Quantcast
guide TRAVEL

Υam: To αγαπημένο μας cocktail bar της Αντιπάρου εξελίχθηκε σ’έναν family-friendly πολυχώρο

Υπέροχη ατμόσφαιρα και κουζίνα, cocktails και άφθονος χώρος παιχνιδιού για την πιτσιρικαρία


LUBEN CREW · 4 Αυγούστου 2016

Όσοι από εσάς έχετε παραθερίσει στην Αντίπαρο τα τελευταία χρόνια πιθανότατα θα έχετε γνωρίσει το Yam ως ένα από τα αγαπημένα βραδινά στέκια του νησιού, αφού στην ουσία αποτελούσε το πρώτο του μοντέρνο cocktail bar. Πλέον, το Yam έχει αλλάξει κι έχει εξελιχθεί σ’έναν πολυχώρο για φαγητό, ποτό, events, εκθέσεις αλλά και για δραστηριότες και παιχνίδι για τους μικρούς μας Luben-ήτες φίλους.

Στη σημερινή μας εκπομπή, θα μιλήσουμε γι’αυτή τη στυλάτη όαση ηρεμίας της Αντιπάρου, με focus στην κουζίνα και το bar που ήταν και οι βασικοί λόγοι της επίσκεψής μας προ ολίγων ημερών.

yum (1)

yum (2)

Το Υam βρίσκεται σε walking distance από το λιμάνι της Αντιπάρου, σ’ένα όμορφα διαμορφωμένο κτήμα. Οι λέξεις-κλειδιά που σου σκάνε άμα τη αφίξει είναι “άπλα” και “δροσ(ι)ά”. Καθότι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το Yam είναι και οι ίδιοι γονείς, ξέρουν ότι όταν τα παιδιά περνάνε καλά, περνάνε καλά και οι γονείς και γι’αυτό έχουν φτιάξει ένα χώρο για παιχνίδι, με τη χρήση εξ’ολοκλήρου ανακυκλώσιμων υλικών. Η φάση είναι ότι όσο τα πιτσιρίκια παίζουν στον κήπο, εσύ απολαμβάνεις ξέγνοιαστος το cocktail σου. Βεβαίως, αν δεν έχεις ακόμα τέτοια οικογενειακά βάρη, μπορείς να το απολαύσεις ακόμα πιο ξέγνοιαστος.

Και μιας και μιλήαμε για cocktail ας περάσουμε σε μια από-πρώτο-χέρι παρουσίαση επιλεγμένων items του καταλόγου τους επειδή πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε.

yum (7)

Το Ginger Bay το παραγγείλαμε κατά βάση επειδή μας αρέσουν τα tiki ποτήρια. Όπως διαπιστώσαμε, το περιεχόμενο ήταν εξίσου cool – τα cocktails με βάση το τζιν είναι σιγουράκι για’μας άλλωστε.

yum (6)

Κι αν τα gin cocktails είναι το ευαισθητό σημείο μας, τo daquiri είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία. Spearmint Daquiri λοιπόν, για αίσθηση δροσιάς που διαρκεί.

yum (5)

Κάπου εδώ θα παραφράσουμε τον Χέγκελ και θα πούμε ότι “nothing great in the world has ever been accomplished without passion fruit”. Eπομένως πήραμε και μια Passion Fruit Caipiroska για το καλό και ανταμειφθήκαμε για την επιλογή μας – προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Μετά από 3 κοκτεϊλάκια, η όρεξή μας είχε ανοίξει για τα καλά, οπότε περάσαμε με συνοπτικές διαδικασίες στο φαγητό.

yum (10)

Αρχή με Kεσαδίγιας (με salsa fresca και αβοκάντο). Όσοι παρακολουθείτε στενά τις γαστρονομικές μας περιπέτειες, ξέρετε ότι έχουμε ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις και με το μεξικάνικο φαγητό αλλά και με το αβοκάντο, επομένως περάσαμε πολύ καλά με το συγκεκριμένο πιάτο.

yum (9)

Στη συνέχεια πήραμε ένα Ρατατούι με γιαούρτι και κρέμα μπαλσάμικου, που ήταν αρκούντως δροσιστικό, χορταστικό και γενικώς φανταστικό. Τα συγχαρητήριά μας στη σεφ λοιπόν και μην τυχόν και δεν το τιμήσετε αν πάτε.

yum (8)

Το Yam σερβίρει και burgers επομένως προφανώς και πήραμε burger. Βurger κοτόπουλου Ταντούρι συγκεκριμένα, με σως γιαούρτι με αγγούρι και λάιμ και τσάτνι ροδάκινου το οποίο ήταν πολύ καλό. Βασικά ήταν τόσο καλό που θα το βάλουμε τιμής ένεκεν στο Burger Guide (παρόλο που αφορά μόνο μαγαζιά της Αθήνας αλλά δικό μας είναι το site, ό,τι θέλουμε κάνουμε).

yum (11)

Στα πιο γενικά τώρα, η μουσική στο Yam κινείται, όπως μπορείς να φανταστείς, σε lounge μονοπάτια τις απογευματινές ώρες ενώ τις πιο βραδινές θα ακούσεις εκλεκτικά DJ sets με τα μουσικά είδη να εναλλάσσονται αλλά τη διάθεση να παραμένει σταθερά καλοκαιρινή.

Last but not least, η φάση στο Yam είναι όπως είπαμε και στην εισαγωγή, “so many activities!”. Ενδεικτικά, μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι παραδοσιακής μαγειρικής, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, event εισαγωγής στο ελληνικό κρασί και σεμινάρια bartending, ενώ παράλληλα θα τρέχουν και εκθέσεις, για τις οποίες μπορείς να ενημερώνεσαι από το site τους. Αν πάλι ψάχνεις ένα χώρο για πάρτυ με αφορμή γάμο, βάφτιση, παιδικά γενέθλια ή απλά το ότι θέλεις να πιεις cocktails με τους φίλους σου βρε αδερφέ, το Yam είναι εδώ για σένα. Μάλλον, εκεί. Τελοσπάντων, κατάλαβες τι εννοούμε.

Γενικώς ξέρεις πλέον που να πας αν βρίσκεσαι στην Αντίπαρο (ή στην Πάρο for that matter – ένα τσιγάρο πλεύση είναι) και έχεις όρεξη για ποιοτικό φαγητό/ποτό και χαλάρωση. You are welcome.

yum (12)

Yam
Αντίπαρος

Τηλ: 22840-61277
Site: Yamantiparos.gr
Facebook: Yam

Best of internet