Quantcast

Mη σου τύχει: Σύριος μεταλλάς πρόσφυγας φτάνει στη Λέσβο και καταλήγει να παίζει με το Νταλάρα

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα του κόσμου

felix

16 Φεβρουαρίου 2016

Διαβάσαμε αυτή τη θλιβερή ιστορία στο Emprosnet.gr της Λέσβου:

O Ντάνι, Σύρος πρόσφυγας που ήρθε με μία από τις χιλιάδες βάρκες στη Λέσβο από τα απέναντι παράλια και το τελευταίο διάστημα βοηθά εθελοντικά στις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ ομοεθνείς του πρόσφυγες που καταφθάνουν στο νησί, από χθες μπορεί να σκέφτεται ότι ζει στην πρώτη μόλις στάση στην Ελλάδα ένα απροσδόκητο «ευρωπαϊκό όνειρο».

O Nτάνι έφυγε λοιπόν από την σπαραγμένη από τον εμφύλιο πόλεμο χώρα του για να ψάξει μια καλύτερη ζωή. Δυστυχώς, δεν ήξερε τι θα έβρισκε εκεί πέρα:

Ο Ντάνι δεν χρειάστηκε πολύ για να μεταδώσει την καλλιτεχνική του ανησυχία, μέσα από τον πόνο της προσφυγιάς και να γίνει σύντομα αντιληπτός μεταξύ των εθελοντών. Ένα δείγμα της δουλειάς του είχε ήδη κυκλοφορήσει για να φτάσει ως τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη.

Ο οποίος ακούγοντας τον Ντάνι να παίζει ενθουσιάστηκε και έχοντας ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για την μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο δημοτικό θέατρο, σκέφτηκε να τον φέρει σε επαφή με τον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Ο δύστυχος πρόσφυγας δεν κατάφερε να γλιτώσει το να παίξει μαζί με τον ισόβιο εθνικό τραγουδιστή της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας:

ImageHandler

Eδώ βλέπουμε καθαρά και το θανάσιμο εναγκαλισμό με τον άνθρωπο που εμφανίζεται περισσότερο κι από τη διαφήμιση του ΜcAfee:

syros-dani-dyo

Σκληρές εικόνες:

Η μαύρη μοίρα του πρόσφυγα φίλες και φίλοι

Best of internet