Quantcast
guide EVENTS

Μάθε από ‘κείνους που είχαν και στο χωριό τους St. Patrick’s

Mε το αυθεντικό ιρλανδέζικο Tullamore Dew θα κάνεις μια καλή αρχή


12 Μαρτίου 2018
Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου καταφθάνει, αγαπητοί φίλοι, και για όποιον την γιορτάζει παρτάροντας χωρίς να γνωρίζει το γιατί, να τον ενημερώσουμε ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια πολιτιστική και θρησκευτική γιορτή που λαμβάνει χώρα την επέτειο του θανάτου του Saint Patrick (κατά κόσμον Μέγουιν Σούκατ), του σημαντικότερου Προστάτη Αγίου της Ιρλανδίας, δηλαδή.

Για την ακρίβεια η 17η Μαρτίου aka St. Patrick’s Day ανακηρύχθηκε επίσημη εθνική αργία περί τις αρχές του 17ου αιώνα στην Ιρλανδία και αποτελεί μέχρι σήμερα αφορμή για εορτασμό του ιρλανδέζικου πολιτισμού και καταγωγής σε όλο τον κόσμο αφού εκείνη την ημέρα ο πλανήτης το ζει για λίγο σαν Ιρλανδός με μπόλικα πράσινα τριφύλλια, κρεατοφαγία και, φυσικά, άφθονη μαύρη μπύρα και ιρλανδέζικες ουισκάρες μέχρι τελικής πτώσεως.

Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, μπορεί να μην έχουμε την ευκαιρία να τα πιούμε σε μια αυθεντική ιρλανδέζικη pub όπως τα αδέρφια μας οι Ιρλανδοί, μπορούμε όμως να πάρουμε σοβαρό παράδειγμα από ‘κείνους. Οι Flogging Molly είναι πάντα μια καλή ιδέα αλλά για να ζήσουμε την φάση αυθεντικά η εξίσωση οφείλει να περιλαμβάνει σίγουρα ένα παραδοσιακό irish whisky.

To Τullamore Dew έχει αποδείξει πως αποτελεί ιδανικό σύντροφο για την μέρα και αξίζει στ’ αλήθεια να το τιμήσετε αφού πρόκειται για μια σταθερή αξία με “στρογγυλεμένη” γεύση όντας ευκολόπιοτο και ιδανικό για την παρέα. Παραδοσιακά παράγεται στα ιρλανδικά midlands και έχει να επιδείξει μακρά ιστορία αφού οφείλει μεγάλο μέρος της παγκόσμιας επιτυχίας του στους ιρλανδούς μετανάστες που μύησαν τις περιοχές που μετοίκησαν στα μυστικά του.

To πρώτο οργανωμένο αποστακτήριο δημιουργήθηκε ήδη το 1829 από τον Michael Molloy, στην πόλη Tullamore, στην καρδιά της Ιρλανδίας, ένα μέρος με παράδοση στην απόσταξη whisky.Όμως αυτός που έθεσε το αποστακτήριο σε πλήρη λειτουργία ήταν ο Daniel E. Williams το 1890, από τον οποίο το Tullamore Dew πήρε και το όνομά του. Ξεχωριστή προσωπικότητα, θαρραλέος και ανεξάρτητος ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν την τεχνική της τριπλής απόσταξης (triple distilled), δημιουργώντας το Tullamore Dew.

Ήταν τέτοια η επιτυχία που η έκφραση της εποχής ήταν: ‘Give every man his DEW’. O εγγονός του Desmond συνέχισε να καινοτομεί και ήταν αυτός που εγκαινίασε την διαδικασία της “τριπλής ανάμιξης” (triple blend). Μέχρι και σήμερα το Tullamore Dew δημιουργείται με την ανάμιξη τριών ουίσκι: malt, grain & pot still και σ’ αυτήν ακριβώς την τεχνική οφείλει την ομορφιά του.

Ένεκα του 4 ήμερου εορτασμού για το St. Patrick’s, μάλιστα, μπορεί κανείς να βρει το Tullamore DEW σε ειδική τιμή και συλλεκτικά δώρα σε διαφορετικά μαγαζιά κάθε μέρα (τσέκαρε την αφίσα που ακολουθεί) ώστε να είναι πανέτοιμος για την μεγάλη μάχη.

 

Best of internet