Quantcast
guide NEWS

10 (πολύ) σημαντικοί λόγοι να βρεθείς στο φετινό 10ο Street Mode Festival

To μεγαλύτερο φεστιβαλ της Ελλάδας σβήνει φέτος τα 10 του κεράκια και αυτοί είναι μερικοί λόγοι για να το τιμήσουμε!


LUBEN CREW · 29 Αυγούστου 2018

Σε 4 μέρες πάνω από 100 καλλιτέχνες ανεβαίνουν στις μουσικές σκηνές, ds κάνουν dj sets, graffiti artists δίνουν street art shows και διαγωνισμούς graffiti, b-boys κάνουν break και street dance, παρκουρίστες κάνουν παρκουρ, ενώ μπορείς ακόμα να δεις freerunning, bmx, skateboarding, longboard και πολλά ακόμη απίστευτα πράγματα ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου που κατακλύζει το μεγαλύτερο open-air μουσικό/πολιτιστικό φεστιβαλ που γίνεται στην Ελλάδα.

Αν ακούγατε αυτή την περίγραφη χωρίς να είχατε καμία απολύτως εικόνα και σας ερχόταν στο μυαλό κάποιο φεστιβαλ που δεν γνωρίζετε που γίνεται στην Αθήνα, θα κάνατε ένα εγκληματικό σφάλμα. Γιατί όλα τα παραπάνω περιγράφουν το Street Mode Festival, το ετήσιο φεστ που κάνει την Θεσσαλονίκη να τρέμει κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες. Και εμάς να βρίσκουμε έναν ακόμα λόγο για να ανεβούμε στην λατρεμένη μας Σαλούγκα και να λιώσουμε για τρεις μέρες πηγαίνοντας απο σκηνή σε σκηνή στο Fix Open-Air Multiplex ανάμεσα στη σαλονικιώτικη νεολέρα.

Το Street Mode Festival φέτος κλείνει τα 10 του, είναι πιο μεγάλο, πιο ώριμο και πιο εντυπωσιακό απο ό,τι ποτέ άλλοτε. Για την ακρίβεια αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στην βασική αφίσα και να δει το line-up του φεστ για να νιώσει εκείνη την αίσθηση δέους που έχεις μόνο όταν βλέπεις μεγάλα φεστιβαλ της κεντρικής ευρωπής. Όταν βλέπεις τα ονόματα και αναφωνείς «ΜΑΛΑΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ».

Street Mode Festival 2018 – Thessaloniki, Greece

Μαζέψαμε τους 10 λόγους για τους οποίους μετράει να βρεθείς εκεί. Φυσικά θα μπορούσαμε να τους κάνουμε 100 αλλά το κρατάμε για όταν τα εκατοστήσουν.

1. Να παρτάρεις με τους Electric Six

Οι Electric Six είναι ο διάβολος! Και στον διάβολο αρέσει να παρτάρει. Βγάλε τη μπλούζα σου, πιες τη μπύρα σου κατευθείαν από το μπουκάλι, χόρεψε, ίδρωσε, χοροπήδα και άσε την παρέα του Dick Valentine να σε παρασύρει στο κολαστήριό της. “Danger! Danger! High Voltage!”

2. Να γίνεις μάρτυρας του φαινόμενου Λεξ

Γεμίζοντας ασφυκτικά το Gazi Music Hall της Αθήνας και το Ιβανώφειο γήπεδο μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο που μας πέρασε, ο Λεξ μοιάζει να κάθεται δικαιωματικά στον θρόνο του ταχύτερα ανερχόμενου και ίσως δημοφιλέστερου Έλληνα ράπερ για την περίοδο που διανύουμε. “Λεξ, όρμα τους!”

3. Να πετύχεις τους 1000mods στη καλύτερή τους φάση.

Το stoner / heavy κουαρτέτο από τη Κόρινθο βρίσκεται στη καλύτερή του φάση και αυτό το επιβεβαιώνουν γεμάτοι συναυλιακοί χώροι σε Ελλάδα, Ευρώπη και εσχάτως και στην Αμερική. Ίσως να μην είναι υπερβολή το ότι κάποιοι τους χαρακτηρίζουν “Πιο ανερχόμενη heavy rock μπάντα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.”

Να ξεδώσεις με V.I.C.

Μπορεί να σου αρέσουν, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση δεν αποκλείω να σε δω με το χέρι σηκωμένο στον αέρα να τραγουδάς με καημό “Πάρτε τα ζβάρα, όλα κάψτε τα βρε!”. Αποδεδειγμένα πλέον οι Villagers of Ioannina City σε βοηθάνε να ξεδώσεις σε γηπεδικά επίπεδα.

Να δεις τους Therapy? σε ηλεκτρικό και ακουστικό show, μέσα σε δύο ημέρες.

Ηλεκτρικοί και ανεβαστικοί τη Παρασκευή, ακουστικοί και λυρικοί το Σάββατο, αυτοί οι punk metal τιτάνες εμφανίζονται όχι μία, αλλά δύο φορές στο φετινό Street Mode Festival. Αν είσαι πολύ νέος για να καταλάβεις τι εννοώ, θα σου απαντήσω με μία και μόνο φράση: “90’s kids will understand.”

Να ξημερώσεις με Fundracar και μικρά σφηνάκια από Cult Battles.

Πείτε “Όλα στη ζωή είναι φούντα και LSD.” θα σας παροτρύνουν οι πρώτοι από τη σκηνή του Principal Stage, ενώ αν σας πιάσει νοσταλγία θα μπορείτε να πάρετε τη δόση σας από 80’s και 90’s cult ύμνους (τα πάντα από Πωλίνα μέχρι Europe), πηγαίνοντας στην ακριβώς διπλανή πόρτα (Red Bull Stage). Overdose καλτίλας κι όλα αυτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Να βραχνιάσεις τραγουδώντας “Hey, ho! Let’s go!”.

Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά την Κυριακή μεγάλοι headliners είναι οι Blitzkrieg του Marky Ramone, των θρυλικών Ramones. Όπως είναι φυσικό, μέρος του setlist αποτελείται από τραγούδια των punk rock θρύλων. Δεν ρωτάω. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ!

8. Να δεις ότι πιο κοντά σε Motorhead υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Το έχεις καταλάβει ότι οι Phil Campbell & The Bastard Sons είναι η νέα μπάντα του κιθαρίστα των Motorhead (RIP) ή να βάλω τις φωνές; Το νέο τους album “The Age of Absurdity” είναι Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο και φυσικά στο set τους συμπεριλαμβάνονται παραδοσιακά και κομμάτια των heavy metal θρύλων. Long live Lemmy!

9. Να χορέψεις ξέφρενα στους ρυθμούς των Dub Inc.

Είτε είσαι οπαδός της reggae, της dub και της world music, είτε όχι, δεν θα μπορέσεις φίλε να αντισταθείς στις γκρούβες των Dub Inc. Δεν λογίζονται άδικα ως κορυφαίοι στο είδος τους και δεν είναι τυχαίο που το Ελληνικό κοινό τους αγαπάει τόσο και οι ίδιοι επιστρέφουν κάθε τόσο για να το ανταμώσουν.

10. Να μάθεις γιατί όλοι μιλάνε για τους Dope D.O.D. ως το next big thing της σκηνής.

Παραδοσιακή hip hop, ηλεκτρονικά στοιχεία, μία συνεργασία – σταθμός με τους Νεοϋορκέζους θρύλους Onyx και διεθνής αναγνώριση από χιλιάδες κοινού είναι τα παράσημα μιας πορείας που μόλις τώρα ξεκινά! Οι Ολλανδοί Dope D.O.D. “το έχουν”, θα φτάσουν ψηλά και είναι καθήκον σου να τους δεις “τώρα που συμβαίνουν”.

+1) Να δεις μπροστά στα μάτια σου τους Samsara Blues Experiment να φέρνουν κοντά 3 γενιές ροκάδων.

Ψυχεδέλεια, stoner, classic rock, οι SBE τα βάζουν όλα στη χύτρα, τα ανακατεύουν με χάρη και γεννούν ένα αποτέλεσμα διεθνούς κλάσης που εξηγεί την απήχησή τους σε κοινό κάθε ακουσμάτων και κάθε ηλικίας. Τεράστιοι, μοναδικοί, παγκόσμιοι!

* Το Street Mode Festival διεξάγεται από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου στο Fix Open-Air Multiplex. Μάθε ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για το Street Mode Festival εδώ: http://www.streetmode.gr

Best of internet