Quantcast
guide CINE

«Ο Μαύρος Πύργος»: Το επικότερο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ φτάνει επιτέλους στη μεγάλη οθόνη

Φαντασία, θρίλερ και λίγο γουέστερν στην πιο πολυαναμενόμενη ταινία δράσης του καλοκαιριού


Χρήστος Πρόεδρος · 1 Αυγούστου 2017

Μέσα στον Αύγουστο προσγειώνεται σαν μάννα εξ’ ουρανού μια ταινία τίγκα στη δράση, βασισμένη σε ιστορία του Στίβεν Κινγκ και με πρωταγωνιστές τον Μάθιου Μακόναχιου και τον Ίντρις Έλμπα.

Ο Δανός σκηνοθέτης Νικολάι Αρσέλ μεταφέρει το «Μαύρο Πύργο», μια από τις πιο γνωστές ιστορίες του συγγραφέα-φαινόμενου σε μια ταινία που θα συνδυάσει στοιχεία και από τα οχτώ μυθιστορήματα, μπλέκοντας γουέστερν, θρίλερ, φαντασία και όλες τις σπάνιες πρώτες ύλες του Κίνγκ, «δένοντάς» τα σε μια φλογερή ταινία δράσης.τα οποία θα διαδραματίζονται στη σύγχρονη Νέα Υόρκη, αλλά και φυσικά στον Mid-World, τον παράλληλο μυθικό κόσμο του πρωταγωνιστή, Roland Deschain.

Υπάρχουν κι άλλοι κόσμοι εκτός από τους δικούς μας. Ο Μαύρος Πύργος του Stephen King, η φιλόδοξη και σαρωτική ιστορία ενός από τους πιο αγαπητούς συγγραφείς στον πλανήτη, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη. Ο τελευταίος Πιστολέρο, Roland Deschain (Idris Elba), βρίσκεται σε αιώνια μάχη με τον Walter O’Dim, τον Μαυροντυμένο Άντρα (Matthew McConaughey). Ο Deschain είναι αποφασισμένος να εμποδίσει τον Μαυροντυμένο Άντρα απ’ το να γκρεμίσει το Μαύρο Πύργο, ο οποίος συγκρατεί το σύμπαν από το να διαλυθεί. Με το πεπρωμένο των κόσμων να διακυβεύεται, το καλό και το κακό θα συγκρουστούν στην έσχατη μάχη, μια και μόνο ο Roland μπορεί να προστατέψει τον Πύργο από τον Μαυροντυμένο Άντρα.

Ο συγγραφέας φαίνεται να είχε ενεργό ρόλο στη μεταφορά της σαρωτικής ιστορίας του Μαύρου Πύργου στη μεγάλη οθόνη:

«Συμμετείχε ενεργά με πολλές ιδέες. Ποτέ δεν υπαγόρευσε κάτι, αλλά πάντα είχε καλές απόψεις» είπε ο Άρσελ για το «ρόλο» του Στίβεν Κίνγκ στην παραγωγή της ταινίας. Όπως δήλωσε ο Μακόναχιου «Είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζεις τους κακούς επειδή δεν έχουν όρια. Δεν υποκύπτουν. Δεν προσπαθούν να κάνουν φίλους. Δεν προσπαθούν να έχουν καλούς τρόπους και χάρη».

Mάλιστα ένας λόγος για να περιμένουμε με ανυπομονησία την ταινία, είναι η εμμονή που έχει ο σκηνοθέτης Άρσελ με τα βιβλία του «Μαύρου Πύργου», μιας και ήταν ένας από τους λόγους που ο Άρσελ έμαθε Αγγλικά. Όπως αναφέρει: «Όταν ήμουν περίπου 13 ετών, δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου ιστορίες του Stephen King μεταφρασμένες στη μητρική μου γλώσσα. Για να καταφέρω να διαβάσω τα βιβλία του King, έπρεπε να μάθω αγγλικά από πολύ μικρή ηλικία. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο Stephen King μού έμαθε αγγλικά».

H ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τις 3 Αυγούστου.

Best of internet