Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ WEEKLY DOSE ΦΑΓΗΤΟ

Weekly dose of Athens, από την Κηφισιά

Το καταπράσινο προάστιο με τα πολλά και ετερόκλητα στέκια


10 Δεκεμβρίου 2017



Recipe


To Recipe άνοιξε τις πόρτες του τον Μάρτιο του 2013 και καθιερώθηκε από νωρίς στη νυχτερινή διασκέδαση των Βορείων Προαστίων. Σε μία ήσυχη πλευρά στο κέντρο της Κηφισιάς, ξεχώρισε για την απλότητά του, τις καλές μουσικές, τα καθαρά ποτά και τα προσεγμένα cocktails καθώς και για την γνήσια ιταλική πίτσα που μπορεί να απολαύσει κανείς όλες τις ώρες της ημέρας.
Η φιλική ατμόσφαιρα είναι το κλειδί της επιτυχίας του μαγαζιού, κάτι που την ίδια στιγμή το κάνει ιδανική επιλογή για ένα επαγγελματικό ραντεβού αλλά και για μια επιτυχημένη νυχτερινή έξοδο. Την ενημερωμένη μπάρα του Recipe έχει αναλάβει ο Κώστας Χατζηαββάς ενώ το πρωί εδώ θα βρεις και εξαιρετικό καφέ για να ξεκινήσεις την μέρα σου.

Κασσαβέτη 12, Κηφισιά
Τηλ. 21 0623 0600

Bronco

Ο Κώστας και ο Νίκος είναι φίλοι από μικρά παιδιά. Έχοντας και οι δύο μακρά θητεία στον χώρο, αποφάσισαν πριν 9 περίπου χρόνια να συνεργαστούν και να ανοίξουν το δικό τους μαγαζί. Το Bronco, έχει θαμώνες από όλη την Αθήνα και κάθε χρόνο η φήμη του εξαπλώνεται, κυρίως λόγω σωστής σχέσης τιμής και ποιότητας αλλά και ενός διάχυτου οικογενειακού κλίματος που θα συναντήσεις στον χώρο. Με κυρίαρχο ξύλο στο εσωτερικό αλλά και τα ψηλά τραπέζια στον πεζόδρομο, έχει καταφέρει να δώσει χαρακτήρα στην περιοχή και τα καλοκαίρια που θα βρεθείς εκεί, νομίζεις στ’ αλήθεια ότι βρίσκεσαι σε νησί.
Τα παιδιά δεν έφεραν αρχιτέκτονα αλλά επιμελήθηκαν οι ίδιοι τα πάντα, με προσωπική εργασία και γούστο. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι γκράφιτι από θρύλους της ροκ και κλασσικούς δίσκους βινυλίου αφού στο Bronco θα ακούσεις καθημερινά καλή ελληνική και ξένη ροκ μουσική. Ιδιαίτερη μνεία εκτός από τα καθαρά ποτά και την φροντίδα στον πελάτη, αξίζει να κάνουμε και στο burger που θα φας εδώ, το οποίο πρόκειται πραγματικά για ένα μικρό έπος.

Διομήδους και Κυριακού 17, Κηφισιά
Τηλ: 2106236691, 6948 780248

ΡΙGOUT 

Ένα φινετσάτο all day bay-resto με με στύλ Πορτογαλικής petiscaria στο εσωτερικό, εγκαινιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Κηφισιά. Το ΡΙGOUT φιλοξενείται σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό της Πλατείας Αγίου Δημητρίου και αποτελεί το δεύτερο εγχείρημα του Νίκου Μορφέση, μετά το διάσημο πλέον Recipe στην Κασαβέτη. Τον χειμώνα, θα καθίσεις στο χαλαρό εσωτερικό του ενώ το καλοκαίρι θα επιλέξεις την υπέροχη αυλή που τις ζεστές μέρες δεν πέφτει καρφίτσα.
Η δημιουργική κουζίνα του μαγαζιού που συνδυάζει γεύσεις από το Περού και την Πορτογαλία, η ενημερωμένη κάβα του καθώς και τα signature cocktails στη λογική του food pairing, το καθιστούν πλέον ένα από τα κορυφαία του είδους στα βόρεια. Αν βρεθείς στην περιοχή, λοιπόν, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα ιδιαίτερα πιάτα του καθώς και το κολασμένο brunch που ινσταγκραμάρεται ασύστολα!

Πλ. Αγίου Δημητρίου 13, Κηφισιά
Tηλ: 21 0808 8866

Μουστάκι Bar

Ένα μικρό «downtown» μαγαζί στην Κηφισιά, με βιομηχανικό στυλ και χαλαρές διαθέσεις, έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα αγαπημένα στέκια της περιοχής. Εξωτικά ocktails σε funky ποτήρια, ωραία φάση στον πεζόδρομο και το διάσημο logo «μουστάκι» σχεδόν παντού –από τα καπέλα στο μπαρ μέχρι τον κατάλογο και το λογότυπο- δημιουργούν μια ατμόσφαιρα παρεϊστικη, οικεία και σχεδόν καλοκαιρινή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Δροσίνη 5, Κηφισιά
Tηλ: 21 1404 7612

Τηλέμαχος

Μία πάλαι ποτέ χασαποταβέρνα στην Κηφισιά –νυν BBQ Club- είναι από τους πρώτους διδάξαντες του ποιοτικού κρέατος στην Αθήνα. Rib eye, Black Angus και διεθνείς κοπές σερβίρονταν στον Τηλέμαχο όταν ακόμα δεν υπήρχε αναφορά σχεδόν πουθενά στην πρωτεύουσα ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα να πρωτοστατεί στην «κρεατολαγνεία».
Με την κουζίνα να αντλεί πρώτες ύλες από επιλεγμένες φάρμες και να δίνει μεγάλη προσοχή στα ψησίματα, στον Τηλέμαχο θα βρεις εξαιρετικό κοντοσούβλι και κοκορέτσι μαύρου χοίρου, τρυφερά αρνίσια παϊδάκια και αρνίσια κεμπάπ, εξαιρετικό μπιφτέκι, αρνάκι αλλά και γουρουνόπουλο στη σούβλα.
Oι λάτρεις του grill έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε βοδινές σπαλομπριζόλες, Τ-Βοne, μπριζόλες από μοσχίδες, Rib Eye, και το περίφημο Chateaubriand, ενώ οι πιο παραδοσιακοί θα χαρούν πραγματικά το αρνάκι ή το κατσικάκι γάστρας. Το μαγαζί διαθέτει, επίσης, μια ενημερωμένη κάβα από ελληνικές και διεθνούς φήμης ετικέτες κρασιών ενώ έχει βραβευθεί ουκ ολίγες φορές για την ποιότητά του όπως, άλλωστε, και το «αδερφάκι» του στο κέντρο της Αθήνας.

Φραγκοπούλου 19, Κηφισιά
Τηλ: 210 8077468

Best of internet