Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ WEEKLY DOSE ΦΑΓΗΤΟ

Weekly dose of Athens, από τον Χολαργό – Παρτ τού

Burgers, γουρνοπούλες και brunch στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος μας στον Χολαργό


30 Δεκεμβρίου 2017

Juicy Grill

Αν ψάχνεις το καλύτερο burger της Αθήνας αυτή την στιγμή, θα πας στο Juicy Grill στον Χολαργό. Δεν το λέμε (μόνο) εμείς αλλά το βραβείο του καλύτερου burger house που δικαιωματικά κέρδισε το μαγαζί στο φετινό Burgerfest. Μια μεγάλη λίστα με burgers από άλλο πλανήτη, πρώτης τάξεως φιλέτα, θεϊκά πιάτα με πατάτες, κολασμένα γλυκά αλλά και μια ωραία pop ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Για να καταλάβεις για τι ποιότητα πρώτων υλών μιλάμε, το Juicy grill μπορεί να σε πείσει ακόμα και να φας σαλάτα σε μπεγκεράδικο. Aν αυτό δεν είναι επίτευγμα, τότε τι; Bonus η δυνατότητα επιλογής bun ανάμεσα σε brioche ή bagel.

Κεραμεικού 2, Χολαργός
Tηλ: 215-5203201

 

Garden4

Ένας αστικός κήπος στο νούμερο 4 της οδού Κεραμεικού σε περιμένει όλες τις ώρες της ημέρας να τον ανακαλύψεις. Πολύχρωμοι καναπέδες, πολλά ανθισμένα φυτά και μια τεράστια ξύλινη μπάρα είναι το γενικό πλάνο που θα σε καλωσορίσει στον χώρο. Στο Garden4 μπορείς να απολαύσεις καθημερινά τον καφέ σου, εξαιρετικά signature coctails αλλά και φανταστικά burgers (τα επικά Monster Burgers) τα οποία τον τελευταίο καιρό και μετά την συμμετοχή τους στα γνωστότερα φεστιβάλ φαγητού της πόλης, έχουν γίνει ανάρπαστα.

Κεραμεικού 4, Χολαργός
Τηλ: 21 0653 1888

 

Θάμα

Δίπλα στο μετρό του Χολαργού θα βρεις ένα μαγαζί με σπιτική μεσσηνιακή κουζίνα, φωτεινό χώρο και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Το ΘαΜα (από τα αρχικά των ιδιοκτητών του, Θάνος και Μαντώ) είναι διάσημο από την αρχή της λειτουργίας του το 2011 καθώς προσφέρει τίμιο φαγητό με φρέσκες πρώτες ύλες και ένα «μαμαδίστικο» μαγείρεμα δύσκολο να το βρει κανείς στις μέρες μας.
Κατσικομακαρονάδα που λιώνει στο στόμα, μπαμπανάτσα Φιλιατρών, χωριάτικος κόκορας με χυλοπίτες αλλά και η φημισμένη ψητή γουρουνοπούλα του με την τραγανή πέτσα (που σιγοψήνεται για 8 ώρες κάθε ΠΣΚ) είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα συναντήσεις στον κατάλογο. Το φαγητό συνοδεύουν αρκετές ελληνικές ετικέτες μπύρες και κρασιού σε πολύ καλές τιμές ενώ αξίζει να δοκιμάσει κανείς και κάποιο από τα ελληνικά χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται καθημερινά στο κατάστημα.
Catchy info : Οι Red Hot Chilli Peppers το επέλεξαν για το δείπνο τους όταν βρέθηκαν στην Αθήνα το 2012 για την συναυλία τους.

Λ. Μεσογείων 242, Χολαργός
Τηλ. : 211 013 99 51

 

Tζώνυ Ντέπυ

Ο Γιάννης και η Ντέπυ έφτιαξαν το Τζώνυ Ντέπυ πράγμα που στο luben.tv μας ακούγεται λογικότατο. Δύο αδέρφια, λοιπόν, κρύβονται πίσω από το ιδιαίτερο “καφενειομπάρ” του Χολαργού με την πολύχρωμη διακόσμηση και την χαλαρή ατμόσφαιρα που έχει κλέψει τις καρδιές των ντόπιων και όχι μόνο. Το μαγαζί ειδικεύεται στα cocktails από ελληνικά ποτά με χειροποίητα σιρόπια και πουρέδες αλλά και στην πειραγμένη παραδοσιακή κουζίνα με καλούδια απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας η οποία κρύβει καθημερινά εκπλήξεις. Στο Tζώνυ Ντέπυ οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από καλές, διοργανώνονται συχνά-πυκνά διάφορα events ενώ η αυλή του τις ζεστές μέρες είναι να την πιεις στο ποτήρι.

Λεωφ. Μεσογείων 234, Χολαργός
Τηλ.: 6970477614

 

White spoon

Το white spoon ήταν από τα πρώτα στέκια στον παράδρομο της Μεσογείων που όρισαν την σημερινή «πιάτσα» του Χολαργού. Εκεί θα δεις καθημερινά ανθρώπους όλων των ηλικιών να απολαμβάνουν το φαγητό τους, να πίνουν τον καφέ τους, να δοκιμάζουν τα εξαιρετικά cocktails της μπάρας αλλά και να «μπραντσάρουν» τα σαββατοκύριακα. To μαγαζί άλλωστε καθιέρωσε το brunch στα βόρεια πριν ακόμα γίνει μόδα. Δεν ξέρουμε αν βοηθούν οι ωραίες μουσικές και η χαλαρή ατμόσφαιρα αλλά είναι μονίμως γεμάτο και έχει φανατική πελατεία.

Λεωφ. Μεσογείων 234 και Βεντούρη 1, Χολαργός
Τηλ.: 210 6533645

Best of internet