Quantcast
guide EVENTS

Κερδίστε 2 προσκλήσεις για τη 2η μέρα του Release Athens με Parov Stelar και Chinese Man

Στείλτε mail και θα σας στείλουμε στην Πλατεία Νερού την Παρασκευή


LUBEN CREW · 1 Ιουνίου 2016

Το λοιπόν, στείλτε μας ένα email στο [email protected] με subject “Στελάρας” και μπείτε στην κλήρωση για να είστε ένας από τους δύο τυχερούς που θα κερδίσουν μια πρόσκληση για τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ Release Athens με τους Parov Stelar, Chinese Man, Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox,  RSN και Gad. H κλήρωση θα γίνει αύριο Πέμπτη 2/6 στις 18:00 και τότε θα μάθεις εάν θα στείλουμε εσένα στην πλατεία νερού.

Διαβάστε εδώ μερικά κατατοπιστικά λόγια για τα acts της δεύτερης ημέρας του Release Athens για προετοιμαστείτε για το βράδυ της Παρασκευής:

PAROV STELAR

Parov-Stelar

O Marcus Fuereder, γνωστότερος με το καλλιτεχνικό του όνομα Parov Stelar, είναι ο πιο επιτυχημένος Αυστριακός μουσικός διεθνώς. Αποκαλείται ιδρυτής του electro swing και μαζί με τη μπάντα του, Parov Stelar Band, είναι περιζήτητοι σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο μοναδικός του ήχος, η προσωπική του προσέγγιση στον τομέα της παραγωγής και ο ανορθόδοξος συνδυασμός διάφορων μουσικών ειδών τον έκανε γρήγορα star της ανερχόμενης σκηνής.

Η μουσική του συνδυάζει στοιχεία από jazz, house, electro και breakbeat και στην κυριολεξία ακούγεται παντού. Ταινίες, τηλεοπτικά shows, διαφημίσεις και, φυσικά, στο ραδιόφωνο όπου – ιδίως στην Ελλάδα – ο Parov Stelar αποτελεί ίσως το πιο αγαπημένο όνομα τόσο των παραγωγών όσο και του Όλα αυτά φροντίζει να τα αποδεικνύει και στις ζωντανές του εμφανίσεις, οι οποίες μάλλον αποτελούν και τον βασικότερο λόγο της μεγάλης δημοτικότητάς του αφού είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διασκεδαστικά live acts που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή. Ο Parov Stelar και η μπάντα του έχουν ξεσηκώσει το κοινό σε πάνω από 600 συναυλίες τα τελευταία χρόνια, παίζοντας παντού.

SCOTT BRADLEE’S POSTMODERN JUKEBOX

447pmj

Αν είστε λάτρης καθετί vintage, οι Postmodern Jukebox είναι η μπάντα που θα λατρέψετε. Swing, jazz, fox-trot, o soul ήχος της Motown και εικόνες από τον “Υπέροχο Γκάτσμπι”. Το μουσικό όχημα του πιανίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Scott Bradlee ξεκίνησε το 2013 βάζοντας σκοπό να διασκευάσει εκατοντάδες μεγάλες επιτυχίες της εποχής μας – και όχι μόνο – με ένα στιλ που παραπέμπει απευθείας στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Έχοντας σχεδόν 2 εκατομμύρια ακόλουθους στο YouTube (και πάνω από… 500 εκατομμύρια views), παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα, από το σαλόνι (!) του Bradlee στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ένα νέο τραγούδι. Από Lady Gaga, Adele και Katy Perry σε Radiohead, White Stripes και Cure και από εκεί σε Beyonce, Taylor Swift και Gwen Stefani, για να πάρετε μόνο μια ιδέα.

CHINESE MAN

chinese_man_04_home

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2004, από τους High Ku, Sly και Zé Mateo, υπό την καθοδήγηση του μυστυριώδους μέντορα Chinese Man. Το κομμάτι “I’ve Got That Tune” αλλά και η ακούραστη συνεχής παρουσία τους σε DJ Sets εκτόξευσαν το όνομά τους στους κύκλους της hip hop σκηνής – και όχι μόνο. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από το hip hop, αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνει στοιχεία από dub, afrobeat, swing, jazz, καθώς και από πιο παραδοσιακές φόρμες. Μπορεί η έδρα τους να βρίσκεται στη Μασσαλία, αλλά το hip hop όραμά τους είναι παγκόσμιο και αυτό φαίνεται σε κάθε νέο τους βήμα, όπως το πιο πρόσφατο studio album τους, “Racing With The Sun”.

Τα εκρηκτικά τους live στη χώρα μας, τους έχουν χαρίσει ένα ήδη μεγάλο και φανατικά πιστό κοινό.

RSN

rsn

Παραγωγός, DJ και μουσικός, ο RSN ξεκίνησε σε μικρή ηλικία έχοντας ως βάση τα ακούσματα της golden era της hip-hop αλλά και της jazz/ hip-hop. Αργότερα, με άξονα τη soul, funk και trip hop μουσική, κυκλοφόρησε τις προσωπικές του δουλειές: “Μuddy roads” (2011), “Rsn – Play that funky music” (2012) και “We got Music”, σε συνεργασία με τη soul vocalist Esterina (2013), και λίγους μήνες πριν τη νέα του δουλειά “Analog Memories” με συμμετοχές από Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Από το 2009 μέχρι σήμερα, συμμετέχει ως Dj στο βρετανικό συγκρότημα Belleruche, κορυφαίο στην
παγκόσμια turntable soul σκηνή.

GAD

gad3

Οι GAD. είναι σίγουρα η πιο γνωστή εγχώρια alternative pop μπάντα της τελευταίας δεκαετίας.  Μετρώντας ήδη έντεκα χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, εξακολουθούν να έχουν συνεχές airplay στα ελληνικά ραδιόφωνα με τραγούδια όπως το “Waves”, “The End Of The Road”, “This Light In You”. Αυτό όμως που τους χαρακτηρίζει περισσότερο από καθετί είναι τα πολύ δυνατά τους live, όπου ξεδιπλώνουν εμφατικά τις new wave καταβολές τους και τα ακούσματα τους από την βρετανική σκηνή της δεκαετίας του ‘80 και του ΄90.

Καλή επιτυχία παίδες!

 

Best of internet