Quantcast
guide CINE EVENTS

«Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» στον κινηματογράφο Αλκυονίς

To ντοκιμαντέρ της Angelique Kourounis θα προβληθεί την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη


LUBEN CREW · 6 Δεκεμβρίου 2016

12240051_1688148454766308_4089150741632208042_n

Μια ακόμα προβολή του ντοκιμαντέρ της Angelique Kourounis “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση” (Golden Dawn: A Personal Affair) σε παραγωγή της OmniaTV θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη στις 22.00 στον ιστορικό κινηματογράφο Αλκυονίς (Ιουλιανού 42-26, Αθήνα).

Η σκηνοθέτις, είναι ανταποκρίτρια από το 1985 για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια για διάφορα γαλλόφωνα μέσα (Charlie Hebdo, TV5 Monde κ.α.), και δούλευε το ντοκιμαντέρ της για πέντε ολόκληρα χρόνια. Συγκέντρωσε πάνω από 100 ώρες υλικού, ενώ η χρηματοδότηση της δουλειάς έγινε μέσω crowdfunding.

Δείτε το Facebook Event.


Δελτίο τύπου:

“Μια δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κομματος «Χρυσή Αυγή».

Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκυμανταίρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.

Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα – που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα – αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση.

Η σκηνοθέτρια εξετάζει το θέμα μέσα από τις προσωπικές της εμμονές, τις ανησυχίες και τους φόβους της, έχοντας ήδη αφιερώσει αρκετά χρόνια και άλλες δύο τηλεοπτικές παραγωγές στην προσέγγιση του νεοναζιστικού κόμματος, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας ύστερα από τρεις δεκαετίες περιθωριακής, αλλά αιματηρής, δραστηριότητας.”

Μετά από ένα μεγάλο κύκλο προβολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το ντοκιμαντέρ της Αντζελικ Κουρούνη σε παραγωγή OmniaTV, επιστρέφει στην Αθήνα για μια προβολή σε έναν από τους ιστορικότερους κινηματογραφικούς χώρους στην Ελλάδα.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 22:00 με συμβολικό εισιτήριο 3€ (τα έσοδα θα διατεθούν στον χώρο για την φιλοξενία του), κινηματογράφος Αλκυονίς, Ιουλιανού 42-46, Αθήνα. Μετά την προβολή θα υπάρξει Q&A με συντελεστές της παραγωγής.

Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ μπορείτε να βρείτε εδώ: https://goldendawnapersonalaffair.com/el

Best of internet