Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ WEEKLY DOSE ΦΑΓΗΤΟ

Weekly dose of Athens, από τον Χολαργό – Παρτ Ουάν

H ήσυχη γειτονιά με το ωραίο φαγητό και τα φινετσάτα στέκια


27 Δεκεμβρίου 2017

Boogie Bar

Το Boogie Bar άνοιξε τις πόρτες του την πρώτη ημέρα του 2013 και έγινε αμέσως ένα από τα αγαπημένα στέκια της περιοχής. Λίγα μέτρα πιο πέρα από το μετρό του Χολαργού, αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης μικρών και μεγάλων. Η βιομηχανική του διακόσμηση, η fun ατμόσφαιρα και οι εξαιρετικές δημιουργίες των bartenders με το ανάλογο..σόου στην μπάρα δε μπορούν παρά να αποτελούν εγγύηση για chillout απογεύματα και αξέχαστες βραδιές.
Εδώ, θα απολαύσετε το ποτό σας υπό τους ήχους jazz και funk ακουσμάτων, θα δοκιμάσετε εξαιρετικά signature cocktails με ιδιαίτερη διακόσμηση αλλά και γευστικά σπιτικά σνακ και γλυκά. Είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφέ, ενώ διοργανώνει και θεματικές βραδιές με guest DJ’s.

Λεωφόρος Μεσογείων 236, Χολαργός
Τηλ.: 21 5550 5908

 

Φυσαρμόνικα

Η Φυσαρμόνικα είναι μία μικρή πράσινη αυλή πάνω στη Μεσογείων με πολλά φυτά στο εξωτερικό να την απομονώνουν από την πολύβουη λεωφόρο, και κυρίαρχο ξύλο στον εσωτερικό όπου, μάλιστα, τηρείται ευλαβικά η απαγόρευση του καπνίσματος. Έτσι, στις άνετες ροτόντες και στα πολύχρωμα μαξιλάρια του μαγαζιού θα συναντήσεις καθημερινά εκτός από παρέες και νέα ζευγάρια, πολλές οικογένειες με παιδιά να απολαμβάνουν το φαγητό τους.
Εδώ, θα βρεις δημιουργική κουζίνα βασισμένη στα ελληνικά Π.Ο.Π προϊόντα όπως λουκάνικο Καρπενησίου γεμιστό με τραχανά και φέτα, φωλιά πατάτας με αυγά, γραβιέρα Ηπείρου και απάκι Κρήτης, βουβαλίσιο καβουρμά Σερρών με κρέμα μουστάρδας, πατατόφλουδες με σως γιαουρτιού καθώς και εξαιρετικά ποτά. Διαφορετικά ούζα και αποστάγματα, πολλές ετικέτες κρασιών αλλά και καλοφτιαγμένα οινόμελο και ρακόμελο. Αν μπερδεύτηκες ήδη, το πρόθυμο προσωπικό είναι πάντα πρόθυμο να σε κατατοπίσει πλήρως και να σε εξυπηρετήσει σε χρόνο dt.

Μεσογείων 180, Χολαργός
Τηλ: 2106564388

 

Βlue peach

Mιλάμε για ένα από τα παλαιότερα στέκια του Χολαργού που λειτουργεί συνεχόμενα από το 1993. Το Βlue peach έχει ατμοσφαιρικό φωτισμό και κυρίαρχο το στοιχείο του ξύλου στο εσωτερικό καθώς και πολλά τραπεζάκια έξω στον δρόμο, ιδανικά για τις πιο ζεστές μέρες. Καθημερινά στο μαγαζί θα ακούσεις φανκ, σόουλ, τζαζ και indie μουσικές, θα πιείς καθαρά ποτά σε χαμηλές τιμές και θα συναντήσεις καθημερινά κόσμο όλων των ηλικιών. Bonus οι «βραδιές βινυλίων» που διοργανώνονται συχνά-πυκνά στο μαγαζί και η…ανάλογη διακόσμηση που θα βρεις εκεί.

25ης Μαρτίου 5, Άνω Χολαργός
Τηλ.: 2106549139

Κουκουνάρι

Ένα εστιατόριο με ζεστή ατμόσφαιρα, πολύ πράσινο και ιδιαίτερα φωτιστικά, που ισορροπεί ανάμεσα στην πολυτέλεια και την απλότητα. Με πολλά και άνετα τραπέζια για να φιλοξενεί τον κατά κοινή ομολογία πολύ κόσμο που καταφθάνει καθημερινά στον χώρο αλλά και μια κουζίνα με εξαιρετικές πρώτες ύλες, καλομαγειρεμένα πιάτα και πληθωρικές μερίδες, δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της περιοχής.
Δοκίμαστε το ιδιαίτερο κότσι και το καλοψημένο κοντοσούβλι του μαγαζιού συνοδεία κάποιας από τις επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από την μεγάλη λίστα του. Η φιλική εξυπηρέτηση και οι συρρικνωμένες τιμές θα σου αφήσουν στο τέλος μια ωραία επίγευση.

Λεωφόρος Μεσογείων 262, Χολαργός
Τηλ.: 21 0654 0400

 

Bootleg

Το όνομά του στην αμερικάνικη ιστορία σήμαινε την παράνομη διακίνηση αλκοόλ και την πρακτική κατά την οποία κάποιος έκρυβε φλασκιά με αλκοόλ στις μπότες του για να το εμπορευτεί με τους ινδιάνους. Το Bootleg στον Χολαργό, μιλώντας με σημερινά δεδομένα, είναι ένας προσεγμένος κ ατμοσφαιρικός χώρος με εξαιρετικό καφέ από το πρωί, ενδιαφέρουσες επιλογές σε τσάι και ροφήματα σοκολάτας αλλά και πολλές επιλογές σε brunch, κάθε μέρα της εβδομάδας.
Στο μενού του μαγαζιού μπορεί να βρει κανείς φρέσκιες χορταστικές σαλάτες, mini burgers, pizza, sandwitches αλλά και bar food, ιδανική συντροφιά για να συνοδεύσεις την λίστα με τα signature cocktails στην μεγάλη μπάρα. Οι Βartenders είναι έτοιμοι να εντυπωσιάσουν τους λάτρεις του ποτού όπως και η πλούσια και ενημερωμένη κάβα του μαγαζιού. Στον χώρο δίνεται, επίσης, έμφαση στην καλή μουσική ενώ γίνονται συχνά συνεργασίες με πολλούς καταξιωμένους DJs και μουσικούς παραγωγούς.

Φανερωμένης 8, Χολαργός
Τηλ.: 21 0651 1288


En Deli

Το En…Deli άνοιξε στα μέσα Σεπτέμβρη του 2017 από δυο φίλους, τον Τηλέμαχο Κοσμίδη και τον Σαράντο Νικολέα. Η ιδέα ήταν να συνδυάσουν το παραδοσιακό παντοπωλείο με έναν χώρο εστίασης με εκλεκτούς μεζέδες και ποιότητα στις πρώτες ύλες καθώς και στην επιλογή παραγωγών από μικρές μονάδες ως επί το πλείστον ελληνικές. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς το εξαιρετικό “διπλοβρασμένο” τσίπουρο του μαγαζιού του οποίου η απόσταξη γίνεται υπό την εποπτεία των παιδιών ενώ στο παντοπωλείο θα βρεις γαλακτοκομικά προϊόντα από βουβαλινό γάλα, εκελεκτά τυριά και αλλαντικά, πολλές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού χωρίς συντηρητικά, παρθένο μέλι, τσάτνεϋς εξαιρετικής ποιότητας, ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και κρέμες βαλσάμικου, ελληνικά παξιμάδια και ζυμαρικά. Τσίπουρο, τσικουδιά, κρασί, μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς πρώτης επιλογής.
Ο κατάλογος της εστίασης τώρα, δίνει έμφαση στην παράδοση αλλά και στην δημιουργικότητα, διατηρώντας πραγματικά ελκυστικές τιμές. Δοκιμάστε τα ντακάκια χαρουπιού με μους ταραμά, καπνιστό μύδι και τσιτσίραυλα Πηλίου, τις μπρουσκέτες με μανούρι τυλιγμένο σε ιταλικό σπεκ, ξερά σύκα Ευβοίας και βαλσάμικο σύκου καθώς και τσιλαδιά Κρήτης (πηχτή) από χοιρινό κρέας με λαχανικά και ελληνικό κρίταμο. (από αυτά έχετε φωτό). Το μαγαζί διαθέτει, επίσης, βουβαλινή μοτσαρέλα με φρέσκη ιταλική πέστο και ολόφρεσκες σαλάτες όπως αυτή με μπέιμπι σπανάκι, ρόκα, μανιτάρια, χάντρες χουρμά, βινεγκρέτ αποξηραμένων φρούτων και λιναρόσπορο. Τελευταία αλλά πολύ σημαντικά τα επιδόρπιά, βουβαλινό καζάν τιπί από την Κερκίνη αλλά και κρέμα μασκαρπόνε δικής τους παραγωγής με μαρμελάδα εσπεριδοειδών.

Φανερωμένης 4, Χολαργός
Tηλ.: 21 0653 8631

Best of internet