόν.

Αντιθέτως, το HotD δε μοιάζει να σφύζει από πρωτοτυπία και έμπνευση, αλλά τουλάχιστον μοιάζει να ξέρει προς τα πού πηγαίνει και πώς σκοπεύει να ολοκληρώσει την ιστορία του. Κατά τ’ άλλα, ο Martin επισήμανε αυτό που γνωρίζουμε όλοι βλέποντας την σειρά: ότι ο Paddy Considine (<3) παίζει τις κάλτσες του ως Viserys.

Best of internet