Quantcast
THE STREAM

Για εμπρησμό και άλλα χαριτωμένα διώκονται 17 φιλήσυχοι πολίτες της Λέσβου

Από τους 200 που συμμετείχαν θα διωχθούν οι 17, αλλά από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα


THE NEWSROOM · 27 Απριλίου 2018

Θα διωχθούν ποινικά τελικά οι φιλήσυχοι φασίστες, που πριν από πέντε μέρες τραμπούκιζαν πρόσφυγες σε κεντρικό σημείο της Λέσβου, πετώντας προς το μέρος τους μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες.

Σε περίπτωση που δεν το είχατε παρακολουθήσει, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς, για να την εκκενώσουν από πρόσφυγες και μετανάστες που διαμαρτύρονταν για την καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό της Μόριας. Μέχρι τα ξημερώματα, οι φασίστες πετούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, τραυματίζοντας έτσι 35 άτομα. Ένα μεγάλο μέρος των τραυματιών ήταν γυναίκες και παιδιά.

Μάλιστα, η αστυνομία θεώρησε τότε σωστό να συλλάβει τα θύματα της επίθεσης, δηλαδή τους πρόσφυγες, αφήνοντας τους 200 φασίστες που συμμετείχαν στην επίθεση, να φύγουν ανενόχλητοι από το σημείο.

Χθες, λοιπόν, σχηματίστηκε δικογραφία για 17 κατοίκους της Λέσβου που συμμετείχαν στο πογκρόμ. Από αυτούς, οι πέντε κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις (εμπρησμός και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης), ενώ οι υπόλοιποι 12 αντιμετωπίζουν πλημελληματικές κατηγορίες και, κυρίως, αυτή της στάσης.

 

 

Best of internet