Quantcast
guide EVENTS

H Ρεϊβοεπανάσταση ξεκινάει σήμερα στον Προαύλιο χώρο του Κτηρίου 56 στον Ελληνικό κόσμο

Οι Αστακοί του Ιουνίου μας φέρνουν το μεγαλύτερο techno open air party του καλοκαιριού


22 Ιουνίου 2019

H ομάδα “Τhe Friendly Co.” γιορτάζει 3 χρόνια παρουσίας στην παλλόμενη εγχώρια ηλεκτρονική σκηνή και διοργανώνει το μεγαλύτερο open air techno event του Καλοκαιριού με καλεσμένους 3 θρύλους της underground σκηνής.

 

Το booth του κατάλληλα διαμορφωμένου χώρου στο προαύλιο του Κτηρίου 56 στον Ελληνικό Κόσμο, θα μοιραστούν οι Surgeon (live), Function, Thomas P. Heckmann, Lorenzo Raganzini και οι Έλληνες Jerm, Rena και Mr.M σε μια βραδιά που υπόσχεται να εκτινάξει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Το εκρηκτικό line-up και μόνο μας προδιαθέτει για ένα αποστραγγιστικό event κάτω από το καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας.
Αν και οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές:

Surgeon

 

Ο Anthony Child, ο θρυλικός Surgeon, βρίσκεται στο προσκήνιο της βρετανικής techno σκηνής από το 1994 και έχει παρουσιάσει, από το κλασικό πλέον ντεμπούτο του EP στην Downwards, έναν ατελείωτο κατάλογο τίτλων συνεργαζόμενος με εταιρείες όπως η Tresor, η Ideal Trax, η Soma, η Dynamic Tension και η Counterbalance. Ένας απ’ τους πιο επιδραστικούς παραγωγούς για τον σύγχρονο techno ήχο κινείται με ευκολία ανάμεσα στα μουσικά είδη και πειραματίζεται με κάθε μέσο ξεπερνώντας τα συνηθισμένα όρια της ηλεκτρονικής χορευτικής σκηνής. Ο εφευρετικός και πρωτοπόρος Surgeon, με dj mixes για την Warp και Fabric, έχει επίσης στο βιογραφικό του remix για ένα απροσδόκητα ετερόκλητο σύνολο δημιουργών και συνεργατών (από τους Dave Clark, the Black Dog, Moderat και Shed μέχρι τους Faust, Coil, Thom Yorke και Mogwai) ενώ οι live αυτοσχεδιασμοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εμφανίσεών του.

Thomas P. Heckmann

Ο Thomas P. Heckmann είναι το καλύτερο παράδειγμα του πως μπορεί ένας καλλιτέχνης να παράγει, επί 30 συναπτά έτη, underground μουσική χωρίς να ξεπουληθεί και να παραμείνει επιτυχημένος. Ένας από τους πρωτοπόρους της Acid και EBM συνόδευσε τη πορεία της acid techno σκηνής από την γέννηση της με το ντεμπούτο του Liquid, το 1991, ως Εxit 100 στην Force Inc. Το 1994 δημιούργησε τη θρυλική εταιρεία A.F.U (Acid Fuckers Unite) ενώ τα hit του ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο για να απογειώσουν τα dancefloor σε club και φεστιβάλ. Πίσω από ένα πλήθος από aliases (Drax, Age, Skydiver, Silent Breed, Electro Nation κ.ά.) σε διάφορες δισκογραφικές έχει πειραματιστεί με όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής και έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση του ήχου που θα άκουγαν και θα παρήγαγαν οι επόμενες γενιές.

Function

Ακόμα ένας ήρωας της αυθεντικής underground Techno, o Αμερικάνος Function (Dave Sumner), μετρά ήδη 25 χρόνια μουσικής διαδρομής. Ο παραγωγός με καταγωγή από την Νέα Υόρκη και προορισμό το Βερολίνο, ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας Sandwell District και ιδιοκτήτης της Infrastructure έχει κυκλοφορήσει τίτλους σταθμούς στον κατάλογο της Ostgut και γόνιμες συνεργασίες, μεταξύ πολλών άλλων, με τον ιδρυτή της Downwards, Regis (στο project Portion Reform) και τον Silent Servant. O περιζήτητος resident του Berghain έχει εμφανιστεί ως headliner στα σημαντικότερα φεστιβάλ ανά τον κόσμο (Time Warp, Deckmantel, Awakenings, Labyrinth κ.α.) ενώ τα set σε club σταθμούς (Berghain, Fabric, Bunker κ.ά.) είναι πλέον ιστορικά. Με το τελευταίο του project, το supergroup της techno, LSD, σε συνεργασία με τους Luke Slater και Steve Bicknell, συνεχίζει να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της χορευτικής μουσικής.

Lorenzo Raganzini

Ο Lorenzo Raganzini, γεννημένος στην Ιταλία, μεγαλώνοντας ανάμεσα στην πατρίδα του και την Ισπανία, ίδρυσε την HEX στην Βαρκελώνη μαζί με τον PØLI το 2014 για να παρουσιάσουν πολύπλευρα καλλιτεχνικά event συνδυάζοντας μουσική, εκθέσεις τέχνης και πειραματικές παραστάσεις. Με συμμετοχές σε gigs σε όλη την Ευρώπη έχει μοιραστεί το booth με ονόματα όπως οι Jeff Mills, Ben Klock, Marcel Dettmann, Ben Sims, SNTS, I Hate Models, Dax J και Blawan.

Η “Τhe Friendly Co.”, ξεκίνησε το 2016 στη Ζάκυνθο, έχοντας φιλοξενήσει στα «πειρατικά» Βoat Party της καλλιτέχνες όπως οι Tommy Four Seven, Dax j και Blawan. Φέτος, για πρώτη φορά στην Αθήνα, παρουσιάζουν το #partydifferent experience με ένα μυθικό line-up με σκοπό όχι μόνο να ανταποκριθούν αλλά να αναβαθμίσουν τις μουσικές απαιτήσεις του κοινού της πρωτεύουσας.

 

Location:
Προαύλιος χώρος του Κτηρίου 56 στον Ελληνικό κόσμο, του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
https://goo.gl/maps/2eLAqxXL6GwoTduD8

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00

Είσοδος
Γενική είσοδος: 28 €
Presale: 24€

Best of internet