Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Φάγαμε τα 2 νέα burgers του Juicy Grill και -προς έκπληξη κανενός- είναι φανταστικά

Το καμάρι του Χολαργού το κρατάει αληθινό, ποιοτικό και πάνω απ’όλα ζουμερό


LUBEN CREW · 12 Ιανουαρίου 2017

Το να είσαι ειδήμων των burgers, εκτός από τα προφανή οφέλη, έχει και τα ζόρια του αγαπητοί φίλοι. Καταρχάς από τότε που αποφασίσαμε να πάρουμε σβάρνα όλα τα μπεργκεράδικα της πόλης για να σας πούμε ποια είναι τα καλύτερα, έχουμε πάρει και περί τα 10 κιλά ο καθένας κατά μέσο όρο. Πέρα απ’αυτό, τελευταία μας σταματάνε στο δρόμο διάφοροι και μας λένε “μα καλά βρε άσχετοι, κάνετε αφιέρωμα σε μπεργκεράδικα και δεν έχετε βάλει μέσα το Juicy Grill;”. Eμείς σε τέτοιου είδους φραστικές επιθέσεις, απαντάμε πάντα με νηφαλιότητα ότι άσχετοι είστε και φαίνεστε κι ότι όταν εμείς χτυπάγαμε κάρτα στο Juicy εσείς νομίζατε ότι το Βlack Angus είναι μέταλ συγκρότημα, οπότε δεν ταραζόμαστε ιδιαίτερα. Αλλά επειδή έχει αρχίζει να μας κουράζει λίγο όλο αυτό, σήμερα θα μιλήσουμε για το Juicy Grill (εδώ που τα λέμε, όντως θα ήταν ντροπή να έλειπε από το Burger Guide).

Αρχικά, ας θέσουμε ένα ερώτημα που βρίσκεται αναρτημένο σε τοίχο του μαγαζιού και μας έχει ταλανίσει:

4

Tροφή για σκέψη αγαπητοί φίλοι. Και τώρα ας περάσουμε στην κανονική τροφή, την οποία καταναλώσαμε με ιδιαίτερο ζήλο στην τελευταία μας επίσκεψη στο κατάστημα.

19

To άνωθι βουνό είναι η Chicken Bacon Salad και πιστέψτε μας όταν λέμε ότι είναι αχτύπητη (για να χρησιμοποιήσουμε και μια λέξη που έχουμε να ακούσουμε απ’το Δημοτικό). Το mix περιέχει μαρούλι, λόλα, ρόκα, φρεσκοφημένο κοτόπουλο, bacon, παρμεζάνα, homemade croutons και sauce μέλι-μουστάρδα. Πολλά τα υλικά – πολλά αυτά που θα μπορούσαν να πάνε στραβά εδώ: Θα μπορούσαν πχ τα crouton να μην είναι σούπερ τραγανά όπως μας αρέσουν. Ή να είναι μέτριο το dressing. Αnyway, καταλαβαίνετε που το πάμε, προφανώς τίποτα απ’αυτά δεν ισχύει, η σαλάτα  είναι φοβερή, και το dressing της συγκεκριμένα θα το πίναμε και με το καλαμάκι που λέει ο λόγος, αν  κάτι τέτοιο ήταν κοινωνικά αποδεκτό .

Επειδή σαν πολύ μιλήσαμε για σαλάτες σ’ένα άρθρο του Burger Guide, περνάμε άμεσα στο ψητό (no pun intended).

15

Αυτό είναι το Meatpack, η μία από τις 2 τελευταίες προσθήκες στο beef menu του καταστήματος (θα μιλήσουμε και για την άλλη φυσικά). Έχει μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τηγανητό φιλέτο κοτόπουλο παναρισμένο με βρώμη, τυρί provolone, iceberg, ντομάτα, onion rings και jalapeno aioli mayo. Λοιπόν, το burger αυτό είναι απλά τέλειο, αδέρφια. Η sauce του δεν υπάρχει, το μπριός που χρησιμοποιούνε είναι φανταστικό (μπορείς να το πάρεις και με bagel αν θες – ένα δίλημμα για ατσάλινα νεύρα), και φυσικά εξυπακούεται ότι το κοτόπουλο και το μπιφτέκι είναι top και από άποψη πρώτων υλών και μαγειρέματος (αν μιλούσαμε για κάτι λιγότερο, δε θα είχε τη φήμη που έχει το μαγαζί).

Επίσης πολύ σημαντικό, επειδή δίνουμε βάρος και στη λειτουργικότητα: Μη σας φοβίζει το ύψος της κατασκευής. Απλά πιέζετε το πάνω ψωμάκι και μπορείτε να πιάσετε το μπέργκερ και να το χωρέσετε στο στόμα σας άνετα και αβασάνιστα. #kolpo.

Τώρα, τα burgers στο Juicy σερβίρονται κανονικά με πατάτες, τηγανητές ή ψήτες και μπορείς να προσθέσεις αν θες διάφορα ωραία πράγματα από πάνω όπως τσένταρ, μπέικον κτλ. Στη συγκεκριμένη φωτό όμως, βλέπετε το Meatpack μαζί με τις Disco Fries, ένα καινούριο ορεκτικό που δεν έχει προστεθεί καν στον κατάλογο: Τραγανά τσιπς με τομάτα, πίκλα, κρεμμύδι και chipotle sauce. Δεδομένου ότι για το χρονικό διάστημα που έτρωγα εναλλάξ μια μπουκιά απ’το μπέργκερ και μία απ’τις πατάτες ένιωθα ότι βρίσκομαι στον παράδεισο, μπορώ να πω ότι νιώθω λίγο προνομιούχος που δοκίμασα Disco Fries πριν από τ̶η̶ν̶ ̶π̶λ̶έ̶μ̶π̶α̶  όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Υπομονή φίλοι μου, σύντομα θα μπουν στο μενού και θα μπορείτε πλέον να λέτε ότι είμαστε στο ίδιο level.

17

Kι αυτό είναι το Billion: Mπιφτέκι μοσχάρι, διπλό bacon, iceberg, ντομάτα και ceasar’s sauce σε ψωμάκι με σκορδοβούτυρο και τυρί regato λιωμένο στο φούρνο. Noμίζω η περίγραφη από μόνη της αρκεί για να προκαλέσει μια κάποια σιελόρροια. Για τα μηδέν άτομα που είχαν αμφιβολίες, επιβεβαιώνω ότι το burger είναι καταπληκτικό κι επίσης σα να μου φάνηκε ότι το μπιφτέκι του ήταν μεγαλύτερο από τα άλλα. Αλλά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στον κατάλογο, οπότε ίσως ήταν απλά ένα παιχνίδι του μυαλού μέσα στο όλο εκστατικό κλίμα.

Στο πλευρό του ποζάρουν οι Mama’s Fries: Πατάτες τηγανητές με 2 τηγανητά αυγά, σάλτσα από λουκάνικο chorizo και τριμένη παρμεζάνα. Μούρλια η σάλτσα και το όλο πιάτο γενικώς, να το πάρετε. Μια σκέτη τηγανητή πατάτα είναι μια μοναχική τηγανητή πατάτα. Βάλτε από πάνω το αυγουλάκι και θα γίνουν όλα καλύτερα.

13

10

5

Δε μένει κάτι άλλο να πούμε. Μιλάμε για ένα μαγαζί που ξέρεις ότι όποτε και να πας θα φας σταθερά ποιοτικότατο και σωστά φτιαγμένο μπέργκερ και θα τα περάσεις φίνα. Αν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα το Juicy Grill, θα σας προτείναμε να διορθώσετε αυτό το λάθος σύντομα.

Juicy Grill
Κεραμεικού 2, Χολαργός

Tηλ: 215-5203201
Site: Juicygrill.gr
Facebook: Juicy Grill

Best of internet