Quantcast
guide EVENTS

Τα καλύτερα μέρη στην Αθήνα για διάβασμα: Σπιρτόκουτο

Κρυμμένο στα Κάτω Πετράλωνα, ένα ειδυλλιακό καφέ για να μελετήσετε


danaouki-hime · 19 Φεβρουαρίου 2014

Το Σπιρτόκουτο είναι αρκετά γνωστό μαγαζί, το ξέρουν οι περισσότεροι σαν το μικρό μπαράκι των Κάτω Πετραλώνων που γεμίζει καθημερινά και ο κόσμος χορεύει πίνοντας πάμφθηνα κοκτέιλ. Αυτό που δεν ξέρουν όμως οι περισσότεροι είναι πως το Σπιρτόκουτο λειτουργεί καθημερινά από τις 11 το πρωί και είναι το ιδανικό μέρος για να πιεις χαλαρά τον καφέ σου και να διαβάσεις. Οι ξέφρενες μουσικές που μας κάνουν να χορεύουμε τα βράδια αντικαθίστανται τώρα από χαλαρούς ήχους στην κατάλληλη ένταση και τα mojito από εξαιρετικό εσπρέσσο.

 
 

 
 

Ο ηλιόλουστος χώρος του Σπιρτόκουτου (η πίσω αυλίτσα ειδικά για όταν ανοίξει ο καιρός), με τα άνετα τραπέζια και τους ιδιαίτερους τοίχους του – που σου φτιάχνουν το κέφι – είναι ο ιδανικός χώρος για να κάτσει κάποιος πολλές ώρες διαβάζοντας. Bέβαια είναι λογικό όταν είστε έξω όλη μέρα να ξεφεύγετε από το budget σας, ένας ακόμη λόγος λοιπόν που μας αρέσει το σπιρτόκουτο για διάβασμα είναι ότι έχει πολύ χαμηλές τιμές, ενδεικτικά ο διπλός εσπρέσσο κοστίζει μόλις 2€. Διαθέτει φυσικά και wifi που είναι απαραίτητο και πρίζες σε όλο το χώρο για να συνδέσετε το λάπτοπ σας.

 
 

 
 

Επειδή τώρα με την εξεταστική το διάβασμα πάει non stop μέχρι αργά και όταν διαβάζετε μακριά από το σπίτι δεν υπάρχει η προνοητική σας η μαμά να σας φέρει κολατσιό χωρίς να σηκώσετε κεφάλι, ή έστω ένα ψυγείο στο οποίο μπορείτε να κάνετε έφοδο στο μικρό σας διάλειμμα από τα βιβλία, το Σπιρτόκουτο σας βολεύει και σε αυτόν τον τομέα καθώς προσφέρει τοστ, σάντουιτς και διάφορα άλλα μικρογεύματα για τσίμπημα. Το απλό σάντουιτσακι κοστίζει 2€ και ο ντάκος 3.5€.

 
 

 
 

Για εσάς λοιπόν που βαρεθήκατε το πολύβουο κέντρο και τις ασφυκτικά γεμάτες καφετέριες του, το Σπιρτόκουτο είναι η καλύτερη επιλογή για το διάβασμα. Οι σταθμοί του Κεραμεικού και των Πετραλώνων απέχουν μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια και πέραν αυτού τα Κάτω Πετράλωνα είναι η τέλεια γειτονιά για να κάνετε την βόλτα σας.

Σπιρτόκουτο: Κειριάδων 15, Κάτω Πετράλωνα, 210-3462689
www.facebook.com/spirtokoutobar

 
 

Φωτογραφίες: Αριστέα Ζαγκλιβέρη

Best of internet