Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Για φρέσκο και αυθεντικό φαλάφελ θα πας στο «Falafel House»

Πεντανόστιμο και θρεπτικό, αλλά και ιδανικό για vegans, το ανατολίτικο θρεπτικό έδεσμα σερβίρεται στην πιο γνήσια εκδοχή του σε αυτό το ethnic street food spot στο κέντρο της Αθήνας.


Νίκος Βαζαίος · 31 Οκτωβρίου 2018

Αυτό το πολυσύχναστο street food spot, λίγα βήματα από την πλατεία Μοναστηρακίου, κερδίζει αμέσως την εμπιστοσύνη σου, γιατί όλα τα εδέσματα ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σου, σε μια ανοιχτή κουζίνα που είναι καλυμμένη με υπέροχο παλιομοδίτικο πλακάκι, με υλικά εντελώς χειροποίητα. Το μπαχαράτο μείγμα του φαλάφελ, που θα σε συνεπάρει με τα αρώματά του, φτιάχνεται εδώ. Το ίδιο και το χούμους με την απαλή υφή και η babaganouj, μια άκρως δροσιστική μελιτζανοσαλάτα με σωστή δόση καπνίσματος και κομματάκια πιπεριάς.

Επειδή το φαλάφελ έχει γίνει κάτι σαν μόδα πια στην Αθήνα λόγω της νοστιμιάς και της θρεπτικής αξίας του, αλλά και επειδή ταιριάζει στη vegan διατροφή, αυτό που αναζητάς είναι η αυθεντική γεύση και η μαστοριά στην προετοιμασία. Στο «Falafel House» τα έχουν κατακτήσει και τα δύο! Όταν δαγκώνεις το φαλάφελ τους, απολαμβάνεις αρχικά την τραγανή και στεγνή κρούστα και αμέσως μετά το αρωματικό ζουμερό εσωτερικό.

Με βάση, λοιπόν, ένα άψογο χειροποίητο φαλάφελ, στο «Falafel House» προτείνουν τρεις τρόπους για να το απολαύσεις. Ο ένας είναι ο παραδοσιακός, δηλαδή σε σάντουιτς με αραβική πίτα. Ο δεύτερος, πιασάρικος στο μάτι και στο φωτογραφικό φακό για να κάνεις μια ανάρτηση στο Instagram, είναι σε μπολ. Υπάρχει, τέλος, η σαλάτα House, όπου τα φαλάφελ σερβίρονται με ψιλοκομμένα λαχανικά, χούμους και σάλτσα από ταχίνι.

Στο Original σάντουιτς που δοκιμάσαμε εμείς, η αραβική πίτα ήταν τόσο λεπτή ώστε να τυλίγει τα υλικά χωρίς να σου δημιουργεί την αίσθηση του μπουκώματος, ενώ η προσθήκη λίγου δυόσμου και σουμάκ, όπως μου πρότειναν οι άνθρωποι του μαγαζιού, απογείωσε το αποτέλεσμα. Ενδιαφέρον έχει η Mexican και η American εκδοχή των σάντουιτς και των μπολ, η πρώτη με πικάντικη σάλτσα και σοταρισμένες πιπεριές και η δεύτερη με μια sauce με μαγιονέζα και ψιλοκομμένο άσπρο και κόκκινο λάχανο.

Τώρα που έρχεται ο χειμώνας, δώσε βάση στις δύο προτάσεις που θα σε κάνουν να αψηφήσεις το κρύο: υπάρχει μια ζεστή σαλάτα με ρεβύθι και λαχανικά, αλλά και μια θεσπέσια ζεστή σούπα από κόκκινες φακές, που τη δοκιμάσαμε σε μια χορταστική value-for-money μερίδα πασπαλισμένη με σουμάκ και σερβιρισμένη με τραγανά κομμάτια αραβικής πίτας.

Επειδή το φαλάφελ θέλει το σωστό αναψυκτικό, χαρήκαμε που το ψυγείο του «Falafel House» είναι από τα πιο ενημερωμένα που έχουμε δει σε street food spots: εκτός από τα αναμενόμενα, διαθέτει χυμό νέκταρ από μάνγκο (ο ιδανικός συνδυασμός αν θέλεις τη γνώμη μας), το απίθανο Ξινό Νερό Φλώρινας και premium σόδες και χυμούς φρούτων. Χειροποίητο, υγιεινό και θρεπτικό, το φαλάφελ που θα δοκιμάσεις στο «Falafel House» είναι το πιο κοντινό στη γεύση και την εμπειρία του street food της Μέσης Ανατολής.

Αθηνάς 23, Μοναστηράκι, 2103234183

Facebook

Best of internet