Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Πάμε «Smak», για ένα πεϊνιρλί… γκουρμεδιά!

Στο «Smak» «έπλασαν» και τη λέξη «ζυμερία» για να περιγράψουν το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με πίτσα μενού τους, που έχει πάντα ως βάση την απίθανη ζύμη τους.


Νίκος Βαζαίος · 1 Νοεμβρίου 2018

Τριγυρνώντας το καλοκαίρι στα στενά του downtown είχαμε ανακαλύψει ένα concept για street food που μας εξέπληξε ευχάριστα, γιατί έβαλε ξανά στο μενού μας ένα κακοποιημένο snack, το πεϊνιρλί, και μας έδωσε μια ιδανική λύση για να παίρνουμε δυνάμεις το πρωί στη βόλτα για ψώνια αλλά και το βράδυ μεταξύ δεύτερου, τρίτου και πάει λέγοντας κοκτέιλ. Στο «Smak», τέσσερα νέα παιδιά από τη Δράμα φτιάχνουν πεϊνιρλί φινετσάτο γεμισμένο με ψαγμένα τυριά και αλλάντικά από ονομαστούς παραγωγούς, που όμοιό του δεν θα δοκιμάσεις πουθενά αλλού στην πόλη.

Κι αυτό γιατί η «βάρκα» σχηματίζεται από μια ζύμη ελαφριά, ψημένη στην πέτρα επί τόπου την ώρα της παραγγελίας, που χάρη στο χρονομετρημένο ψήσιμο βγαίνει τραγανή στο εξωτερικό και ελαφρώς νωπή στο εσωτερικό. Αφού το «Smak» πήρε τα εύσημα και τα mentions στα social media για το νοστιμότατο και ισορροπημένο πεϊνιρλί του, το επόμενο λογικό βήμα ήταν να χρησιμοποιηθεί αυτή η αέρινη ζύμη ως βάση για πίτσα – κάπως έτσι μόλις λύθηκε η απορία σου πού θα γευτείς το best seller ιταλικό έδεσμα όταν βρίσκεσαι στο κέντρο!

Τρεις είναι οι επιλογές που έχεις για να απολαύσεις πίτσα, και οι τρεις με αφετηρία μια στρώση από μοτσαρέλα, κεφαλοτύρι και τομάτα San Marzano, η οποία έχει μια ένταση και γλυκύτητα ένα τσακ παραπάνω από άλλες ποικιλίες. Από εκεί και πέρα διαλέγεις ανάλογα με το γούστο σου την Peperone για καυτερή γεύση, τη Ham με καπνιστή μπριζόλα και την Gorgonzola με το ιταλικό μπλε τυρί, κρεμμύδι και ελιά.

Τα πεϊνιρλί, για τα οποία λατρέψαμε το «Smak», βρίσκονται στη θέση τους. Ο συνδυασμός πεϊνιρλί με μοτσαρέλα, κεφαλοτύρι και σουτζούκι Δράμας (διαλέγεις ανάμεσα σε κανονικό ή spicy αλλαντικό) μαζί με βαρελίσια μπίρα είναι άπαιχτος και μερακλίδικος, αλλά αν θέλεις να κινηθείς σε πιο ήπιο μονοπάτι, προτίμησε το Μεσογειακό, που έχει τοματίνια, ελιές και τσαλαφούτι.

Για επιδόρπιο, ο άκρως πετυχημένος (και ικανός να ξυπνήσει νοσταλγικές αναμνήσεις) συνδυασμός κρέμας ανθότυρου, μελιού, γλυκού πορτοκάλι και κανέλλας σε πεϊνιρλί παραμένει στο μενού. Ο νέος γλυκός πειρασμός είναι ένα καλτσόνε με πραλίνα σοκολάτας και κομματάκια φράουλας. Το «Smak» είναι και επίσημα η πρώτη «ζυμερία» της πόλης κι έχει κάθε δικαίωμα με τις πίτσες και τα πεϊνιρλί του να περηφανεύεται γι’ αυτό!

Ρόμβης 21, 2114097046

Facebook

Instagram

Best of internet