Quantcast
guide NEWS

#JeSuisΤηνιακό! Το ιστορικό ουζερί της Αλεξάνδρας κλείνει και αποχαιρετά τον κόσμο με ένα event στο facebook

Το 2016 από ό,τι φαίνεται θα πεθάνει επίσης ο Χάρος και θα κλείσει η Ακρόπολη …


LUBEN CREW · 8 Δεκεμβρίου 2016
thniakow-3

Ο κυρ – Δήμος, ιδιοκτήτης του Τηνιακού – Φωτογραφία: Ευτυχία Βλάχου

Πάνω από 80 χρόνια ανοιχτό σαν παραδοσιακό ουζερί κάτω από τη στέγη της αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων στο υπέροχο ψηλοτάβανο κτίριο του αριθμού 50 της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σαράντα τρία χρόνια ζωής κάτω από την ιδιοκτησία των δυο αδερφών, του Λευτέρη και του Δήμου μετρά το πιο ξακουστό φοιτητικό στέκι της Αθήνας.

Πιθανώς να μην υπάρχει φοιτητής γεννημένος πριν το ’95 (;) που να μην έχει δοκιμάσει την κλασική ποικιλία με τα κεφτεδάκια και τα τυροπιτάκια του Τηνιακού ή να έχει κάνει έναν λογαριασμό με 120 καραφάκια ούζο και πάνω απο χίλιες μπύρες, καθώς ήταν πάντα όλα πάμφτηνα.

Μπορεί η εποχή να έχει αλλάξει κάπως και οι τωρινοί φοιτητές να μην περνάνε τον καιρό τους στην Κυψέλη, στα θεατράκια της Αλεξάνδρας ή να μην πίνουν τις μπύρες τους στο Τηνιακό για να πάνε μετά στο Revenge Of Rock… Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η είδηση ότι το πιο ιστορικό φοιτητικό ουζερί της Αθήνας κλείνει για τελευταία φορά την τζαμένια πόρτα του, αυτή την Κυριακή 11 Δεκέμβρη μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους.

Πράγματι, αγαπητοί φίλοι και φίλες, το Τηνιακό κλείνει οριστικά… Ο αγαπητός κύριος Δήμος αποφάσισε να βγει στη σύνταξη και γι’ αυτό τον λόγο καλεί όλο τον κόσμο που το έχει τιμήσει όλα αυτά τα χρόνια για ένα θεαματικό κλείσιμο. Πάνε πολλά χρόνια που έχουμε να πιούμε ουζάκια στις χαρακτηριστικές κόκκινες καρεκλίτσες αλλά θα βρεθούμε εκεί για την περίσταση.

thniakow-5

Φωτογραφία: Ευτυχία Βλάχου

Όπως διαβάζουμε στο Facebook Event που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό το σκοπό και έχει συγκεντρώσει τη στιγμή που μιλάμε ήδη αρκετό κόσμο…

 

«Μετά από περίπου 80 χρόνια ιστορίας, το μαγαζί που κανείς, ποτέ δεν περίμενε ότι θα αλλάξει έστω και στο ελάχιστο, θα ανοίξει για τελευταία φορά. Το event αυτό εξυπηρετεί το σκοπό του να γίνει ένα θεαματικό κλείσιμο, όπως αρμόζει σε αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο, και για πολλούς σημείο αναφοράς, χώρο. #JeSuisΤηνιακό»

 

15392778_10211459177093721_1456579973198038503_o

Θα είμαστε εκεί!

Best of internet