Quantcast
guide EVENTS

Χειμερινοί Κολυμβητές LIVE το Σάββατο στον πεζόδρομο της Κωλέττη, για τα 6 χρόνια του Καραγκιόζη

Και δε μιλάμε για κάποια ακουστική εμφάνιση, αλλά για κανονικότατη συναυλία (φυσικά χωρίς εισιτήριο)


Διονύσης Παππάς · 22 Ιουνίου 2017

Για τον Καραγκιόζη, τα’χουμε ξαναπεί εδώ. Αγαπημένο στέκι, το οποίο τιμάμε και για το καφεδάκι μας, και για τις ρακές μας και για το μεζεκλίκι μας βρε αδερφέ.

Ε λοιπόν ο Καραγκιόζης κλείνει 6 ολόκληρα χρόνια (να τα εκατοστήσει!) και το γιορτάζει με μια συναυλία στον πεζόδρομο της Κωλέττη που ξεπερνά κάθε προσδοκία που μπορεί να είχαμε για την περίσταση: Oι λατρεμένοι Χειμερινοί Κολυμβητές, σε μια μοναδική εμφάνιση, θα παίξουν όλες τις επιτυχίες τους που έχουμε αγαπήσει ενώ φυσικά η “είσοδος” θα είναι δωρεάν.

Και δε μιλάμε για καμιά ακουστική κατάσταση αλλά για κανονικότατη συναυλία σε ειδικό stage που θα στηθεί στον πεζόδρομο για τον εορτασμό.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που τον Καραγκιόζη επισκέπτονται εκλεκτοί μουσικοί: Φέτος μόνο, ακούσαμε μουσικές από την Ήπειρο με τον Κωνσταντή Πιστιόλη και τον Ιάκωβο Μολυμπάκη, το ιδότυπο κράμα παραδοσιακής κρητικής πανκ του Γιάγκου Χαιρέτη από τα Ανώγεια, τους αδερφούς Μολυμπάκη και το λαουτιέρη τους Αβραάμ Αβραμίδη και φυσικά, τη συνήθεια που έγινε λατρεία, τον άγρυπνο Αλέξανδρο Κτιστάκη.

Επειδή γενικά αναμένεται να γίνει της μουρλής στο live, καλό θα ήταν να πάτε από νωρίς. Και δεν είναι ότι δεν υπάρχουν άφθονα ποτά και εδέσματα για να απολαύσετε όσο περιμένετε τους κύριους Κολυμβητές: Καταρχάς το κατάστημα φημίζεται για τον ελληνικό καφέ του σε συνδυασμό με ένα σπιτικό γλυκάκι ταψιού. Η τριάδα που φέρνει ζαλάδα είναι εκμέκ -καζάν ντιπί – πορτοκαλόπιτα αλλά το εκμέκ συγκεκριμένα, μπορούμε να πούμε με το χέρι στην καρδιά ότι είναι το καλύτερο που έχουμε φάει στην Αθήνα οπότε μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών εγχώριων αλκοολούχων όπως κρητική ρακή, ψημένη ρακή Αμοργού και ούζα από το Δολύχι της Ικαρίας. Για τους μη-πότες της στρογγύλης τραπέζης, προσφέρονται και παραδοσιακά αναψυκτικά, επίσης εξ Ικαρίας.

Τέλος, για τη λιγούρα, σερβίρονται πιάτα για όλες τις όλες της ημέρας όπως σφακιανή πίτα (μπόμπα!), οικονομικές ποικιλίες και δροσιστικές φρουτοσαλάτες.

Χρόνια πολλά και καλά λοιπόν και πάλι στον Καραγκιόζη και τα λέμε το Σάββατο (το λάιβ αρχινάει στις 9)!

Ας κλείσουμε με ένα αγαπημένο άσμα:

Best of internet