Quantcast
guide EVENTS

Το Gimme Shelter Film Festival “κλείνει” στις 11 Δεκέμβρη με Puta Volcano

Και με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Lo Sound Desert»


Μαρίτα Αλημίση · 5 Δεκεμβρίου 2017

Τo Gimme Shelter Film Festival  ρίχνει αυλαία την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και μας αποχαιρετά με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Lo Sound Desert» και το live των Puta Volcano.

Το 2017 είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά των Puta Volcano. Το 2ο LP τους με τίτλο “Harmony of Spheres” που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλη τους τοποθετεί επάξια ανάμεσα στα must-listen εγχώρια σχήματα μιας underground rock σκηνής ολοένα και πιο ανερχόμενης. Οι κριτικές από ακροατές και μέσα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων είναι τουλάχιστον εκθειαστικές, ενώ την ενέργεια του δίσκου τη μεταφέρουν on stage στο έπακρο στις μέχρι τώρα φετινές live εμφανίσεις τους.
Πάνω σε αυτές τις βάσεις σχεδιάζουν ήδη ένα 2018 γεμάτο συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και -τις πρώτες τους- στο εξωτερικό.

“The kind of release where by the end of the first song you want to own everything the band has ever put out.” JJ Koczan (The Obelisk)

“Εξαιρετικό εγχώριο, γκρουβάτο desert rock με alternative και grunge στοιχεία”
Άλκης Κοροβέσης (Rocking.gr)

“Έχει βουίξει ο τόπος με το νέο δίσκο των Puta Volcano, τόσο που νιώθω ότι δεν έχω πια να πω τίποτα.” Νίκος Ζέρης (ROCK HARD GREECE)

Ακούστε το δίσκο εδώ: http://radi.al/HarmonyOfSpheres


LO SOUND DESERT

Το “Lo Sound Desert” πραγματεύεται την πορεία της Desert Rock σκηνής της Καλιφόρνιας, η οποία ανέδειξε μπάντες όπως οι Kyuss και οι Queens Of The Stone Age, και κυκλοφόρησε παγκοσμίως την 1η Ιουλίου του 2016. Τα γυρίσματα της ταινίας διήρκεσαν μία ολόκληρη δεκαετία, με παραγωγό και σκηνοθέτη τον Jörg Steineck (Truckfighters, Welcome To Tijuana), με αποτέλεσμα το πιο χαρακτηριστικό και κατατοπιστικό ντοκιμαντέρ της ιστορίας του Desert Rock.

Αυτό που ξεκίνησε από μία ομάδα παιδιών με επαναστατικό punk-rock πνεύμα στη μέση της ερήμου, παιδιών που επιθυμούσαν να απομακρυνθούν από τις οπισθοδρομικές και αυστηρές αρχές των προαστίων της Αμερικής στις αρχές της δεκαετίας του ’80, εξελίχθηκε με το πέρασμα του χρόνου σε ένα μεγάλο κίνημα. Το Desert Rock, το οποίο συχνά παρερμηνευόταν και αντιμετωπιζόταν μονάχα ως μουσικό είδος, συνεχίζει τη διεθνή εξάπλωσή του στον χώρο της underground σκηνής, μέχρι και σήμερα. To ντοκιμαντέρ προσφέρει μία μοναδική ματιά στην ιστορία της μουσικής σκηνής της κοιλάδας Coachella, με πρωταγωνιστές τους Josh Homme, Mario Lalli, Alfredo Hernandez, Scott Reeder, Brant Bjork, Nick Oliveri, Sean Wheeler και αρκετά ακόμη μέλη συγκροτημάτων όπως οι Kyuss, Queens Of The Stone Age, Yawning Man, Fatso Jetson, Mondo Generator, Dali’s Llama κ.α.

DE, 2015, 94’. Σκηνοθέτης: Joerg Steineck. Παραγωγή: Rock Squad. Συμμετέχουν: Josh Homme, Mario Lalli, Alfredo Hernandez, Scott Reeder, Brant Bjork, Nick Oliveri, Sean Wheeler, κ.α

Gagarin 205 Live Music Space
Λιοσιών 205, Αθήνα
Τηλ: +30 2114112500
www.gimmeshelterfestival.com

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ
Σημεία προπώλησης: viva.gr, τηλεφωνικά στο: 11876, Ευριπίδης, Seven spots, Reload

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30

Ώρα προβολής: 20.00

Έναρξη live: 22.00

Best of internet