Quantcast
guide EVENTS

Στην Κρήτη ταξιδεύει το Φεστιβάλ Αναιρέσεις αυτό το ΠΣΚ

Ηράκλειο και Χανιά υποδέχονται το Φεστιβάλ την Παρασκευή και το Σάββατο 22-23 Σεπτέμβρη.


Μαρίτα Αλημίση · 22 Σεπτεμβρίου 2017

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιστρέφει δυναμικά. Δύο μέρες και νύχτες με πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν κρίσιμα ζητήματα για τη κατεύθυνση του αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, όπως αυτό της συμπλήρωσης φέτος 100 χρόνων από την Οκτωβριανή επανάσταση, των συμπερασμάτων που προκύπτουν από αυτήν αλλά και της έμπνευσης για νέες “εφόδους στον ουρανό” που παρέχει ως σήμερα. Αλλά και της μάχης που διεξάγεται στο επίπεδο του πολιτισμού και το πως οι διάφορες μορφές τέχνης μπορούν να εκφράσουν το κόσμο της εργασίας, να διαφωτίσουν αλλά και να εμπνεύσουν.

Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Σεπτέμβρη στα Χανιά στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών

Θα λάβουν χώρα πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναυλίες που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης. Η πραγματοποίησή του κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε απόλυτη σύμπλευση με την Ε.Ε συνεχίζουν την ίδια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης του συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας. Το φεστιβάλ καλείται να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στην ανατροπή των παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών, στην αναγκαία αντεπίθεση του μαζικού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του μετώπου της, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω η τέχνη σας, κάτω ο έρωτα σας, κάτω το σύστημα σας-Να κάνουμε την ανάγκη ιστορία!» επιχειρούμε να γκρεμίσουμε τους πυλώνες αυτού του σάπιου κόσμου και να αναμετρηθούμε με την επαναστατική υπόθεση εντός του ιστορικού μας ορίζοντα.
Το δύσκολο εγχείρημα των Αναιρέσεων και το στήσιμο ενός ανεξάρτητου φεστιβάλ χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις υλοποιείται σε πείσμα των νόμων της αγοράς, των απαγορεύσεων και των επιθέσεων σε κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα. Αταλάντευτος στόχος μας είναι το Φεστιβάλ Αναιρέσεις να αποτελέσει μια συλλογική ανατρεπτική διαδικασία, προσφέροντας ταυτόχρονα δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές εκδηλώσεις και συναυλίες, σε εκατοντάδες νέες και νέους, καθώς και φτωχούς εργαζόμενους και εργαζόμενες στο επίκεντρο της κρίσης. Συναυλίες, stand up comedy, workshop, συζητήσεις, βιβλιοπωλείο και μια σειρά άλλες πολιτιστικές και πολιτικές πρωτοβουλίες θα φιλοξενούνται για δύο μερόνυχτα στον χώρο του φεστιβάλ!

Ως προς το πολιτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη καταπιανόμαστε με ένα φλέγον ζήτημα: τον πόλεμο.

Αφορμόμενοι από τη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας που έχει παραχωρηθεί για το πιο προκλητικά πολεμικά σχέδια στη γειτονική περιοχή και θεωρώντας ότι ένας νέος, ιστορικός κύκλος όξυνσης των πολεμικών αναμετρήσεων έχει ανοίξει, θα επιχειρήσουμε να ανοίξει η συζήτηση για την αποτροπή του πολέμου, για την ειρήνη και τη διεθνή, ισότιμη, αλληλέγγυα συνεργασία των λαών, ενάντια στις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις τους. Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη καλούμε τους νέους και τις νέες εργαζόμενους-ες και ανέργους-ες να συμμετάσχουν από νωρίς το απόγευμα στο εργαστήρι-workshop για τη συλλογικότητα της «ΑΤΤΑCK», ένα εγχείρημα που φιλοδοξεί να δώσει φωνή σε όλον τον κόσμο που θέλει να σηκώσει κεφάλι απέναντι στην ανεργία και την επισφάλεια. Κεντρική συζήτηση της δεύτερης μέρας θα είναι η συμπλήρωση φέτος των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, των συμπερασμάτων που προκύπτουν από αυτήν αλλά και της έμπνευσης για νέες «εφόδους στον ουρανό» που παρέχει ως σήμερα.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από έναν μουσικό πλουραλισμό. Από νεανικά χανιώτικα συγκροτήματα, stoner rock καταξιωμένο στην εγχώρια και ευρωπαϊκή μουσική σκηνή μέχρι παραδοσιακούς και σύγχρονους κρητικούς ήχους αλλά και το αγαπημένο είδος κωμωδίας stand-up comedy, όλα υπόσχονται να μας προσφέρουν δύο υπέροχες βραδιές πριν την επίσημη λήξη του καλοκαιριού!

Η είσοδος είναι δωρεάν από τις 6μ.μ. κάθε μέρα με συναυλίες – συζητήσεις – θεματικά περίπτερα – βιβλιοπωλείο-κυλικείο-μπαρ

Κουπόνια ενίσχυσης θα διατίθενται στον χώρο του φεστιβάλ και στη Λέσχη Αναιρέσεις-Νεάρχου 39

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.anaireseis.gr, www.nka.gr, www.narnet.gr

Facebook Event

Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο

Το φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ επιστρέφει δυναμικά!
Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων διεξάγεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε απόλυτη σύμπλευση με την Ε.Ε. συνεχίζουν την ίδια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης του συστήματός τους, στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας. Έτσι, καλείται να συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην πάλη για την ανατροπή των παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών, στην αναγκαία αντεπίθεση του μαζικού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του μετώπου της, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με το φετινό του σύνθημα «Να κάνουμε την ανάγκη ιστορία» στοχεύει στο να αποτελέσει το φεστιβάλ της νεολαίας που αρνείται να γίνει χαμένη γενιά, όπως θέλει το σύστημα, αλλά μαθαίνει να αγωνίζεται, μαθαίνει να νικά.

Όπως πάντα το φεστιβάλ των Αναιρέσεων θα είναι και μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, της σύγχρονα λαϊκής και νεολαιίστικης έκφρασης. Συναυλίες, προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας, φθηνό βιβλιοπωλείο και μια σειρά άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες θα φιλοξενούνται είναι για 2 μερόνυχτα στο χώρο του φεστιβάλ.

Είσοδος ενίσχυσησης 3 ευρώ / ημέρα

Πρόγραμμα

Από τις 6μ.μ. κάθε μέρα μέχρι το πρωί θα λαμβάνουν χώρα Συναυλίες – Συζυτήσεις – Περίπτερα – Προβολές – Βιβλιοπωλείο

Παρασκεύη 22/9

18:00 | Εκδήλωση – Συζήτηση
«Η οκτωβριανή επανάσταση και ο κομμουνισμός στην εποχή μας»

Ομιλητές:
*Περικλής Παυλίδης
καθηγητής της Παιδαγωγικής σχολής του ΑΠΘ
*Παναγιώτης Μαυροειδής
μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ

21:30 | Συναυλία με τους

the Halay Lamba

BAiLdSA

Manolakis – Couleur Locale


Σάββατο 23/9

18:00 | Εκδήλωση – Συζήτηση
«Τέχνη, ο ρόλος και η συμβολή της στην επαναστατική διαδικασία»

Ομιλητές:
*Βασίλης Τσιράκης
συγγραφέας
*Αλεξάνδρα Περιστεράκη
MSc Θεραπείας μέσω Παραστατικών Τεχνών (Paris V – Descartes),
υπ. Διδάκτορας (Montpellier – Paul Valery)

21:30 | Συναυλία με τους

Babel Trio

Puta Volcano

1000mods

Facebook Event

Best of internet