Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Στον «Αχιλλέα-Βεργίνα» στα Εξάρχεια θα φας σαν άρχοντας

Όπως θα μαντέψατε ήδη, ο Αχιλλέας είναι ο ιδιοκτήτης και το μαγαζί διαθέτει μπύρα Βεργίνα


10 Μαΐου 2018

Ο “Αχιλλέας” στα Εξάρχεια ξεκίνησε από το 1978 σαν κοτοπουλάδικο και ήταν το πρώτο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας που έκανε διανομή κατ’ οίκον. Διατηρώντας την ποιότητα του και την αγάπη του για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ο «Αχιλλέας-Βεργίνα» εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα κλασικό φαγάδικο του κέντρου πιστό στα ντόπια προϊόντα και σε αγαπημένο στέκι της περιοχής.

Σε ένα περιβάλλον εξοχής που παραπέμπει σε χωριό, ο κύριος Αχιλλέας, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού έχει φυτέψει καστανιές, ελιές και πλατάνια στον εξωτερικό πεζόδρομο της Βαλτετσίου ενώ στην εσωτερική αυλή που «κλείνει», μπορεί κανείς να καθίσει άνετα όλο τον χρόνο αποτελώντας έτσι σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων.

Αν και οι περισσότεροι το γνωρίζουν σαν ψητοπωλείο, καθώς διαθέτει εξαιρετικά ψητά στα κάρβουνα και πολύ καλό σουβλάκι (μας έκαναν εντύπωση οι φρέσκιες τηγανητές πατάτες που βάζουν μέσα), το μαγαζί διαθέτει, επίσης, τεράστια ποικιλία σε μαγειρευτά, φρέσκα ψαρικά (δοκιμάστε την κακαβιά που ετοιμάζεται καθημερινά), ωραίες πίτες καθώς και πολλές διαφορετικές βελουτέ σούπες με βάση τα λαχανικά, τα οποία ο κύριος Λεωνίδας στην κουζίνα φροντίζει να προμηθεύεται σε καθημερινή βάση. Κατά τα άλλα, σερβίρει και όλα εκείνα τα κλασσικά ψιψιψόνια και ορεκτικά που μας αρέσει να τσιμπολογάμε πριν το φαγητό.

Σε κάποια επίσκεψή σου στο μαγαζί,  αξίζει να δοκιμάσεις την «Μπριζόλα του Καλοφαγά» από ντόπιο χοιρινό Αγρινίου η οποία ζυγίζει 800 γραμμάρια και κόβεται μαζί με την πανσέτα ενώ αν προτιμάς κάτι χωρίς κρέας, τότε μια κλασική μακαρονάδα ή τα όσπρια παρέα με το φρεσκοψημμένο προζυμένιο ψωμί είναι για ‘σένα. Φάβα, ρεβύθια και φακές από τον Φεναιό αλλά και φασόλια από την Καστοριά που μουλιάζουν απ’το προηγούμενο βράδυ και το επόμενο πρωί παντρεύονται με λάδι και γίνονται λουκούμι..

Για τους λιγότερους παραδοσιακούς αλλά και για ‘κείνους που προσέχουν την διατροφή τους, στον «Αχιλλέα-Βεργίνα» υπάρχει σουβλάκι light με πίτα ολικής άλεσης, σως γιαουρτιού και φρέσκο μπιφτέκι ή φιλέτο κοτόπουλο το οποίο μάλιστα είναι και πολύ δημοφιλές. Το φαγητό συνοδεύεται ιδανικά από εξαιρετικό χύμα κρασί μικρών παραγωγών, ελληνικά αναψυκτικά και εγνωσμένες ετικέτες μπύρας ενώ το μαγαζί είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 11 το πρωί.

Αχιλλέας-Βεργίνα
Βαλτετσίου 62, 
Αθήνα
Τηλ. 2103302933-2103807992

Best of internet