Quantcast
ORIGINALS

Ιδιωτικοποίηση όλων των στάσεων λεωφορείων και τρόλεϊ σχεδιάζει η Kυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν μόλις εχθές το φως της δημοσιότητας


ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ · 10 Μαΐου 2013

 
 

Την άμεση ιδιωτικοποίηση όλων των στάσεων λεωφορείων και τρόλεϊ Αθηνών, Πειραιά και περιχώρων σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν μόλις εχθές το φως της δημοσιότητας η Kυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να γεμίσει τα ταμεία του κράτους αλλά και να παραμείνει πιστή στους στόχους του Μνημονίου. Σύμφωνα με αυτούς, η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να αντλήσει 2,6 δισ. ευρώ μόνο εντός του 2013, ενώ ο συνολικός στόχος για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις ανέρχεται κοντά στα 12 δισ. μέχρι το 2016.

 
 

Όπως διαρρέει επιμελώς από χτες το βράδυ το μέγαρο Μαξίμου, η Kυβέρνηση έχει ολοκληρώσει μυστικά την προετοιμασία του διαγωνισμού και έχει ήδη βρει τον υποψήφιο αγοραστή στο πρόσωπο της αυστραλιανής εταιρείας κατασκευής πλαστικών και μεταλλικών κάδων SULO, γνωστής κυρίως για τους κάδους σκουπιδιών της που συναντώνται σε κάθε γωνιά της χώρας.

 
 

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, ο νέος διευθύνων σύμβουλος Mark Sheep σχεδιάζει το «άνοιγμα» των δραστηριοτήτων της επιχείρησης από τους κάδους σκουπιδιών προς μεταλλικές ή πλαστικές κατασκευές κάθε είδους, αρκεί αυτές να λειτουργούν ως δοχεία για κάποιου είδους περιεχόμενο. Ως εκ τούτου είναι σαφές πως η αγορά των αθηναϊκών στάσεων λεωφορείων αποτελεί διακαή πόθο για τη SULO, πόθο για τον οποίο η εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες είναι διατεθειμένη να πληρώσει ποσό άνω του 1,1 δισ. ευρώ, καλύπτοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος του ταμειακού κενού του ελληνικού κράτους για την τρέχουσα χρονιά.

 
 

Ρεπόρτερ του «Κουλουριού» βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, όπου το κλίμα είναι δικαιολογημένα πανηγυρικό, με στελέχη να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη επιτυχία μετά την πώληση της Ολυμπιακής στον Ανδρέα Βγενόπουλο ενώ οι γενικοί γραμματείς φωτογραφίζονται δίπλα στο σήμα της εταιρείας που είναι χαραγμένο στους κάδους απορριμάτων έξω από το Υπουργείο. «Θα είναι μια τεράστια επιτυχία που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη ενώ αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 1.200.000 νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε στο «Κουλούρι» ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, για να καταλήξει με την ευχή «ελπίζουμε η συνεργασία μας με τη SULO να είναι τόσο αρμονική όσο έχει υπάρξει και στο θέμα της προμήθειας των κάδων σκουπιδιών».

 
 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για την πρόθεση της εταιρείας να αναθέσει τη διακόσμηση και αναδιαμόρφωση επιλεγμένων στάσεων σε αρχιτέκτονες διεθνούς φήμης, έτσι ώστε αυτές να μεταδίδουν το πνεύμα της επένδυσης ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του ηθικού των Ελλήνων, κίνηση η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τη στάση «Χωματερή» στα Άνω Λιόσια.

 
 

Το «Κουλούρι» θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα ενημερώνει για κάθε νεότερο σχετικά με την επένδυση, στην οποία οι αρμόδιοι του οικονομικού επιτελείου έχουν βασίσει πολλές από τις ελπίδες τους για την οικονομική ανόρθωση της χώρας.

 
 

Best of internet