Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

To Λόλα Άλλο είναι το hotspot για εκλεκτά σάντουιτς των Κάτω Πετραλώνων

To αδερφάκι του Λόλα Μπαρ μας ταΐζει καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω


LUBEN CREW · 17 Σεπτεμβρίου 2016

Για τη Λόλα, το αγαπημένο στέκι των Κάτω Πετραλώνων, τα έχουμε ξαναπεί εδώ.

Το λοιπόν, σε περίπτωση που δεν το ξέρεις ήδη, η Λόλα έχει πλέον αποκτήσει κι ένα αδερφάκι, το οποίο βρίσκεται δίπλα της αλλά και στο δικό σου πλευρό, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να σε χορτάσει με φοβερά σάντουιτς και διάφορες άλλες λιχουδιές. Ο λόγος για το Λόλα Άλλο.

_MG_9134

Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε να παινεύουμε το μαγαζί απ’το φοβερό σποτ του. Ο πεζόδρομος της Σφηττίων είναι γαμάτος όπως έχουμε ξαναπεί, επομένως θα μπορούσε να πει κανείς ότι το μόνο μέρος στα Κάτω Πετράλωνα που βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από το Λόλα Άλλο είναι η ίδια η Λόλα. Εντάξει και η 2η θέση μια χαρά είναι όμως.

Στα του φαγητού τώρα, επειδή ξέρουμε ότι αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεστε εδώ, έχουμε να αναφέρουμε ότι η κουζίνα τους πληροί το combo “χορταστική – απολαυστική -υγιεινή” οπότε μπράβο στα παιδιά. Από σάντουιτς εν συντομία παίζουν τα εξής: ροστ μπίφ με λάδι τρούφας και γιδοτύρι, μοσχάρι σε κρούστα μπαχαρικών και παλιωμένη γραβιέρα, αρνίσιο μπιφτέκι με καπνιστό τυρί, κοτόπουλο, χοιρινό σε τορτίγια, μπιφτέκι λαχανικών, κοτόπουλο με πιπεριές και χειροποίητο μπιφτέκι σολωμού. Βεβαίως δε λείπουν και οι μπρουσκέτες και για τους φίλους του σπορ προτείνουμε τοματίνι γλασσέ με γιδογραβιέρα, πέστο φρέσκιας ρίγανης και φιστίκια Αιγίνης. Κι επειδή μια εικόνα = 1000 λέξεις, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω πορνογραφικό υλικό που μας γλυτώνει ακριβώς 5.000 λέξεις:

1Z9A2052 2

1Z9A2010

1Z9A1945

_Z9A5556

_MG_9090

Eκτός από σαλάτες, μπορείς να βρεις και πραγματικά φρέσκιες σαλάτες ενώ για τους φίλους με ακόμα πιο εκλεπτυσμένα γούστα, σερβίρονται και πιάτα όπως καρπάτσιο σολωμού το οποίο είναι μούρλια.

_Z9A5558

1Z9A2115

_Z9A5534

Αυτάααα. Πλάκα κάνουμε, ούτε καν. Το Λόλα Άλλο ξέρει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και γι’αυτό σερβίρει όλα τα καλά του κόσμου (ξεχωρίζουμε τις τηγανήτες στην πλάκα με πουρέ φρέσκων φρούτων αλλά και τα κλασικά και αγαπημένα αβυγά είναι μια υπολογίσιμη δύναμη, είτε τα πάρεις scrambled είτε μάτια με πατάτες).

Να πούμε τώρα κάπου εδώ, ότι η φιλοσοφία των παιδιών είναι η έμπρακτη υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Η γραβιέρα τους είναι Νάξου και μάλιστα παλαιωμένη δύο ετών, το καπνιστό τυρί και το γιδοτύρι με πιπέρι είναι από την Νάουσα, η κοπανιστή από την Τήνο.

Η κέτσαπ, η  σάλτσα αντζούγιας, η μαγιονέζα τρούφας είναι όλες χειροποίητες και τα κρέατα όλα ελληνικά από τον χασάπη της γειτονιάς. Μαρινάρονται, κόβονται σε πολύ λεπτές φετούλες και ψήνονται στην πλάκα (βασικά αυτή η πλάκα είναι χαρακτηριστική και υπερατού του καταστήματος αφού εκτός από τις χειροποίητες πατάτες δεν χρησιμοποιούνε τηγάνι σε τίποτα άλλο). Επίσης, επειδή είναι σημαντικό να υπάρχει πολυφωνία και ελευθερία επιλογών ακόμα και στα αρτοποιήματα, μπορείς να διαλέξεις αν θα φας το σάντουίτς σου σε ψωμί λευκό, πολύσπορο, σίκαλης, προζυμένιο ή ζέας που σε κάνει και σούπερ δυνατό.

Τέλος, να ενημερώσουμε ότι το Λόλα Άλλο λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι ως τη 1 το βράδυ, επομένως μπορείς άνετα να το τιμήσεις και μετά την πόση του αλκοόλ και το σημαντικότερο: Σύντομα το μενού θα εμπλουτιστεί με πιάτα ημέρας, οπότε το νου σας αγαπητοί φίλοι.

Καλή όρεξη κι αντίο.

1Z9A2106

1Z9A2099

Υ.γ: Αν πάτε, πείτε γεια στη Λόλα (τη σκυλίτσα) κι από εμάς. Σόρι που σας βάζουμε να κάνετε αυτό το πράγμα κάθε φορά που μιλάμε γι’αυτό το μαγαζί αλλά είμαστε κοινωνικοί κι έχουμε και κάποιες συμπάθειες.

Λόλα Άλλο
Κεριαδών 11 και Σφηττίων 10, Κάτω Πετράλωνα

Tηλ: 213-0159902
Facebook: Λόλα Άλλο

Best of internet